婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

別墅

如題,講緊係大時大節都唔會見佢地,永遠都唔見。
有啲人話我作為新抱極不尊重男家,話我冇禮貌,但佢地睇到既只有表面,我曾經比男家,特別係老爺奶奶姑奶折磨,加上產後抑鬱同老公唔幫我,我曾經行過商場想起頂樓跳落去,當自己發現事態嚴重既時候,倒不如斷絕來往,把口生起人地到,人地鐘意點講咪點講,唔通攞鐵鍊綁住我迫我去見男家咩?

男爵府

牛年勳章

lsh207 發表於 23-7-27 12:48
有啲人話我作為新抱極不尊重男家,話我冇禮貌,但佢地睇 ...

我自己6299差唔多成日黎,
不過又會買好多野比啲孫。
同佢哋去公園玩,
又去飲茶之類。
我哋相處ok.

我聽過有好似你咁同6299唔夾,
62成日鬧佢,又喊過。
即刻衝出屋企番娘家住都試過。
都一齊住左6年,
攞到公屋好開心。
不過睇在老公面上,
都有番去見佢哋。
學老人家話佢係你老公既爸爸媽媽,
無可能一世都唔見佢。
除非離婚。

別墅

回覆 Chloe199401 的帖子

我同男家既恩怨,要講真係一匹布咁長,本身同老公拍拖佢地已經唔鐘意我,仲激到婚禮都唔出席,係講明拉大隊唔出席,仲有好多事,你話我仲想唔想見到佢地-_-‘’ 老公知我好憎佢地,所以佢唔會帶埋我翻去見佢地,要見就由得老公翻去見佢地。

別墅

見到佢地,就會唸翻起以前佢地對我做既事,亦都唸翻起曾經因為咁而想跳樓,果種感覺好痛苦亦都好難放得低,至今佢地都係成日背後唱我,又話我同佢個仔唔襯,又話呢樣又話果樣

珍珠宮

既然唔再相見,就唔好聽同理佢地背後講乜,你老公唔迫你,即係佢其實心中都有你,嗰個係佢父母,佢都難做
斷絕咗來往,都係想自己心情好啲,咁就唔好再諗佢曾經做過咩傷害你,佢地已經唔在你生活中出現,係nothing

民房

有啲人話我作為新抱極不尊重男家,話我冇禮貌,但佢地睇 ...

無辦法同男家斷絕來往,我都唔鐘意見到 99,都係比面老公,而家心態當佢係一個普通老人家,無謂為左一 d唔值得既人令自己唔開心,好好過自己想過既生活, 妳都唔好再諗番之前佢地對妳既傷害,唔見令自己舒服 d就唔好見,大家加油(emoji)(emoji)

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

lsh207 發表於 23-7-27 16:54

我同男家既恩怨,要講真係一匹布咁長,本身同老公拍拖佢地已經唔鐘意我,仲激到 ...

題外話,咁你當年仲中個頭埋去

我另一半, 成1X 年沒見我媽, 所以我有時在家, 5好話男方,人地阿媽5敢5俾面我。
我5覺有咩問題
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

別墅

回覆 kwhkwh 的帖子

結婚,係兩個人既事嘛,我鐘意對方,唔代表鐘意埋人地屋企人,佢屋企人更加唔應該干涉子女拍拖。

侯爵府

其實只要你開心就得,但睇而家你雖然咁做,但都仲未能夠開心生活,因為你介意其他人點睇你,選擇得咁做就唔好諗其他人想法,最緊要自己開心

男爵府

已經5年冇見,好快樂

別墅

回覆 free2020 的帖子

其實開心,自從我同老公同個仔搬左出黎住之後,成個世界好清淨,只係有時啲人同我講男家啲人又話點點點,我有啲舊同事朋友係識男家啲人

侯爵府

lsh207 發表於 23-7-28 07:51
回覆 free2020 的帖子

其實開心,自從我同老公同個仔搬左出黎住之後,成個世界好清淨,只係有時啲人同我講 ...

以後咩是非叫人唔好再係你面前講,話唔想知唔想聽

別墅

回覆 lsh207 的帖子

別墅

回覆 lsh207 的帖子

咁佢都好八喎,搬弄是非。舊同事 朋友 啫,都一樣唔聯絡唔洗死嘅,咁唔識做唔好見面啦講真。呢啲花生友嚟。

複式洋房

道不同不相為謀

伯爵府

回覆樓主:

唔見咪唔見,個啲移民親生既都唔見啦

大宅

發表於 4 天前 |只看該作者

絕對支持你,無受過被男家人欺負的痛苦的人,是不會明白那種痛苦。我也是曾被男家人欺負上心頭的人,我曾說過“與佢男家人生死于往來”,只是後來生了兩個仔,看在仔份上,才免強和他男家人來往。但,男人是貪心的,只會得寸進尺,所以,最好別開錯頭,不來往就不來往。人生苦短,無必要為d垃圾人影響自己生活和心情。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊