美容扮靚

跳至

首頁
12345...79

尾頁

珍珠宮

記錄護膚之路
年齡:35
皮膚:油性

時間過得好快,7個月無見!
大家好嗎?

男爵府

發表於 1 小時前 |只看該作者
greentea000 發表於 24-5-14 15:11
今日感覺有啲秋高氣爽咁,唔係夏天高溫高濕!

就係嗰個老屋苑啦,同埋嗰間死讀書學校啦!

嗰間死讀書學校啱你哋家族啦!你哋咁砌得
你姨返內地升職,咁你姨丈點呀?陪埋去?

珍珠宮

回覆樓主:

本來想試下呢支有netlock技術loreal俄版防曬霜,睇完防曬霜上臉博主測試之後就唔買啦!又重酒精又油潤,又反光又辣眼睛!
attach0/tmp/phpf9gIxW
attach1/tmp/phpXGl37L

珍珠宮

liverpool2023 發表於 24-5-14 11:48
如果咁,就整基本算啦!俾學生做宿舍唔駛咁靚
係咪太古城呀?考東區學校?
如果中西區我熟呀!我補習學生 ...

今日感覺有啲秋高氣爽咁,唔係夏天高溫高濕!

就係嗰個老屋苑啦,同埋嗰間死讀書學校啦!

41款对比测评!洗衣液vs洗衣凝珠,哪款是真正的污渍克星?|申评测

https://mp.weixin.qq.com/s/qYA1yWj4jMqyKBUHfMEoAg
attach0/tmp/phpOUlS8j
attach1/tmp/phpHyqYYM
attach2/tmp/php4SA7Of

男爵府

發表於 5 小時前 |只看該作者
greentea000 發表於 24-5-14 10:52
免費俾親戚嘅仔女住,為咗方便返學。所以危險/結構破損嘅一定要整,其他就唔做住。

如果咁,就整基本算啦!俾學生做宿舍唔駛咁靚
係咪太古城呀?考東區學校?
如果中西區我熟呀!我補習學生有:聖心、瑪利曼、聖保羅男女、漢華⋯

男爵府

greentea000 發表於 24-5-14 10:32
我自己單位上年定期煤氣檢查都測到煤氣錶漏氣,免費更換。就快40年樓齡,點會無嘢壞?依家法團傾緊換升降 ...

我哋又好彩無喎!
珠海我無買車位,佢賣得貴,我等退休長住先睇下買唔買?現在去渡假就日租先
我都剛自己換咗廁所洗手盤
原本換櫃想留返個盤同水龍頭,因為係Toto既
點知我自己度尺唔知個盆原來有滿水口,枱面開得太細,要買過個盆
師傅再上嚟又要我$800
我結果自己裝算!
我有諗過學個水電牌,點知原來要上好多堂
第時住珠海就方便好多,上門維修好平

我之前Shiseido同Anessa都只信藍胖子同金裝架!係而家唔駛戶外活動,先敢試urban同FS

今日第一次用FS,質感唔錯,幾爽、唔乾

珍珠宮

me920 發表於 24-5-14 09:29
用來自住定租出去?
如果自住, 要整好D, 以免住落又有問題再整就麻煩.....
...

免費俾親戚嘅仔女住,為咗方便返學。所以危險/結構破損嘅一定要整,其他就唔做住。
attach0/tmp/php9zwm34
attach1/tmp/phpYladib

珍珠宮

發表於 6 小時前 |只看該作者
siukei 發表於 24-5-14 10:06
阿妹,想請問你國貨有什麼維他命C精華推介?thx

圖1新歡,之前輪流用圖2,邊個價錢平日期又好就用邊個。
attach0/tmp/phpQ7GgKL
attach1/tmp/php5dxaHO

珍珠宮

liverpool2023 發表於 24-5-14 09:28
你之前介紹既nov好用呀!
不過我而家平日就咁用cc cream就無再用物理防曬,所以無用
Anessa,Shiseido我係 ...

我自己單位上年定期煤氣檢查都測到煤氣錶漏氣,免費更換。就快40年樓齡,點會無嘢壞?依家法團傾緊換升降機,估計要夾萬幾蚊。

你珠海屋苑俾唔俾車主安裝充電樁?

shiseido/anessa嘅防曬系列都唔係支支有用到黑科技,總之到上山下海呢啲時間一定要用最強嗰支先有保障,藍胖子/小金瓶。

我換浴室洗手盆咋,仲使超簡單嘅台上盆款式,當年我姨新裝修嗰陣已經考慮咗好多之後要方便更換/修理嘅做法。
attach0/tmp/phpAmMvRv
attach1/tmp/phpkGNB2s

男爵府

阿妹,想請問你國貨有什麼維他命C精華推介?thx

珍珠宮

發表於 7 小時前 |只看該作者

回覆樓主:

Google正悄悄錄下你的聲音! 安卓、蘋果用戶關閉步驟一次看

https://tw.news.yahoo.com/google%E6%AD%A3%E6%82%84%E6%82%84%E9%8C%84%E4%B8%8B%E4%BD%A0%E7%9A%84%E8%81%B2%E9%9F%B3-%E5%AE%89%E5%8D%93-%E8%98%8B%E6%9E%9C%E7%94%A8%E6%88%B6%E9%97%9C%E9%96%89%E6%AD%A5%E9%A9%9F-%E6%AC%A1%E7%9C%8B-062919884.html

見yuu app有pizza hut大批買一送一優惠券,趁人齊啦啦聲食咗佢!

p.s.4月科學園pizza hut新分店派嘅優惠券,未用嘅人快手用啦!
attach0/tmp/phpzVkl14

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章

greentea000 發表於 24-5-14 09:25
我姨間屋,係港島區。

用來自住定租出去?
如果自住, 要整好D, 以免住落又有問題再整就麻煩.....

男爵府

greentea000 發表於 24-5-14 09:20
2e原來今年出多咗支物化防曬霜,包裝唔同物理嗰支。shiseido同anessa嘅物理都唔好用,好用嘅係其他低調子 ...

你之前介紹既nov好用呀!
不過我而家平日就咁用cc cream就無再用物理防曬,所以無用
Anessa,Shiseido我係對佢戶外活動防曬有信心,所以先用
睇嚟你哋嗰度超舊喎!竟然咁多人漏煤氣
你洗手盆單獨換,點fit廚櫃呀?咁都搵到?
我對住所室內有要求,鐘意住得靚,要大裝,所以珠海都要買樓裝修,其實租樓更抵。

珍珠宮

asweetmom 發表於 24-5-14 02:33
茶買大單位了?為了學區嗎?

我大女兒問有眼霜推介嗎,現在用Simply This眼唇霜。

我姨升職調咗返內地,間屋起碼空置幾年。咁我哋就乘機考返港島區學校啦,於是開學前執一執。

時間上helius小紫彈緊急啲,唔知有無2.0,比較建議連續用幾盒先。羽西鎏金面霜2.0無大改動,只係貪1.0清倉價同日期又唔差,可以1.0同2.0各買1個試用裝,睇下邊個唔搓泥。
attach0/tmp/php0U3PnE
attach1/tmp/php6OfrC2

珍珠宮

me920 發表於 24-5-14 09:13
你個單位係HK定大陸呀?
之前睇樓盤傳真, 大陸驗樓要驗真D, 水平同HK有D距離
...

我姨間屋,係港島區。
attach0/tmp/phpsQIzcb
attach1/tmp/phpdgvPmr

珍珠宮

liverpool2023 發表於 24-5-13 18:24
煤氣喉管全部漏氣都得?
咁你既然全拆,梗係換埋水喉啦!否則之後好麻煩喎!
現在五月,你如果自己搵到師 ...

2e原來今年出多咗支物化防曬霜,包裝唔同物理嗰支。shiseido同anessa嘅物理都唔好用,好用嘅係其他低調子品牌。不過相隔好幾年無用,大小姐好有興趣,咁我都乘機試下膚感。我應該無時間周圍搵,睇定網購先。

聞唔到煤氣味,用儀器就測到,煤氣公司職員都即刻封咗唔俾用。

對面屋漏得仲勁,要搭棚換埋外牆喉管,加埋萬幾蚊。

我換埋一個漏水洗手盆,自己DIY廚廁防水,搵人換全屋房門,其他可以唔做嘅就唔做啦!
attach0/tmp/php5GpbmX
attach1/tmp/php3TauBD
attach2/tmp/phpXopSQj

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章

greentea000 發表於 24-5-13 16:45
無人接呢單生意,咁就唔做住。我要保證9月入住,其實做唔到幾多嘢。

上個月搵人做咗驗窗、換窗、窗框防水 ...
你個單位係HK定大陸呀?
之前睇樓盤傳真, 大陸驗樓要驗真D, 水平同HK有D距離

珍珠宮

發表於 14 小時前 |只看該作者

回覆樓主:

茶買大單位了?為了學區嗎?

我大女兒問有眼霜推介嗎,現在用Simply This眼唇霜。

我密集搽Helius小紫彈中,但是也很長草羽西鎏金面霜,是輪流全日搽一個還是早晚各一個效果好呢?

男爵府

發表於 昨天 18:24 |只看該作者
greentea000 發表於 24-5-13 16:45
無人接呢單生意,咁就唔做住。我要保證9月入住,其實做唔到幾多嘢。

上個月搵人做咗驗窗、換窗、窗框防水 ...

煤氣喉管全部漏氣都得?
咁你既然全拆,梗係換埋水喉啦!否則之後好麻煩喎!
現在五月,你如果自己搵到師傅,一個月都做到
但如果俾公司做,就未必得了
但你就算改出年暑假也是一樣有呢個問題的

珍珠宮

發表於 昨天 16:45 |只看該作者
liverpool2023 發表於 24-5-13 15:26
我覺得,裝修入邊,最好賺就做櫃,其次就水電
你兩樣都唔做,剩係啲辛苦野叫佢做,又要同你夾位置時間,佢 ...

上個月搵人做咗驗窗、換窗、窗框防水,點知煤氣定期檢查發現全部喉管漏氣,等換喉管之後我再換燈+燈制。問咗樓下無滲水問題,咁廚廁唔搞都得,下年暑假再算。

顏色一淺,感覺完全唔同。
attach0/tmp/phpJmHtnD
attach1/tmp/phpDLCJ9G

首頁
12345...79

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊