自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

想問下,恒大藝術設計,每年學費係幾多錢,因我睇吾明白?(emoji)
attach1/tmp/php03JJ5H

珍珠宮

$32430如果佢合資格拎到$78280的資助

大宅

fanny590 發表於 23-7-20 23:42
$32430如果佢合資格拎到$78280的資助

但我揾吾到資料,點先係合資格

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

首年學費$110710
如果有獎學金就可減$78280
即是只需要比$32430

我搞下笑架咋, 唔好插我呀!!!!!!!!!!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

macyleung0229 發表於 23-7-20 23:44
https://admission.hsu.edu.hk/zh/undergraduate-admissions2/senior-year-entry2/entrance-scholarships2/
我搞下笑架咋, 唔好插我呀!!!!!!!!!!

王國會長

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 HiPP勳章(1) 畀面勳章 王國會長 爸B勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

macyleung0229 發表於 23-7-20 23:44

我仔係俾3萬條數,因政府資助。應該佢俾到offer你,就已經合資格。因我地過往都無申請任何政府福利,都係收我地3萬幾。

男爵府

如果有offer letter,信上一定會寫明學費安排,你同意才accept offer

大宅

sheepmui 發表於 23-7-20 23:53
如果有offer letter,信上一定會寫明學費安排,你同意才accept offer

咁之後個3年係咪都係3萬幾,定每年都要申請獎學金?

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

macyleung0229 發表於 23-7-21 00:00
咁之後個3年係咪都係3萬幾,定每年都要申請獎學金?

唔需要攪咩手續
你dse有3322,基本上自動會有,直到畢業,唔駛擔心

https://www.cspe.edu.hk/tc/sssdp/faq_undergraduate.html

除非你無3322但院校破例收,咁就無資助

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

學費可參考聯招網頁

https://www.jupas.edu.hk/tc/programme/sssdp/JSSH06/
attach1/tmp/phpBi6xKk

大宅

Charlotte_mom 發表於 23-7-21 07:14
唔需要攪咩手續
你dse有3322,基本上自動會有,直到畢業,唔駛擔心

謝謝你的回覆,又想問下,恒大係咪一定要經Jupas報讀,如果放榜後未能揀選自己科目,之後再報恒大可以嗎?謝謝你

王國長老

macyleung0229 發表於 23-7-21 07:25
謝謝你的回覆,又想問下,恒大係咪一定要經Jupas報讀,如果放榜後未能揀選自己科目,之後再報恒大可以嗎? ...

唔係
恆大sssdp科目一定要經Jupas (所有香港學生都要經Jupas申請sssdp科目)
但恆大有非sssdp科目的,例如商科

放榜後至報應該太遲,佢嘅非sssdp科目由11/12月已開始報,放榜後又有人報,offer都出得8899

王國長老

https://www.cspe.edu.hk/tc/nmt/nmt-prog-search.page
你可search一下
有sssdp就一定無nmtss (都係政府資助),所以nmtss搵到出嚟嘅自資課程,都((不是))經聯招報名

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

等我答妳,我阿囡讀緊呢個AD既學位。係經jupas 派既sssdp. 因為有政府資助,所以學費yr1係3萬幾。分兩個sem俾。我地今年yr3係4萬幾學費。如果吾係派位,就要7萬幾學費。希望幫到妳,我都仲未交sem 1 學費。。。另外,獎學金係自己申請,我地申請到今年有4萬蚊獎學金。大前題當然要成績好啦。。。

大宅

ydoris 發表於 23-7-21 10:20
等我答妳,我阿囡讀緊呢個AD既學位。係經jupas 派既sssdp. 因為有政府資助,所以學費yr1係3萬幾。分兩個sem ...

謝謝你們回覆(emoji)

侯爵府

macyleung0229 發表於 23-7-20 23:30
想問下,恒大藝術設計,每年學費係幾多錢,因我睇吾明白?(emoji)

噢, 行山大學呀~
未經本人同意, 任何人士不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊