美容扮靚

跳至

首頁
12345...70

尾頁

珍珠宮

asweetmom 發表於 23-8-2 20:45
我也以為自己眼花 !!!
逗留多久呢?

應該8月仲係香港,每日忙於買買買。

把握機會去一轉aeon,終於見到新版pigeon防曬霜。只得一款,$50/18g。

$49防曬傘大約200g,$99超輕防曬傘拎上手明顯更加輕,輕到打開都搖晃,好鬼唔實正嘅感覺。

最後買咗鰻魚同衫就用完2張微信支付$200-$20優惠券,等拎新券再去多次。
attach0/tmp/php9SGYj4
attach1/tmp/phpK2CSCo
attach2/tmp/phpVfMSVI
attach3/tmp/phpggJXe3
attach4/tmp/phpVt1byn

珍珠宮

回覆樓主:

百佳見到蒙牛牛奶改成擰蓋,擰蓋唔會漏!

買幾個kfc葡撻,竟然俾個大紙盒。開心咗幾秒,又煩惱紙盒太佔雪櫃空間。
attach0/tmp/phpEsGSN0
attach1/tmp/php1z88oo
attach2/tmp/php0eov0L

珍珠宮

MICLOH168 發表於 23-8-3 02:26
下眼眼簾近眼尾

會唔會只係壓痕?
兩隻眼都有?

子爵府

greentea000 發表於 23-8-3 02:48
會唔會只係壓痕?
兩隻眼都有?

洗完面唔查野等塊面乾哂就好明顯, 查返眼霜又淡返好多, 如果查下眼影都會現返出嚟, 應該唔係壓㾗, 兩隻眼都係咁

珍珠宮

kaka80 發表於 23-8-2 10:02
茶妹返來啦

Clinique Smart Clinical Repair Wrinkle Correcting Serum我估計係封閉性太強令你生暗瘡,成分表第2位dimethicone係防曬霜常見防水成分。
attach0/tmp/php1n917w

珍珠宮

MICLOH168 發表於 23-8-3 03:06
洗完面唔查野等塊面乾哂就好明顯, 查返眼霜又淡返好多, 如果查下眼影都會現返出嚟, 應該唔係壓㾗, 兩 ...

咁就加強保濕,夏天冷氣環境其實要當秋天咁搽護膚品。

我呢2年眼霜無點轉季,最多唔開冷氣搽薄啲,開冷氣就厚搽。有時想偷懶,都唔敢唔搽眼同頸。
attach0/tmp/phpXvjIWT
attach1/tmp/phprJHFT6

MICLOH168    發表於 23-8-3 12:58

珍珠宮

回覆樓主:

問題係無醫生提供低能量+長時間呢個選項,呢個咁完美嘅做法只存在係文獻之中。

醫生嘅時間更加值錢,1秒鐘變成5分鐘,呢條數點計?
attach0/tmp/php5sBKZX
attach1/tmp/php1zIjlI
attach2/tmp/phpVyaZGs

珍珠宮

asweetmom 發表於 23-8-2 20:50
我本來6月想打眼部M22 Resurfx,後來又覺得了解不夠多,不敢打。

你覺得M22 Resurfx值得定期打嗎?

今年我有打返m22 resurfx,¥1980全臉包括眼周,都係廣州小珂麗格。今次無打得上次咁重手,加上用勁啲嘅修復產品,2星期修復完成。

我要講完丸仔先,之後再詳細講醫美,我仲打咗相控微針射頻。

咁講啦,單獨打眼周¥680好抵玩,如果我時間多我會3個月打1次。每次修復2星期唔算多,打得太輕3、5日就修復完效果欠佳,不如唔打。

MICLOH168    發表於 23-8-3 13:02

子爵府

Welcome back !

珍珠宮

greentea000 發表於 23-8-3 03:16
Clinique Smart Clinical Repair Wrinkle Correcting Serum我估計係封閉性太強令你生暗瘡,成分表第2位dim ...

原來係咁, 唉, 用左來塗手腳,
用好小份量都是爆

子爵府

greentea000 發表於 23-8-3 03:38

我呢2年眼霜無點轉季,最多唔開冷氣搽薄啲,開冷氣 ...
所以我而家隔日就連眼都查埋retinol, 再查一隻好潤眼霜上去保濕, 希望唔好惡化

公爵府

醒目開學勳章

greentea000 發表於 23-8-3 03:38

我呢2年眼霜無點轉季,最多唔開冷氣搽薄啲,開冷氣 ...

呢隻好用嗎?

公爵府

醒目開學勳章

greentea000 發表於 23-8-3 05:42
問題係無醫生提供低能量+長時間呢個選項,呢個咁完美嘅做法只存在係文獻之中。

醫生嘅時間更加值錢,1秒鐘 ...

家用射頻機得唔得?家用機係低能量+長時間

公爵府

醒目開學勳章

MICLOH168 發表於 23-8-3 13:06
所以我而家隔日就連眼都查埋retinol, 再查一隻好潤眼霜上去保濕, 希望唔好惡化
...

retinol查眼,小心會引致乾眼症

子爵府

fundfund 發表於 23-8-3 16:28
retinol查眼,小心會引致乾眼症
真的嗎? 未聽過會咁

子爵府

greentea000 發表於 23-8-1 23:45
記錄護膚之路
年齡:35
皮膚:油性

終於等到你返黎喇

珍珠宮

回覆樓主:

1/8買嘅京東今日收貨,3日到港好OK!

係咪我每單都幾十蚊京東覺得蝕抵呢,今天無啦啦又有優惠券!
attach0/tmp/phpzgE5Hm

珍珠宮

me920 發表於 23-8-2 09:13
Welcome back!

大小姐睇完小紅書充滿期待買咗呢支UVMUNE 400,用1次上面已經話仲係油膩,勉強搽手腳用咗大半樽。

有新版我梗要試下,的確油膩程度有減少,但係成膜依然好慢。我戶外工作等唔到20分鐘咁耐先成膜,幾好防曬效果都無意思。

今日下午着7分褲出街,有一截小腿皮膚可以測試。uvi 8曬咗80分鐘,無補搽,暫時無發現曬黑。
attach0/tmp/phpRmnIGk

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章

greentea000 發表於 23-8-3 20:30
大小姐睇完小紅書充滿期待買咗呢支UVMUNE 400,用1次上面已經話仲係油膩,勉強搽手腳用咗大半樽。

有新版 ...

我用舊版會出粒粒。

珍珠宮

BHT 發表於 23-8-2 20:10
妳回來了,真好

咁我都要有嘢可以講先敢開新帖,否則唔敢蒲头!

首頁
12345...70

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊