自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

幸福花海 發表於 23-8-1 07:56
咁大部分係香港人,攪手肯定係香港人

咁又點呢? 大陸人就無份做兇手?

洋房

子爵府

回覆樓主:

賤人!!香港呢個地方喺保育,環保呢啲意識真係要加強!
成班人走去睇,你當呢到海洋公園?應該要有罰則!

伯爵府

cara.mak 發表於 23-8-1 08:16
咁又點呢? 大陸人就無份做兇手?

香港地方,觀鯨既绝大部分係香港人,有大陸人都係好少數,船家亦係香港人,個個觀鯨既都係兇手,唔明點解執着唔可以用香港人殺鯨?

公爵府

cara.mak 發表於 23-8-1 08:15
吓,打一句就回咁大段比我? 我只想講,唔係全部都是香港人啫, 你駛咩搶住幫兇禾!
...

幫兇手?我一路鬧緊去觀鯨嘅人喎!你理解能力唔係咁差呀?
我只想講,有去觀鯨都係兇手,香港,大陸人,甚至外國人都冇分別。將責任推晒去人身上自己就冇責任?定良心好過啲?

子爵府

回覆樓主:

我唔敢睇

珍珠宮

好慘呀. rip

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

cara.mak 發表於 23-8-1 03:50
唔一定係香港人,我見小紅書去睇既有大陸人!

大陸人游水出去睇咩?都要有香港船家開船比佢哋出去㗎 !賺埋呢啲咁嘅陰質錢咪又係香港人。

goldpiglet    發表於 23-8-1 19:33

伯爵府

好媽媽勳章

人性醜惡既一面, 無分種族.

可憐了鯨魚!

珍珠宮

今朝FBRIP

去過睇鯨嘅人會否內疚?人真係最醜惡嘅動物
attach1/tmp/phphdsrFj

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珍珠宮

幸福花海 發表於 23-8-1 08:39
香港地方,觀鯨既绝大部分係香港人,有大陸人都係好少數,船家亦係香港人,個個觀鯨既都係兇手,唔明點解 ...

無話唔可以係香港人禾!你個理解力。。。。。

我只係想講兇手唔止香港人! 如果我見到人只講大陸人做,我一樣會回覆有香港人份!

珍珠宮

littledot 發表於 23-8-1 08:56
幫兇手?我一路鬧緊去觀鯨嘅人喎!你理解能力唔係咁差呀?
我只想講,有去觀鯨都係兇手,香 ...

好似係你無啦啦回我嘅留言咋禾,我鬼得閒理得你其他嘅回應!
既然同是兇手,點解唔可以講埋出黎?唔可以講大陸人有份架? 咁保護佢哋仲唔係幫兇?
我理得乜人,我只係見到有人漏講部份人,所以先出聲啫。 相反有人只講係大陸人做,我一樣出聲有香港人份嘅!

想我唔出聲話有大陸人份!我先問你良心過意得去嗎?佢哋的確有份!係小紅書見到account係大陸果邊但灑命睇鯨魚,我就嬲到死!難道我唔可以公開佢哋都有有份嗎! 我公開佢哋有份唔代表我唔嬲香港人嘅做法!一樣嬲到死!

記住啊,係你執著要回覆我嘅留言咋!我從來無主動留你言呀,係你主動去保護某人咋!

男爵府

cara.mak 發表於 23-8-1 12:56
無話唔可以係香港人禾!你個理解力。。。。。

我只係想講兇手唔止香港人! 如果我見到人只講大陸人做,我 ...

咁都要分香港人大陸人、d 香港人真係憎香港人得好緊要、死都要拿d 野出來強調香港+香港人有幾差

珍珠宮

麟媽媽 發表於 23-8-1 09:36
大陸人游水出去睇咩?都要有香港船家開船比佢哋出去㗎 !賺埋呢啲咁嘅陰質錢咪又係香港人。
...

咁又點! 咁難道大陸人就無份賣廣告? 無份睇? 有需要就有共求!
一隻手拍唔響架!

同係兇手,點解唔可以公開晒佢哋所有人?!

而且我從來無幫過香港人。 2邊所作所為都好可惡!但一定要全部公開!唔可以維護是旦一邊

子爵府

Vengerov 發表於 23-7-31 12:12
其實呢d內地水族館,長隆都有得睇
幾百入場好多嘢睇,仲有表演
點解一定要睇野生鯨

其實果d動物園困住條鯨魚,迫佢日日表演俾人睇,同同伴分離,我都覺得唔係愛護動物

大宅

公爵府

cara.mak 發表於 23-8-1 13:00
好似係你無啦啦回我嘅留言咋禾,我鬼得閒理得你其他嘅回應!
既然同是兇手,點解唔可以講埋出黎?唔可以講 ...

你故意要曲解我意思都冇辦法,人哋話香港人害死條鯨魚,你話唔一定係香港人,有大陸人去就唔關香港人事?你話人哋講漏左部份人,係㗎,當中唔知有幾多國人?你鍾意都。可以逐一列舉嘅! 不過事件發生係香港,一定係香港人佔最多數囉!
你都可以唔理我嘅回覆㗎,係我無聊,見到唔合理嘅留言就出聲啫!

珍珠宮

littledot 發表於 23-8-1 13:44
你故意要曲解我意思都冇辦法,人哋話香港人害死條鯨魚,你話唔一定係香港人,有大陸人去就唔關香港人事? ...

我有講過係有大陸人所以就唔關香港人嗎?
我理鬼幾多人係香港人,總之2地嘅人都走唔甩,我唔會偏幫邊一邊人!擺明覆我嘅人都係大陸人,咪咁大反應囉!你驚死少左忽肉麻

翡翠宮

2018復活節勳章

回覆樓主:

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊