自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

各位好:

因老人家要入住安老院並要將公屋退回房屋署,想請問是否要全間屋還原俾房署呢?地磚及入牆櫃是否亦要拆除?
舊傢俱要點搬走?因都有餐枱,雪櫃及洗衣機等。
Tks!

大宅

AppleChow 發表於 23-6-30 12:40
各位好:

因老人家要入住安老院並要將公屋退回房屋署,想請問是否要全間屋還原俾房署呢?地磚及入牆櫃是否 ...

你問下屋村主任先,條條村做法唔同,我條村就要揾主任上門睇左先,由佢講返邊啲要自己清走。但最好由你自己清,因老人家中意將啲錢收去唔同地方, 費事一陣由其他人清走嘅時侯,老家話唔見呢樣唔見嗰樣,到時你有排煩

象牙宮

回覆樓主:

地磚唔使理,等主任黎評估!入牆櫃盡拆,唔係就會收還原費!所有傢俱電器都要自己清走!我係老人家過身,間屋等交房署,樓下保安話唔識搵人清場,最後我地搵自己朋友幫手一齊清

公爵府

2024年龍年勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

各位好:

因老人家要入住安老院並要將公屋退回房屋署,想請問是否要全間屋還原俾房署呢?地磚及入牆櫃是否 ...

地磚一般都唔拆,入牆櫃,家私,板間房塊板,連熱水爐都要拆,4電個d可以call 人上黎收,否則自己掉要比錢,一般房處會上黎睇睇,講比你知大約係點,到時跟做

禁止訪問

2024勳章 虎到金來勳章

大宅

opclk99 發表於 23-6-30 20:02
房處有人上門check完報價的,
清垃圾同清潔倾,
叫佢地上門報價,

俾你參考下,不過一齊以你收到報價單為準
attach0/tmp/phpmh9KvN

禁止訪問

2024勳章 虎到金來勳章

男爵府

各位好:

叫房署報價,一定平過自己搵人攪

男爵府

回覆樓主:

明白哂!唔該晒各位!(emoji)(emoji)(emoji)
[img align=left]D:\Documents and Settings\Administrator\My Documents\My Pictures\▲▽◎~1.gif[/img] [img align=left]C:\Documents and Settings\Administrator\My Documents\My Pictures\p1.gif[/img]

男爵府

我果陣都係房署報價 比錢算
廢事自己再搵人

侯爵府

yauki921 發表於 23-7-1 14:50
我果陣都係房署報價 比錢算
廢事自己再搵人

最怕自己搞完唔合規格咋!

侯爵府

AppleChow 發表於 23-7-1 13:03
明白哂!唔該晒各位!(emoji)(emoji)(emoji)

我條村有個大型垃圾收集站,通知管理處開門,自己搬過去

子爵府

各位好:

舊傢俱餐枱,雪櫃及洗衣機等,如果唔太舊仲用到,你可以影張幾張相,寫埋尺寸之類資料,放系carousell free比人上門取,邊日前要取,好多時好快有人要,咁你可以慳番筆清走錢,也可環保唔駛去堆填區。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊