夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

我同我老公一齊咗三年 未生小朋友嗰陣時其實我哋拍緊拖,冇比到錢我其實我覺得正常、始終大家拍緊拖~但係直到生咗小朋友,佢都依然冇俾錢我!因為佢收入唔算穩定 佢話佢好辛苦,賺啲錢返嚟驚我亂洗、但你同佢一齊佢冇買過任何護膚品化妝品俾我、依家都係我自己靠網上賺錢買少少返嚟、全職媽媽老公唔俾錢,你哋覺得係咪好過分?其實佢自己一個人交晒水電媒租金,個女日常開支、
佢個性格好奇怪 佢唔俾我同朋友出去食嘢 一定要同佢一齊、

跟住連我返屋企瞓佢都唔俾!我諗緊,如果我等我個女返學之後佢家用又唔俾我嘅話,我會同佢講我出去做嘢!如果連出去做嘢佢都唔俾嘅

洋房

cma254 發表於 23-6-26 23:52
我同我老公一齊咗三年 未生小朋友嗰陣時其實我哋拍緊拖,冇比到錢我其實我覺得正常、始終大家拍緊拖~但係 ...

其實係咪可以分開?但係分開咗係咪真係過得好好其實我都好矛盾

子爵府

我同我老公一齊咗三年 未生小朋友嗰陣時其實我哋拍緊拖,冇比到錢我其實我覺得正常、始終大家拍緊拖~但係 ...

一句講哂,ftm 唔易做!

當你乜都要靠佢,只可以話以後佢睇死你冇佢唔得,就算佢出軌佢可能重要惡過你!

你想買任何嘢,都要比佢知比佢管!重要睇佢面色,低聲下氣!有排你受氣,重要同社會脫節、冇朋人!

jm, 勸你可以的話早D返出黎工作!

男爵府

2024年龍年勳章

坦白講囉 我老公結婚前都無比錢 我覺得正常 到疫情開始 我地結左婚 生埋bb 佢先開始比我 不過成日呻自己無儲錢

洋房

wingyaumama 發表於 23-6-27 00:18
一句講哂,ftm 唔易做!

當你乜都要靠佢,只可以話以後佢睇死你冇佢唔得,就算佢出軌佢可能重要惡過你!

最弊佢唔比我同任何男人有交接。翻工有男人佢哋話底線wo

子爵府

睇下呢版其他 case

“家用問題想離婚”有得比你了解

洋房

YYChannn 發表於 23-6-27 00:19
坦白講囉 我老公結婚前都無比錢 我覺得正常 到疫情開始 我地結左婚 生埋bb 佢先開始比我 不過成日呻自己無 ...

拍拖唔比係合理啦,但婚後都唔比就

洋房

wingyaumama 發表於 23-6-27 00:23
睇下呢版其他 case

“家用問題想離婚”有得比你了解

我都有睇(emoji)

子爵府

cma254 發表於 23-6-27 00:23
最弊佢唔比我同任何男人有交接。翻工有男人佢哋話底線wo

咁調轉講,佢份工又有冇女人接觸呀?女同事?女客戶?我唔信冇囉!
咁你問返佢,係咪又可以要求佢唔好做呀?

生活要食㗎! 要錢㗎! 柴米油鹽邊樣唔使錢呀? 呢個世界唔係男人就女人㗎啦,唔通仲有太監咩!

根本唔俾接觸男人 就唔係一個理由!

子爵府

wingyaumama 發表於 23-6-27 00:27
咁調轉講,佢份工又有冇女人接觸呀?女同事?女客戶?我唔信冇囉!
咁你問返佢,係咪又可以要求佢唔好做 ...

你呢個情況更加要做早D攞返個話事權,唔係以後你就慘喇!

洋房

地盤佢返,全部師奶(emoji)
所以日後我女翻左學佢一係就比錢我一係就比我翻工

洋房

wingyaumama 發表於 23-6-27 00:28
你呢個情況更加要做早D攞返個話事權,唔係以後你就慘喇!

點攞?次次發完癲激到我心口痛個喎刻就乜都得。冇事之後又打回原形

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

cma254 發表於 23-6-27 00:24
拍拖唔比係合理啦,但婚後都唔比就
婚後5俾你都夠膽同佢生
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

你同另一case 5同喎,人地果8k 包埋小朋友洗費。你case 男方包哂咁濟.

佢要求你在家, 正好討價還價叫佢俾個令你值得stay@home 的價錢。

我不看輕FTM, 但都講到口臭, FTM 是一份極高危玩意/工作。。。
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

洋房

kwhkwh 發表於 23-6-27 00:45
你同另一case 5同喎,人地果8k 包埋小朋友洗費。你case 男方包哂咁濟.

佢要求你在家, 正好討價還價叫佢俾 ...

我明白佢包晒,但零用錢多少比D都唔國份嘛

洋房

kwhkwh 發表於 23-6-27 00:45
婚後5俾你都夠膽同佢生

冇諗過婚後都唔比

侯爵府

子爵府

貓狗褓姆 DHA勳章 畀面勳章

慘過做賓妹,工人都有份糧有假期,咁我想問吓你點嫁比佢,點解仲可以生仔

珍珠宮

回覆樓主:

新聞都有講地盤缺人手,地盤有開工就有糧出,咁都算收入唔穩定?

老公一話唔俾你做,你就聽話,咁你有無自己思想?你自己都無底線,由得老公任意妄為
你自己選擇俾老公控制你,你自己都好大責任
根本唔洗浪費唇舌同老公去「爭取」,合理嘅事就自己去做

子爵府

畀面勳章

回覆樓主:

嘩 你老公咩思想呀 。返工唔比有男人接觸 係咪連傾計都唔得先!?!

基本上 一落街或搭lift已經有男人啦 ,佢係咪有病呀?!

點解你可以任佢舞架?!

係我就拿拿聲搵工出返黎做野,你老公靠唔住。咩都管 坐監呀?!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊