親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

大廚勳章 BK Milk勳章

smb329 發表於 23-8-31 12:06
我都係12月初坐HK EXPRESS去呀.. 會住會安3晚. 仲有2晚住峴港.. 搵緊酒店. 你有無心水呀. 一齊交流下. ...

我細妹搞6日5晚, 佢plan住兩晚會安, 峴港佢話想有一晚住 resort, 會去巴拿山, 可能包車因為帶埋80幾歲媽媽去

珍珠宮

smb329 發表於 23-8-31 12:06
我都係12月初坐HK EXPRESS去呀.. 會住會安3晚. 仲有2晚住峴港.. 搵緊酒店. 你有無心水呀. 一齊交流下. ...
峴港旅遊情報 DaNang Tourism Information
我妹去呢個 facebook 谷睇資料

男爵府

波子 發表於 23-8-31 12:38
峴港旅遊情報 DaNang Tourism Information
我妹去呢個 facebook 谷睇資料

我都有睇過呢個group

因為我地想去會安訂造西裝, 所以住3晚.

珍珠宮

smb329 發表於 23-8-31 12:55
我都有睇過呢個group

因為我地想去會安訂造西裝, 所以住3晚.

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

10月2x會去富國島,近日去旺角區找換店,好多都唔見有港元換越南盾,唔通真係要先換美金?

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

makm 發表於 23-10-15 17:51
10月2x會去富國島,近日去旺角區找換店,好多都唔見有港元換越南盾,唔通真係要先換美金? ...

我岩岩去完,機場一出直接atm㩒錢,個rate都唔差

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

Lqueenie 發表於 23-10-15 21:08
我岩岩去完,機場一出直接atm㩒錢,個rate都唔差
請問機場有冇找換店,對港元個rate又如何?

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

makm 發表於 23-10-15 21:22
請問機場有冇找換店,對港元個rate又如何?

我係去峴港,所以不知道富國島,但我見atm rate仲靚過當地用港幣兌

珍珠宮

Lqueenie 發表於 23-10-15 22:45
我係去峴港,所以不知道富國島,但我見atm rate仲靚過當地用港幣兌
請問atm個匯率幾多? 我12月去峴港

珍珠宮

波子 發表於 23-10-16 09:52
請問atm個匯率幾多? 我12月去峴港

HK$1950兌 VND6,000,000, 已連hsbc$40手續費

珍珠宮

Lqueenie 發表於 23-10-16 10:33
HK$1950兌 VND6,000,000, 已連hsbc$40手續費
謝謝

珍珠宮

請問有無留意ATM部機有無最高提款限額 ?

珍珠宮

波子 發表於 23-10-19 15:17
請問有無留意ATM部機有無最高提款限額 ?

冇留意

其實簽卡都方便,有1餐晚飯簽卡,call grab怕找錢煩都用卡,rate係0.00033

波子    發表於 23-10-20 10:28

男爵府

畀面勳章

8408222 發表於 23-8-29 11:54
剛剛越南回來, 請了當地travel agency 安排車, 導遊及安排行程, (導遊是當地越南人, 用國語), 唔錯 佢包上 ...

有咩玩?travel agency耍幾?

大宅

請問多唔多地方有 ATM,有冇海鮮餐廳介紹呀?

珍珠宮

newflower 發表於 23-12-11 17:28

冇特別留意,峴港機場一出就有

我地冇去海鮮餐廳

大宅

Lqueenie 發表於 23-12-11 19:24
冇特別留意,峴港機場一出就有

我地冇去海鮮餐廳

謝謝

珍珠宮

newflower 發表於 23-12-11 17:28
上星期去完峴港, 我見遊客區都多 ATM機 (銀聯), 我有開通海外提款供能, 我第一次攞6,000,000 VDN 部機話我已經提款多次唔比我攞, 再試 5,000,000 VDN 又係咁, 放棄!
第二日叫司機車我地去金鋪唱, USD100=2,450,000VDN, HKD1000=3,100,000VDN, rate 好過香港唱! 最好帶美金100蚊去唱, rate 好啲架!
美溪沙灘成條街都係海鮮檔, 唔算平, 我地覺得食落唔夠鮮甜, 可能啲海鮮養得太耐!

大宅

回覆 波子 的帖子

謝謝你的資料。你有冇去山茶夜市,第一天傍晚到,諗住去埋夜市先返洒店check in

珍珠宮

newflower 發表於 23-12-12 23:16
回覆 波子 的帖子

謝謝你的資料。你有冇去山茶夜市,第一天傍晚到,諗住去埋夜市先返洒店check in

有呀!只係去行下,有乾貨及有好多食肆檔仔,主要見賣龍蝦多,不過是雪藏,望落去好似麻麻哋唔敢食!個夜市不大!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊