自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

做人老婆新抱係唔係最好唔好理。 佢地已經無見2個月。。 其實老人家年事已高, 我都成日同老公講見得就見, 俾佢睇下個孫。 老公話男人係咁, 唔需要成日見。佢話要見, 就我自己帶個孫去奶奶度或者我地自己約

水晶宮

Forverhappy 發表於 23-7-28 09:18
做人老婆新抱係唔係最好唔好理。 佢地已經無見2個月。。 其實老人家年事已高, 我都成日同老公講見得就見, ...

我c6同奶奶都冷戰左一年,係我老公唔彩奶奶,我當時有勸老公,但佢無理我,咁我又無特別處理,係瞞住99個仔嬲緊佢辛苦d。到我姑仔結婚,老公見返阿媽,又無事了

已刪除用户

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔好理佢,帶小朋友返去睇嫲嫲!

侯爵府

做人老婆新抱係唔係最好唔好理。 佢地已經無見2個月。。 其實老人家年事已高, 我都成日同老公講見得就見, ...

你真係好老婆
你會為老公担心:樹欲靜而風不息 子欲養而親不在

侯爵府

2024年龍年勳章

提佢得閒打俾奶奶~
你做多左, 未必有人多謝你

水晶宮

嬲乜嘢呢?你老公成長期,你99點對佢,佢地之間有過乜嘢經歷,只有你老公最清楚。

如果係小誤會,可以勸兩句。如果係深層的母子情仇,新抱無謂插手。正所謂未經他人苦,莫勸他人善。

anna59    發表於 23-7-29 08:03
RAA    發表於 23-7-28 10:47

大宅

佢地點解會冷戰

珍珠宮

畀面勳章

1314625 發表於 23-7-28 09:24
我c9同奶奶都冷戰左一年,係我老公唔彩奶奶,我當時有勸老公,但佢無理我,咁我又無特別處理,係瞞住99個 ...

你係咪打錯咗,係c6不是c9?

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

好新抱,老人家有福氣

小心處理,老公未必喜歡和事。
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

珍珠宮

我親友中有係有對母子勢成水火,冷戰咗幾年,老人家對新抱不好,但新抱係佢兩母子冷戰中,都有理個奶奶,仲會俾野佢食同買日用品,係個仔叫個老婆唔好彩個老人,我覺得個新抱係萬中無一既好女人

侯爵府

2024年龍年勳章

回覆 Jane1983 的帖子

對, 未經他人苦,莫勸他人善~一家唔知一家事, 只可以規勸下

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

唔好理佢地囉。

伯爵府

如果老公同99鬧交,99就會覺得係因為我,永遠躺着中槍㗎,所以我從來唔會理

珍珠宮

2024年龍年勳章

你勸過你老公佢唔聽就算...
如果同奶奶關係好嘅話, 咪自己帶埋仔/女搵奶奶見下面囉.

水晶宮

我c6同佢老豆冷戰20年,從沒大家開口叫對方同說話。

我由佢,有因必有果,有d事只有等1方走左先能平息,見得1就少1次?若果個係你所愛喜歡的緊係要珍惜,你好難勸一個你嬲緊什致好憎的人,自己都做唔到何況其他人。

子爵府

最關心BB問題熱投勳章

我唔會理/多咀,一陣變成婆媳糾紛仲麻煩!

子爵府

回覆樓主:

我老公都試過。同99冷戰半年。有勸過幾次。唔聽就算。始終會好返。事源系99係家庭群組(有埋其他長輩)話我對佢不孝。因為佢同老公有誤會以為果日食飯點知唔係。話我淨係孝順自己娘家。但其實尋日先同佢食完,自己娘家都冇見半個月。老公覺得佢離譜唔識收,係咁係group無啦啦鬧人,話唔帶仔女見佢。當時好似仲有其他事積埋,唔記得lu。但我覺得你唔見咪盞坐實我不孝罪名,嬲完過一排咪算囉。啲人唔會怪我老公㗎喎,咪又係淨係怪我,所以我都勸佢算數。

男爵府

睇關係,如果本身同奶奶關係一般就少理為妙,通常最後都反轉豬肚話你教壞佢個仔

珍珠宮

回覆樓主:

應該要企在你老公立場,明白佢,支持佢,唔好同佢唱反調

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊