自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

tkop 發表於 23-6-23 21:13
可能佢地百无禁忌呢

膽識過人,先做到記者

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

QQee 發表於 23-6-24 22:18
我都覺得冇嘢啊
啲人嘥好多錢買呢啲,燒比先人,有咩好驚?

根本唔使驚

男爵府

回覆樓主:

我覺得唔係好驚,驚的話,我會轉台。

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

crystal媽咪 發表於 23-6-24 22:19
有做乜呀

炮台山住宅地舖展示紙紮公仔疑做殯儀生意 食環署證無牌正調查原文網址: 炮台山住宅地舖展示紙紮公仔疑做殯儀生意 食環署證無牌正調查 | 香港01 https://www.hk01.com/article/912 ... articlecopy&utm_medium=referral

食環署已邀店舖負責人協助調查

食環署今晚深夜發稿指,根據紀錄,當局由今年5月至今未曾接獲涉及店舖的殮葬商牌照的申請,食環署人員曾在周三(21日),根據店舖外所顯示的電話號碼聯絡有關負責人,並邀請他協助調查,當局仍在跟進有關個案和搜集證據,以確認是否有人無牌經營殮葬商業務,並會對任何違規情況積極採取執法行動。

食環署又提到,根據《公眾衞生及市政條例》(第132章)第92AB條的規定,除非根據並按照主管當局所發牌照的規定,否則任何人不得從事殮葬商業務;而根據《殮葬商規例》(第132CB章),殮葬商是指其行業或業務為承辦一切或任何與埋葬人類遺體有關的工作的人,包括喪禮指導人。

原文網址: 炮台山住宅地舖展示紙紮公仔疑做殯儀生意 食環署證無牌正調查 | 香港01 https://www.hk01.com/article/912 ... articlecopy&utm_medium=referral

一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

大宅

有乜好驚呀咁大個人未去過大酒店,未去過紙紮鋪,未行過路過棺材舖咩

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

emt1314 發表於 23-6-25 16:49
炮台山住宅地舖展示紙紮公仔疑做殯儀生意 食環署證無牌正調查原文網址: 炮台山住宅地舖展示紙紮公仔疑做 ...

謝謝
不要從別人的嘴裡去認識我

子爵府

唔覺得驚。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊