自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我記得之前見過一個廣告定咩,係話一個屏幕(好似ipad咁)放係屋企,如果打電話過去才會自動接視像,平時唔會望到屋內情況的。
因為父親剛走,娘家得返母親自己住,佢唔想我地裝cam,已安裝平安鐘,但有時想唔得閒都可以打過去可以視像見下傾下計,因為老人家唔識用智能電話

珍珠宮

金三珣 發表於 23-7-22 23:35
我記得之前見過一個廣告定咩,係話一個屏幕(好似ipad咁)放係屋企,如果打電話過去才會自動接視像,平時唔 ...

pccw eye2?

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

簡單d買部iPad比佢,平時可用FaceTime傾計。

子爵府

cecelc 發表於 23-7-23 00:04
簡單d買部iPad比佢,平時可用FaceTime傾計。

就係唔識用囉,我都唔明,教極都唔識

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

金三珣 發表於 23-7-22 08:37
就係唔識用囉,我都唔明,教極都唔識

我都教咗好幾年,寫埋指示,畫埋圖,都係搞唔掂,最後都係算啦,叫親友喺晚飯時間打我電話video call,因為我一個星期有六晚會同我父母食飯。有時唔係老人家唔想學,而係科技行得太快,佢地後生時已經跟唔上,到而家七老八十真係好難要佢地再學,加上記憶力退化,只好由我地後生嘅去遷就佢地。

識幾個年輕時已經做到好高職位都係學唔識用智能電話同iPad,我都奇怪,佢地以前大學畢業,識英文,學歷咁高都唔掂,原來話以前一向有秘書或助理跟,好多科技配套唔駛佢地自己處理。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊