自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

老人家想做全套,有冇做得好又實惠嘅牙醫推介?

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

我知道有個假牙工場,師傅係幫牙醫整假牙嘅,佢都可以直接幫人整假牙,你可以去佢Facebook望吓先

利申:無幫襯過

水晶宮

setrea 發表於 23-8-1 22:59

工聯會問下做不做

象牙宮

setrea 發表於 23-8-1 22:59

www.facebook.com/search/假牙
深圳的福田,罗湖,龙岗有口腔门诊

=========
利申:無幫襯過

老人家
關愛基金資助項目65歲以上老人家鑲活動假牙
長者牙科服務資助計劃原來關愛基金會為符合資格嘅長者,提供免費鑲活動假牙,以及其他與鑲活動假牙有關嘅牙科診療服務,包括口腔檢查、洗牙、補牙、脫牙、 ...

2023年5月20日

申請方法:
1.正在領取「長者生活津貼」的長者需親身前往參與本項目的地區服務單位申請,查詢:
2.正在使用家居照顧服務的合資格長者,可向所屬的服務隊安排申請

所需文件:
1.身份證正本
2.連續3個月由銀行戶口每月存入「長者生活津貼」金額的文件(例如銀行月結單)
3. 地址證明文件

查詢網址:https://www.hkda.org/index.php?lang=tc&;section=ccf
查詢電話:25258198

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

侯爵府

333s 發表於 23-8-2 13:43
www.facebook.com/search/假牙
深圳的福田,罗湖,龙岗有口腔门诊

Thanks, 已約

珍珠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

bobomia 發表於 23-8-2 08:10
我知道有個假牙工場,師傅係幫牙醫整假牙嘅,佢都可以直接幫人整假牙,你可以去佢Facebook望吓先

利申:無 ...

請問牙套做嗎?

珍珠宮

2024年龍年勳章

leng1999 發表於 23-8-3 06:59
請問牙套做嗎?

什麼牙套?陶瓷牙套、金屬搪瓷牙套這些?牙科工場師傅當然會做啦,但係最後都要牙醫"車牙"先至再用膠水黐牙套架,所以唔可以skip牙醫呢part

333s    發表於 23-8-3 12:14

珍珠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

bobomia 發表於 23-8-3 11:03
什麼牙套?陶瓷牙套、金屬搪瓷牙套這些?牙科工場師傅當然會做啦,但係最後都要牙醫"車牙"先至再用膠水黐 ...

係咩。我而家用既膠牙套係一位師父幫我做既,冇經過牙醫。可惜佢退左休,所以搵唔到佢做了

珍珠宮

2024年龍年勳章

leng1999 發表於 23-8-3 17:42
係咩。我而家用既膠牙套係一位師父幫我做既,冇經過牙醫。可惜佢退左休,所以搵唔到佢做了
...

你講嘅係磨牙用嘅牙膠?呢個應該可以,我pm你

珍珠宮

bobomia 發表於 23-8-3 21:41
你講嘅係磨牙用嘅牙膠?呢個應該可以,我pm你

多謝你先

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊