美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我好清楚自己目標係咩,但係就遇着啲老師同學都唔夾,上堂時間又唔清唔楚,問完又唔記得我問過,好似話要報3個課程先有群組我就唔知係咩泥既,就係覺得自己好似特別啲,今次奶奶化妝堂3pm 班,叫咗老公放假睇個女,其實老公都已經發脾氣啦,放假搵少一日錢,咁我約好咗嫲嫲做Model,嫲嫲年紀都大,專登出去都好遠,miss就話早上同學已經話病咗,咁早上同我講吖嘛,就話佢兩點已經同我講咗,我自己住得遠出嚟要兩個鐘,好過份我都唔想再講咩哂自己時間。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Koyanlok 發表於 23-7-22 15:02
我好清楚自己目標係咩,但係就遇着啲老師同學都唔夾,上堂時間又唔清唔楚,問完又唔記得我問過,好似話要報 ...

俾左幾多$?
仲有幾多堂
快啲上完就轉第二間
不要從別人的嘴裡去認識我

複式洋房

crystal媽咪 發表於 23-7-22 22:19
俾左幾多$?
仲有幾多堂
快啲上完就轉第二間

大約4-5萬三個課程,我揀咗分期有一個課程大約16,500嘅未俾,仲有好多堂呀⋯⋯
食煙勁臭,有咗個女之後好抗拒煙,三手煙的傷害,間學校都幾出名好似話,我打算讀佢三個課程攞文憑,再睇吓會唔會試吓出國學,或者接job試吓,自己都特別喜歡美容化妝

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Koyanlok 發表於 23-7-23 03:47
大約4-5萬三個課程,我揀咗分期有一個課程大約16,500嘅未俾,仲有好多堂呀⋯⋯
食煙勁臭,有咗個女之後好 ...

好貴
出國要考慮更好
祝福你有好發展

不要從別人的嘴裡去認識我

複式洋房

crystal媽咪 發表於 23-7-23 09:01
好貴
出國要考慮更好
祝福你有好發展

只想屋企更好,想自己發展更好,我嘅時間都好寶貴

象牙宮

我好清楚自己目標係咩,但係就遇着啲老師同學都唔夾,上堂時間又唔清唔楚,問完又唔記得我問過,好似話要報 ...

其实 老師同學 不付責仕, 任何改動 需要多少小時通知。
參考台風。
颱風及暴雨警告下學校安排就知。老公都已經發脾氣啦,放假搵少一日錢,有的老公不願意呢。
社区有托菅小孩。

港媽自救谷-本地托兒/保姆/清潔/陪診 - Facebook
facebook.com
https://www.facebook.com › Facebook 群組
此谷為港人互助谷。有需要尋找托兒/保姆/清潔/陪診服務人仕,可在本谷出post,而本地姨姨,家務助理及陪診員亦歡迎在此谷留言。疫情下,港人自救!

4-5萬三個課程,三個課程攞文憑,再睇吓會唔會試吓出國學,或者接job試吓?? 自己都特別喜歡美容化妝。
喜歡只能當興趣。未必能改善生活的。就算你知道你感興趣的是什麼,但你感興趣的事情未必會有相應的工作,也未必能維持你的生計、帶來你要的收入。 比起將興趣當職業,專注發展自己的長處中會更容易成功,因為感興趣的事你未必擅長,但做你擅長的事較容易能成為你的興趣之一。加上大多數時候,你不用花太 ...
美容行業 (化妝班) 付出和回报不成正比的巨大。金錢+時間。 你期望, 帶更多失望。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

別墅

Koyanlok 發表於 23-7-23 03:47
食煙勁臭,有咗個女之後好 ...

邊間

複式洋房

JayhyKo 發表於 23-7-24 06:03
邊間

問題都係來自某啲老師既質素態度差

琥珀宮

以前銅鑼灣有間幾多人報讀,我上過去幫人做model,個miss好專業

複式洋房

mandy952 發表於 23-7-24 21:35
以前銅鑼灣有間幾多人報讀,我上過去幫人做model,個miss好專業

前幾年有報個初班,不過而家先讀多幾個課程,唔知個老師係咪走咗呢

琥珀宮

Koyanlok 發表於 23-7-24 21:51
前幾年有報個初班,不過而家先讀多幾個課程,唔知個老師係咪走咗呢
...

個miss本身好似係老闆,但都好多年前,唔知仲有冇開班

複式洋房

mandy952 發表於 23-7-24 22:21
個miss本身好似係老闆,但都好多年前,唔知仲有冇開班

Bb較細要安排嘅嘢多咗,而且有變動提早講聲就可以,還不斷反問我+解釋,只有佢講,我講咩都係錯

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊