美容扮靚

跳至

首頁
12345...13

尾頁

大宅

話說我掙扎緊打少金女針定係精靈針好,見精靈針太新,暫時未有好多參考,一問之下,原來我全面好多位要微調,其實兩隻針我都可以揀,但係因為少女針每枝分量好少,醫生話我應該最少打4枝起跳,我想慳慳地變靚,唔想洗咁多$$, 最後揀精靈針,慳咗一截,打哂全面需要嘅位,即時見到唔同咗,雖然要打好多位,全程唔算痛,同埋要去2次,小資女可以一試

象牙宮

stella.cheung 發表於 23-7-8 01:13
話說我掙扎緊打少金女針定係精靈針好,見精靈針太新,暫時未有好多參考,一問之下,原來我全面好多位要微調 ...

精靈針,打哂全面需要嘅位全面好多位要微調,打好多位打了幾多个穴位? 有冇8个部位?
那个診所?
靜地變靚,自然D。

AestheFill 精靈針?!

Ellanse 少女針每枝分量好少,醫生話我應該最少打4枝起跳
少女针不能注射注射至太表浅的层次至眼睑、唇部、眉间, 以免面部突然腫脹令自己難以接受。
注射的原则是要少量多次。
ELLANSE少女針(M size)1ml

dominiciatong    發表於 23-11-28 17:53
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

男爵府

stella.cheung 發表於 23-7-8 01:13
話說我掙扎緊打少金女針定係精靈針好,見精靈針太新,暫時未有好多參考,一問之下,原來我全面好多位要微調 ...

但精靈針要連續打3個月先有效,e美個姑娘講的

洋房

xyz_yy 發表於 23-7-8 09:42
但精靈針要連續打3個月先有效,e美個姑娘講的

諗住平平地, 試左精靈針,但打完1個月,好快就冇左岩岩打完個效果, 5年前打過少女針, 係貴啲,但起碼keep得個時間夠耐

男爵府

JJBabywm 發表於 23-7-8 09:58
諗住平平地, 試左精靈針,但打完1個月,好快就冇左岩岩打完個效果, 5年前打過少女針, 係貴啲,但起碼ke ...

因為快冇咗,所以要連打3個月,同打DV一樣,但我打個間e美少女跟精靈價$差不多

男爵府

諗住平平地, 試左精靈針,但打完1個月,好快就冇左岩岩打完個效果, 5年前打過少女針, 係貴啲,但起碼ke ...

原來價$是樣的,也是3支-$500
attach0/tmp/phpTnuR8r

大宅

回覆 333s 的帖子

全面都打哂,因為一枝有成8ml
少女針1枝得1ml ,價錢差好遠

Kellychan02123    發表於 24-1-29 03:01
Afarmelon    發表於 24-1-23 17:47
Chunyan    發表於 23-10-27 06:21
333s    發表於 23-7-9 08:44

大宅

回覆 xyz_yy 的帖子

醫生話去兩次,每次都係打8ml 我覺得暫時唔錯,睇相真係差好遠

大宅

xyz_yy 發表於 23-7-8 10:35
原來價$是樣的,也是3支-$500
我係診所打嫁,佢哋第一枝試針平d, 之後都係正價,要掃code 確認咗先打,醫生話市面太多水貨,一定要客睇住掃咗qr code先開始

象牙宮

精靈針,但打完1個月,好快就冇左岩岩打完個效果; 打1支嗎?
精靈針8ml
注射精靈針要等1-2個月, 讓膠原蛋白增生!
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

象牙宮

stella.cheung 發表於 23-7-9 04:14
回覆 333s 的帖子

全面都打哂,因為一枝有成8ml
少女針1枝得1ml ,價錢差好遠

juvederm 7點
juvederm 8點
juvederm 12點

stella.cheung :你 tuck 針 8點?

理性討論交流者。

男爵府

stella.cheung 發表於 23-7-9 04:14
回覆 333s 的帖子

打得好好,即係你total打咗4支精靈針?

象牙宮

xyz_yy 發表於 23-7-9 09:59
打得好好,即係你total打咗4支精靈針?

我未打。也不會一次打4支精靈針
一次性注射好几支甚至几十支的,请三思!拒绝贪心

我會遵循少量多次原则,填充需要少量多次的进行
注射"少量多次注射一个人的脸部 (不包括额头,颞部) 本要注射3-4支,第一次注射只注射1-2支。
1-3個月內再補打一次,這樣最終的維持時間會比一次性注射4支要長。
不填充增加体積。苹果肌填充修复。
不求美,自然。原本的自己。

胶原蛋白生长 如何避免长太多!
https://www.youtube.com/watch?v=duAH4CeDeYI
注射后刺激胶原蛋白生长,并且效果需要注射后五到六个月才能完整展现,整体效果比较自然。
建议四十岁以上的人群,像五十岁、六十岁以上的人,一般需要五到六个月才能完整看到效果。
最多2支。

理性討論交流者。

別墅

stella.cheung 發表於 23-7-9 04:18
我係診所打嫁,佢哋第一枝試針平d, 之後都係正價,要掃code 確認咗先打,醫生話市面太多水貨,一定要客睇住 ...

可pm邊到打嗎

子爵府

回覆 333s 的帖子

但少女針係即刻時睇到效果,仲可以last 2年
精靈針就連打3個月慢慢生要時間似DV
各有各好啦

333s    發表於 23-7-12 10:34

大宅

唔洗打咁多枝我打咗2次
每次打一枝係有8ml
醫生意思係如果我想揀dv ,要打4枝或以上
因為都幾多位置要打

大宅

回覆 Robinrobinrobin 的帖子

醫生話DV打完要等4-6星期先靚,精靈針係即時見到,
樓上張相係打完幾日影
但係精靈針要去做兩次,
我記得佢講精靈針係類似DV+透明質酸混合咁, 質地都係介乎兩者之間。因為dv 價錢我有d卻步,
精靈針相比起平一截
我諗都唔好直接比較

始終又唔同價錢,又唔同物料
自己打得安心就好了
怪就怪自己荷包有限又想靚

象牙宮

stella.cheung 發表於 23-7-10 17:55

唔洗打咁多枝我打咗2次

打咗2次。每次打一枝係有8ml

隔多久打一次? 多少个位置。

理性討論交流者。

伯爵府

stella.cheung 發表於 23-7-9 04:18
我係診所打嫁,佢哋第一枝試針平d, 之後都係正價,要掃code 確認咗先打,醫生話市面太多水貨,一定要客睇住 ...

可pm醫生資料嗎?

大宅

可pm醫生資料嗎?

首頁
12345...13

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊