美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

我已經好努力搽防曬,又轉晒用美白成分既skincare,又係咁敷mask,不過點都係唔夠白,塊面暗暗黃黃,膚色又唔均勻,望落老幾歲咁,係咪無得救?

大宅

我做細胞機膚色均勻左,白左,仲要係即時見效

333s    發表於 23-7-19 10:44

禁止訪問

回覆樓主:

複式洋房

回覆 KiriMiya 的帖子

我同你一樣天生色素深,面黃,所以每個月去打PICO,真係白番D

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 睛靈勳章 陪月勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 KMALL特別版勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章

食幾多嘢都唔及做機咁快見效果,睇你夠唔夠定力,我就做機打斑完咗個PLAN就停落嚟,有啲人就做到停唔到,因為年紀越大皮膚問題只會越多,睇你接受到咩程度

333s    發表於 23-7-18 11:47

象牙宮

Janlau128 發表於 23-7-17 15:27
我做細胞機膚色均勻左,白左,仲要係即時見效

細胞機的主要功能:
補水滋潤:透過提升真皮層透明質酸的含量,有助鎖住細胞之間的水分子
促進修復:促進身體製造熱休克蛋白,令肌膚快速修復受損的蛋白以及細胞
注入養分: 形成空泡作用,讓細胞之間的空隙增大,能讓精華更容易滲透到皮膚深層

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

象牙宮

KiriMiya 發表於 23-7-17 13:03
我已經好努力搽防曬,又轉晒用美白成分既skincare,又係咁敷mask,不過點都係唔夠白,塊面暗暗黃黃,膚色又 ...

塊面暗暗黃黃,膚色又唔均勻 = 皮膚黃黑暗啞。 暗啞與不均?
1. 別再追求白皙膚色,膚色均勻、明亮,就是。健康肤質。
臉色皮膚光澤與否,與内在臟腑功能密切相關,穴位、茶飲、外敷等 、醫美。 改善面色暗啞
中醫面黃原因是脾虛。臉黃脾不好、臉黑注意腎。
2. 激光美白療程 /光水針/ laser facial / hydra facial / 光能治療改善皮膚。 現在醫美科技越來越發達,光療在醫療美容行業的應用也越來越廣泛, ...
..... facial .. 100x , 美容院/師, 無法達理想效果。自己块面, 自己救。
at the end
記得"久病成醫"嗎。
須靠自己專研。自己比美容C/醫生, 更了解自己皮膚。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

禁止訪問

複式洋房

面黃其實做下1064 laser已經好見效

333s    發表於 23-7-19 10:45

複式洋房

洋房

KiriMiya 發表於 23-7-17 13:03
我已經好努力搽防曬,又轉晒用美白成分既skincare,又係咁敷mask,不過點都係唔夠白,塊面暗暗黃黃,膚色又 ...

我全身都白, 係塊面最暗黃,
但見多數人反而係個身黑塊面較白
點解會咁:(
已經搽緊維他命C, 都冇乜用:(

洋房

TracyWong_ 發表於 23-7-18 17:12

邊度最抵做?

象牙宮

做的足夠發數 + 足夠能量。
打的均勻,來回几个圈, 保證打足3x = 才有效。
我有打過几次 1064, 沒有效果。 白花錢。

打空搶=無效。
美白不僅做足更要全方位

激光美白,
可以去除皮深處衰老、萎縮已久的細胞組織,增強面部皮膚活力的同時,可修復內部的細胞組織。 其次,能去除面部的色斑、黑色素,消除皮膚暗黃等等。 更能有效促進肌膚膠原蛋白再生,令肌膚找回彈性,重現年輕狀態。
---------

理性討論交流者。

複式洋房

回覆 牛牛牛牛 的帖子

我天生色素深,唔做美白野仲衰,又會黑同出斑,但做得多又會皮膚太乾!

大宅

Saria-LV3 發表於 23-7-18 15:50
如果日常搽野都唔ok既話, 可能要試下去做facial比人搞搞佢喎, 特別而家夏天真係避都避唔到, 跟開我個美容師 ...
咁依家果款Facial 係點架? 如果ok我都可以試下喎

禁止訪問

洋房

Saria-LV3 發表於 23-7-20 15:36
好似叫做童顏施術既, 你可以去佢地Facebook睇下岩唔岩你先, 係韓國護膚品brand既美容院, 佢宜加有買1送3優 ...
我試過一次童顏都好surprise
做完d皮膚即刻白左 過幾日d皮膚望落去仲愈黎愈好
韓國都好hit的!

複式洋房

定期去做機導入, 應該ok
去襯Facial都會白淨左

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊