懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

大家好,我上年不幸要係16週嘅時候安排引產,身心都好痛,好辛苦先走過呢條路。今年終於再次懷孕,但係掙扎緊順產定係開刀?順產係咪俾引產再痛好多?

希望有媽媽經歷過可以分享下,謝謝

大宅

當然比較痛,size差好多。但係只生嗰刻痛,第二日就落得床(前提會陰撕裂唔大)又唔駛理開刀位(無咁快沖得涼又要戒口)加埋bb經產道會食d益菌入肚,比剖腹產bb的腸道更多益菌增強免疫力。

大宅

janjane_ 發表於 23-7-24 19:45
大家好,我上年不幸要係16週嘅時候安排引產,身心都好痛,好辛苦先走過呢條路。今年終於再次懷孕,但係掙扎 ...

我3年前20週引產
黎緊想順產加無痛
已book私家了

別墅

有辣有唔辣

大宅

janjane_ 發表於 23-7-24 19:45
大家好,我上年不幸要係16週嘅時候安排引產,身心都好痛,好辛苦先走過呢條路。今年終於再次懷孕,但係掙扎 ...

我上年年頭同樣都係16週到bb無心跳突然離開…不過我係第2胎。
上年年尾小天使再降臨,因為好怕再失去,所以我都係做埋結構無野先同人講大肚….
上個月剛生咗,早產咗1個月,原來有宮縮開咗2度都唔知….好彩當日私家有覆診,醫生好快安排我入產房,最後都係順產加無痛下生咗bb。

每個生產都係獨立,俾啲信心BB :))

老實講,順產係幾痛…
第1胎我公立生,唔俾我打無痛,得笑氣聞,捱咗8-9個鐘既痛先生到。
今胎我係私家生,一心要打無痛….所以成程無痛係舒服好多。

加油

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊