美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

asweetmom 發表於 24-3-30 06:22
茶家小孩子之後用啥非日系物理防曬霜呢?

暫時主要珀萊雅雲朵接力,都會一路留意下其他。

93/4清透物理防晒乳SPF50 PA++++
化妆品功效宣称
https://hzpsys.nifdc.org.cn/hzpGS/ShowGsInfo?LX=1&ID=f89331103d7411edc246772f76b456ae
attach0/tmp/phptHRvkO

珍珠宮

回覆樓主:

小紅書見到evereden物理防曬霜推廣,需要防水可以考慮下。
attach0/tmp/phpPUjGwf
attach1/tmp/phpE4EXD7
attach2/tmp/phpHn1mLZ

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章

greentea000 發表於 24-3-30 08:05
uvmune 400萬寧做75折,我都買咗。

可惜呢支我用會出暗粒

珍珠宮

回覆樓主:

helius dej緊緻安瓶有好價,呢個係helius最值得嘗試嘅產品,估計係日期得返1年2個月先咁平
attach0/tmp/phpge9b8O
attach1/tmp/php8PfxBs
attach2/tmp/phpEKEY45

珍珠宮

me920 發表於 24-3-30 10:21
可惜呢支我用會出暗粒

我記得你用嘅係舊版,你應該係頂唔順高濃度化學防曬劑,咁新版uvmune 400你好大機會都用唔到。

又唔使唔開心,uvmune 400其實無咁完美。最大缺點係防水唔掂,其次係染黃,仲有控油版都偏油潤!
attach0/tmp/phpOKLGHs
attach1/tmp/phpoq9M7R

珍珠宮

greentea000 發表於 24-3-31 09:38
我記得你用嘅係舊版,你應該係頂唔順高濃度化學防曬劑,咁新版uvmune 400你好大機會都用唔到。

又唔使唔 ...

但我我暑假要去新加坡,需要高度防曬!
我諗住用shiseido

珍珠宮

me920 發表於 24-3-31 09:41

SHISEIDO The Perfect Protector+防曬傘!!!

男爵府

me920 發表於 24-3-31 09:41

我前嗰排去完番來,補防曬都好忙

男爵府

回覆樓主:

身邊多左人(40+)做thermage, ultherapy
坦白講,無論系眼紋定係面部firming,我都吾覺有咩明顯效果

所以我之後唸注做下韓機既hi fu算,或者黃金微針

Btl膠原搶出左第五代,有冇人試過呀?

珍珠宮

bbbchoco 發表於 24-3-31 15:28
身邊多左人(40+)做thermage, ultherapy
坦白講,無論系眼紋定係面部firming,我都吾覺有咩明顯效果

我姨上年12月打咗眼部thermage,上眼皮提升幾明顯,眼紋就些少淡化。

原先我姨諗住眼面頸都打,就算香港、內地、台灣、新加坡嘅醫生都話佢打面好可能反效果,佢依然唔死心,仲用幾年疫情無去旅行當洗下錢試一次都好呢個理由,好似撞咗邪咁!

好彩最後我姨都決定打眼先,跟住頸,拖長考慮面。依家冷靜返,唔會打面啦!

男爵府

greentea000 發表於 24-3-31 16:00
我姨上年12月打咗眼部thermage,上眼皮提升幾明顯,眼紋就些少淡化。

原先我姨諗住眼面頸都打,就算香港 ...

眼皮提昇,膠原槍已經滿足唔我

甘醫生建議你姨適合做咩機? 難得香港醫生有錢都吾賺

珍珠宮

回覆樓主:

你們都去新加坡,好開心呀!

幸福肌現在的價錢我有些頂不住了,茶有沒有找平替呢?

珍珠宮

asweetmom 發表於 24-4-1 07:35

唔係自己想去的。
因為老公表妹新加坡結婚,去參加婚禮。
奶奶話順便family trip, 我要同老爺奶奶姑仔去一星期呀。

珍珠宮

greentea000 發表於 24-3-30 08:28
小紅書見到evereden物理防曬霜推廣,需要防水可以考慮下。

請問你平時買天堂傘有冇官方link?

珍珠宮

me920 發表於 24-4-1 14:15
請問你平時買天堂傘有冇官方link?

我之前主要天貓店買天堂傘,無固定買邊間,因為價錢分別幾大下,到買先格價。

依家京東自營¥88包郵20KG到港,我又睇中兩把。比預期貴,我要去天貓格下價先。

我要雙重黑膠,所以輕極有限,點都200g多少少。

如果你要超輕嘅,去一田、aeon望下先。
attach0/tmp/phpR2Mmwc
attach1/tmp/php5TIRQ8
attach2/tmp/phppI6pb5
attach3/tmp/phpjx32v1
attach4/tmp/phpt14JQX

珍珠宮

回覆樓主:

我買過最輕嘅天堂傘都有200g,絕對唔抗風,好天用算啦!
attach0/tmp/phpPA9yoz
attach1/tmp/phpbf9nOZ
attach2/tmp/phpj2uheq

珍珠宮

asweetmom 發表於 24-4-1 07:35

我一諗起新加坡就只得3個字,貴熱曬,唔係好開心咋!

makehappyskin嘅平替唔會真係平好多,除非大幅降低要求,咁其實已經唔係講緊同一樣嘢。亦都無幾多牌子好似makehappyskin咁注重安全性,仲年年精益求精,安全性都要用錢買。
attach0/tmp/phpIs4X2P

珍珠宮

bbbchoco 發表於 24-3-31 16:10
眼皮提昇,膠原槍已經滿足唔我

甘醫生建議你姨適合做咩機? 難得香港醫生有錢都吾賺

基本上每個醫生都建議我姨做填充,最有效果。我姨自己都明白,但係未想去到呢一步住。其他機對我姨嘅意義唔大,甚至可以話唔做都得。

同我姨打眼部thermage嘅醫生叫相隔6~9個月好再去打,優雅地老去真係洗少啲錢都唔掂!

男爵府

greentea000 發表於 24-4-1 19:44
基本上每個醫生都建議我姨做填充,最有效果。我姨自己都明白,但係未想去到呢一步住。其他機對我姨嘅意義 ...

甘你姨塊面即係瘦?

如果thermage效果又吾系甘大,佢會考慮做其他機嗎?

珍珠宮

me920 發表於 24-4-1 12:17
唔係自己想去的。
因為老公表妹新加坡結婚,去參加婚禮。
奶奶話順便family trip, 我要同老爺奶奶姑仔去一 ...

我覺得新加坡玩不了一星期,可以順便去馬來西亞玩兩天。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊