醫護健康

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問下大家,在公立醫院做通波仔手術通常需要等几耐?係咪唔可以選醫生?大家推薦邊傢醫院或醫生?非常感謝!

侯爵府

2024年龍年勳章

laog 發表於 23-6-28 18:46
請問下大家,在公立醫院做通波仔手術通常需要等几耐?係咪唔可以選醫生?大家推薦邊傢醫院或醫生?非常感謝 ...

參加嘉諾撒醫院的暖心行動吧88000
唔會貴過公院好多
attach0/tmp/php4IDUSY

瑪瑙宮

回覆樓主:

窮人真係唔好病,有病都冇錢醫。

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 moonlight9198 的帖子

同意樓上JM講, 窮人真係唔好病, 否則等死.

大宅

回覆 laog 的帖子

塞咗七成先幫你去排期喎, 出事就死得啦.

子爵府

回覆 laog 的帖子

政府大約排一年,奶奶在私家照了,證實三條血管分別塞三五七成,拿住份報告政府醫院排一年。但奶奶經常不舒服入急症室,怕她等不到勸她參加暖心行動。幸好做完不久就爆第五波,否則連急症室也不收她,或者等急症時被傳染新冠。加了1-2個支架10多萬。

媽媽在私家只做過動態心電圖,情況不算嚴重。政府竟然給她安排通波仔,排了近一年,最後照了心導管只有一條塞了少少,不用通。
政府當然不可以選醫生,一般人收費7萬多,未能負擔可申請資助,未入院已繳款。要加支架再加錢。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊