美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

me920 發表於 24-3-25 09:25
好耐冇見!
Replenix 用來淡斑?全面搽定局部搽?

咪係囉,年都過完啦,搞到我華麗園年糕都無食到!

replenix主打2% hexylresorcinol,除咗美白淡斑效果,1%起仲有淡紋效果。

無講對頸紋有作用,所以我只搽面眼。美白有感覺,川字紋、眼下紋有做醫美測試唔到。
attach0/tmp/phpHVT8PY
attach1/tmp/phpanQJPc
attach2/tmp/phpT2aoPq
attach3/tmp/phpMkF4OE
attach4/tmp/phpjrcNOS

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章

greentea000 發表於 24-3-25 10:55
咪係囉,年都過完啦,搞到我華麗園年糕都無食到!

replenix主打2% hexylresorcinol,除咗美 ...

今次留係香港幾耐呀?

珍珠宮

回覆樓主:

茶還會試今年的anessa嗎?

珍珠宮

me920 發表於 24-3-25 10:56
今次留係香港幾耐呀?

暫時留港2星期,之後2個月就內地、香港、新加坡輪流飛。

makehappyskin又週年慶,你用成點?

珍珠宮

greentea000 發表於 24-3-26 11:40
暫時留港2星期,之後2個月就內地、香港、新加坡輪流飛。

makehappyskin又週年慶,你用成點?

我用完一支舊版卸妝液,而家用緊新版。我本身都唔化妝,只係要卸防曬。卸妝能力冇問題,不過我唔鍾意佢洗到咀時苦苦地。

另外乾燥時有用佢隻精油膠囊,夠潤,但氣味唔好聞。

防曬未開來用。

珍珠宮

asweetmom 發表於 24-3-26 07:25
茶還會試今年的anessa嗎?

我昨晚見萬寧有tester,試咗anessa物理嗰支,搽手背都有啲太保濕。

上年因為日本排放核污水囤嘅日本防曬霜、卸妝油足夠用埋今年夏天,基本上我留返三個小姐用。我自己已經可以完全唔用日本護膚品,至於之後三個小姐用唔用返佢哋自己決定。

珍珠宮

回覆樓主:

珀莱雅轻享阳光盾护防晒液
化妆品功效宣称

https://hzpsys.nifdc.org.cn/hzpGS/ShowGsInfo?LX=1&ID=e7a136b000ef11eee5b89f4e4ea4fe44

珍珠宮

回覆樓主:

境生之源面霜我1月買過,正裝俾咗我表哥,佢同我一樣有川字紋。

佢搽咗The Ordinary Argireline Solution 10%大半年,感覺無進一步改善就無心機再搽。

境生之源面霜整體成分好唔錯,最吸引我係獐芽菜呢個成分,睇原料商資料話對川字紋有針對性。咁我表哥搽完又真係有進一步淡化川字紋,佢又唔會做醫美,唯有輪流搽唔同成分應付住先。

我又唔使7日見效咁趕時間,主要睇28日效果。
attach0/tmp/phpU1BaJ4
attach1/tmp/php0H1wWi
attach2/tmp/phpqJYV9w
attach3/tmp/phpC9snnL
attach4/tmp/phpulgZAZ

珍珠宮

回覆樓主:

我已經湊單了,還是沒有你便宜。
attach0/tmp/phpP5nEoa

珍珠宮

回覆樓主:

今年幸福肌週年慶折扣太少了,茶打算買啥?

珍珠宮

greentea000 發表於 24-3-27 00:25
境生之源面霜我1月買過,正裝俾咗我表哥,佢同我一樣有川字紋。

佢搽咗The Ordinary Argireline Solution ...

搽抬頭紋得唔得?

珍珠宮

asweetmom 發表於 24-3-27 01:10
我已經湊單了,還是沒有你便宜。

¥YGqoWL6mDzd¥
attach0/tmp/phpZ2WAMI

珍珠宮

回覆樓主:

境生之源面霜仲要拎埋呢個券,加上湊單,先出到我嗰價錢。
attach0/tmp/phpV6Mqyo
attach1/tmp/phpdcJFXA

珍珠宮

me920 發表於 24-3-27 08:39
搽抬頭紋得唔得?

你睇返#1068表格,有抬頭紋資料,只不過無川字紋咁詳細。

我表哥40+,我估計佢已經唔係單純川字紋。1月搽境生之源面霜,2月搽高濃度甘油面霜,3月搽retinol,總之我俾佢輪流搽我睇到資料有用嘅成分。

珍珠宮

asweetmom 發表於 24-3-27 01:13
今年幸福肌週年慶折扣太少了,茶打算買啥?

看門口/醫美後:
1.溫和無泡潔膚膠
2.洗淨鉛華卸妝油
3.十年之約活膚精華露
4.防曬保濕乳霜(雙倍透氣型)
呢4件我媽同我自己各買一套,我嗰套其實都係三個小姐用啦!

我自己:
1.美好時光全能乳
3.防曬保濕乳霜(雙倍透氣型)

兩個小姐:
1.白水晶角質毛孔淨亮霜
2.角質滑溜精華
3.粉刺代謝精華

大小姐覺得貴,話今次唔買住。

珍珠宮

回覆樓主:

明天後天都有戶外活動,我買了La Roche Posay Anthelios UVMUNE 400 Invisible Fluid!

珍珠宮

回覆樓主:

見nivea淡斑精華有特價就買返支搽下,我對佢抗唔抗皺無興趣,純粹因為呢支日期更好。
attach0/tmp/phpdJEOpw
attach1/tmp/phpv5VuRD

珍珠宮

回覆樓主:

欧珀莱烈日清透防晒液
化妆品功效宣称

https://hzpsys.nifdc.org.cn/hzpGS/ShowGsInfo?LX=1&ID=efdbfc10205311ee2bc8962b7cf3a9c5

珍珠宮

回覆樓主:

茶家小孩子之後用啥非日系物理防曬霜呢?

珍珠宮

回覆樓主:

uvmune 400萬寧做75折,我都買咗。
attach0/tmp/phpPmTHDa
attach1/tmp/phpCacn1U
attach2/tmp/phpRBk5oF

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊