自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

見佢呈分試live (其實都係zoom) $5200/8堂,好誇張

珍珠宮

averymom 發表於 23-7-13 01:34
見佢呈分試live (其實都係zoom) $5200/8堂,好誇張

願者上鈎吧! 佢主力喺FB出廣告,full到要waiting又留位都要出廣告咩?
FB又偏向多d英文未必太好嘅家長群,唔識比較下,真係以為佢名師卦??
之前所謂d名師而家都有開埋zoom,人地有埋實體堂(真係要交租),都未有佢咁貴,更加冇佢嗰類附加收費啦!

motiondesign    發表於 23-12-1 18:13

伯爵府

fupigpig 發表於 23-7-13 02:34
願者上鈎吧! 佢主力喺FB出廣告,full到要waiting又留位都要出廣告咩?
FB又偏向多d英文未必太好嘅家長群 ...

係FB都見到有啲英文老師嘅廣告寫得幾把炮,又話外國學校教過,香港嘅國際學校教過,雖然都估到如果係咁勁嘅話就唔使成日登廣告搵學生,不過都姑且一試。上堂都係用一啲練習書叫你跟着讀,而老師嘅英文語調非常之港式頂唔順。

珍珠宮

LoveCorgi2 發表於 23-7-13 02:43
係FB都見到有啲英文老師嘅廣告寫得幾把炮,又話外國學校教過,香港嘅國際學校教過,雖然都估到如果係咁勁 ...

FB得啖笑,d補習group就係連2堂agency fee都冇條件俾,因為預左家長上完2堂都唔想用佢哋。不少FB補習「所謂老師」開個po都9588,成個po冇交代課程內容,甚至只係識po圖話d家長點樣多謝佢

而事實香港本身好多二線津小嘅英文老師發音都差(甚至錯),我小朋友跟NET學writing自由度好大、學得好開心,但現實外國老師真係唔瞭解香港考試一套,我都唔係為考試而搵英作補習,我想小朋友多想多寫。

我覺得搵得tutor係教英作時(唔係教oral),首要考慮清楚自己需求,更要考慮對方條件。

別墅

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

dorothy227 發表於 23-7-10 12:40
回覆 yauchuchu 的帖子

佢話呢個係個公平原則唔想有人比平過其他一早報咗嘅家長嘅價錢,報讀佢嘅課堂。會 ...

癈話、根本是市埸策略~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

複式洋房

只能話香港私補好需要有規管各老師自稱有的資歷。

民房

呢個老師品德好有問題架
成日睇唔起草根或者資質冇咁好既學生
而且佢都應該係日校撈唔掂先開page,好似係係校方唔同佢續約,
每個post又得個兩三個like,,
比得咁多錢梗係去搵D有保證既上堂啦,,有咩事都可以追究,呢位所謂尖子你搵佢都哂氣

motiondesign    發表於 23-12-1 18:04

洋房

No113113 發表於 23-7-10 11:31
星期六。有人電話來,講得出小朋友名字和學校。
話答謝小朋友比賽獲獎,但印象中完全冇參加過書法比賽,話 ...

我填過佢張google form, 簡直大開眼界。marketing做得好。賺死佢。

洋房

回覆 dorothy227 的帖子

Herme 級數嘅marketing。對你愈差,你愈覺得佢勁!

男爵府

莫失莫忘 發表於 23-7-11 07:25
其實睇完佢網站篇英文自我介紹點解仲會吸引到人搵佢教英文寫作?

可唔夠以share來睇下,見識下

子爵府

uns 發表於 23-12-1 18:16
可唔夠以share來睇下,見識下

你可以上佢網站睇,公開的。

男爵府

莫失莫忘 發表於 23-12-1 18:27
你可以上佢網站睇,公開的。

睇左website, click英文版係空白無野睇,只有中文自我介紹,睇喎到佢英文寫成點

子爵府

uns 發表於 23-12-1 18:40
睇左website, click英文版係空白無野睇,只有中文自我介紹,睇喎到佢英文寫成點
...

只能說見醜不如藏拙都係好事。嗰篇文我認為似band2 中學生既作品,滿滿chinglish味,讀起上嚟份外親切。

別墅

回覆樓主:

睇佢fb, 咩“成功錄取” 當自己係名校一樣 ,補習社通常用‘’成功報讀‘!
另外,仲要send 手冊相 (要有學生相同全名),比咁多資料好唔安全

motiondesign    發表於 23-12-15 12:36

水晶宮

dorothy227 發表於 23-7-11 13:40
有次我見到個女D Grammar 錯得好明顯,佢都係✓ ✓ ✓,well done (emoji)忍唔住叫佢改多幾吓,俾D建議。
...

咁洗咩搵佢教?

水晶宮

cforcash 發表於 23-12-1 19:06
睇佢fb, 咩“成功錄取” 當自己係名校一樣 ,補習社通常用‘’成功報讀‘!
另外,仲要send 手冊相 ...

不排除拿料來當為自己整靚廣告。

複式洋房

uns 發表於 23-12-1 18:40
...
手機版無,Website版有, 佢出呢個應係第 2 個 Version啦,寫長咗,仲錯多咗。佢Tenses差到嚇人。

伯爵府

dorothy227 發表於 23-7-11 21:47
佢唔止寫唔得、講都唔得,佢有條上堂前嘅片,佢好努力用全英表達,但好港式,果條片之後,上堂都係差不多 ...

咁都氹到咁多家長真係勁.

複式洋房

回覆 amazing 的帖子

我覺得時勢問題,佢係向Pandemic時走出來的。果時一窩蜂好多人入行,因停課家長好緊張,果時一D補習谷見好多新面口,個個又Dean's List,又 9 A 咁,有幾多個係真呢? 如係,Dean果張List應百千里長。好多復常後已消失。因揾唔到食。
果時係Market 好Abruptly咁幾何級Expand,做成佢同好多唔達標的可生存。 做任何一行都係持久性至係重要。

佢仲可以做幾耐係重點。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊