美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章

asweetmom 發表於 24-4-2 07:20
我覺得新加坡玩不了一星期,可以順便去馬來西亞玩兩天。

我只參與,奶奶話去邊就邊啦⋯⋯

珍珠宮

bbbchoco 發表於 24-4-1 19:47
甘你姨塊面即係瘦?

如果thermage效果又吾系甘大,佢會考慮做其他機嗎?

我姨面部瘦削,因為脂肪不足。射頻機只係增加膠原蛋白,而且無可能增加到塊面漲返咁誇張。

根本做射頻就唔對症,打得少發數打得低能量無作用,打得多發數打得高能量仲有脂肪消融反效果,分分鐘面部凹陷過之前。

剩返打斑機可以做下,但又唔夠果酸平靚正,暫時唔考慮做咩機住啦!

珍珠宮

回覆樓主:

本來我有啲嬲珀萊雅盾護官方同推廣都唔提及浴後值,但收貨後見到大方印係樽身上即刻無咗火氣!

膚感真係好好,令我平衡返防曬力下降嘅唔甘心。點講都算滿足到大部份人大部份場合防曬需求,再唔係加多把防曬傘囉!

昨日我同三個小姐一齊試用,快成膜又唔泛白最得我哋歡心,補搽咗兩次都唔搓泥就更加滿意,有香料不過唔算濃烈。

今日下午兩個小姐會搽去測試一下戶外活動,無得擔遮,希望無曬黑啦!
attach0/tmp/phpmCQI0d

珍珠宮

回覆樓主:

珀萊雅官旗3個盾護試用裝我都買過啦,百億補貼仲買咗第2次。我開始收集試用裝,方便兩個小姐帶返學校補搽。

有防偽碼就算係C店買都唔使擔心,當然第1次最好都係官旗買。
attach0/tmp/phpRAND5a
attach1/tmp/phphgnvGw
attach2/tmp/phpBQJwhS
attach3/tmp/phprrhBSd

珍珠宮

回覆樓主:

雅漾小金剛內地有新版,小紅書未見推廣。新版增加到50ml,仲比香港30ml平好多。

舊版係我戶外工作選擇之一,唔太追求膚感嘅話唔至於唔用日系就無嘢好用。
attach0/tmp/phpyolZDO
attach1/tmp/php41bYcI

珍珠宮

回覆樓主:

唔通helius真係唔做啦?全面清倉啦?
attach0/tmp/phpwrhrOs
attach1/tmp/php9KDcVb
attach2/tmp/php8Xc11U
attach3/tmp/phpf7vW8D
attach4/tmp/phpKQ9Xfn

男爵府

greentea000 發表於 24-4-2 12:50
我姨面部瘦削,因為脂肪不足。射頻機只係增加膠原蛋白,而且無可能增加到塊面漲返咁誇張。

根本做射頻就 ...

Pico我一共打咗四次,仲有一次剩,諗住Summer之前打埋佢就唔再打啦

我發覺眼下面有達比較大小小嘅斑,打完都冇乜大進展,唔知係咪因為淺層班,之後都係諗住自己做peeling, 同埋做M22保養算

Budget 有限,做吾到甘多機

珍珠宮

bbbchoco 發表於 24-4-2 18:03
Pico我一共打咗四次,仲有一次剩,諗住Summer之前打埋佢就唔再打啦

我發覺眼下面有達比較大小小嘅斑,打 ...

暫時我估計自己就算退休後也可以維持每月$1000的護膚品開支,醫美不做無所謂。

男爵府

asweetmom 發表於 24-4-3 07:28
暫時我估計自己就算退休後也可以維持每月$1000的護膚品開支,醫美不做無所謂。
...

我有排都無得退休

你會考慮去國內做醫美嗎?你好似之前有去?

珍珠宮

greentea000 發表於 24-4-1 18:28
我買過最輕嘅天堂傘都有200g,絕對唔抗風,好天用算啦!

夏天來, 又要入傘啦

珍珠宮

kaka80 發表於 24-4-3 11:13
夏天來, 又要入傘啦

我已經全部改用防曬傘好耐,長嘅短嘅帶水套嘅都有齊!
attach0/tmp/phpA30lFH

珍珠宮

bbbchoco 發表於 24-4-2 18:03

我發覺眼下面有達比較大小小嘅斑,打 ...

我姨已經接受佢呢幾年做嘅醫美追唔返之前幾十年無認真規劃護膚,佢又唔係咁進取咩醫美都肯做,就唔使太着緊呢件事住啦!

既然佢想洗錢,我幫佢搵咗營養師設計餐單增重+健身教練做運動,應該足夠佢忙碌半年。

珍珠宮

asweetmom 發表於 24-4-3 07:28
...

如果我做到65歲退休,再返聘5年,我之後應該無醫美需求啦!護膚品都可以比較求其,只做基本清潔保濕。甚至唔會想搽防曬霜,用硬防曬就算!

呢啲好日子真係諗下都開心!!!

珍珠宮

bbbchoco 發表於 24-4-3 10:33
我有排都無得退休

你會考慮去國內做醫美嗎?你好似之前有去?

我公司也是可以做到65歲退休,我到現在都没想好退休之後時間怎麼打發。

我家和我妹家基本都改內地做醫美了,選擇比香港多,而且便宜。我會適當多做些,今年平均兩月一次。

伯爵府

greentea000 發表於 24-4-2 12:50

根本做射頻就 ...
我本來都想把心一橫做thermage或超聲炮,你講完淋熄咗我把火啦。

男爵府

asweetmom 發表於 24-4-4 03:55
我公司也是可以做到65歲退休,我到現在都没想好退休之後時間怎麼打發。

我家和我妹家基本都改內地做醫美 ...

佢哋有無做m22呀?如果有,可吾可以介紹下

珍珠宮

9157 發表於 24-4-4 13:05
我本來都想把心一橫做thermage或超聲炮,你講完淋熄咗我把火啦。

做高能量醫美項目真係唔好咁把心一橫,問多幾個唔同醫生意見先。你反正都成日返內地,皮膚科門診好平,就算專家門診都唔肉赤。

如果唔想花呢個時間洗呢個錢,睇自己阿媽同阿媽嘅姐妹大致上都判斷到自己到時個樣係點。萬一接受唔到,搶救要快。

珍珠宮

回覆樓主:

呆瓜小伙伴helius小紫彈今日到貨,我前幾日落單嘅預售已經發貨,收貨睇下點再決定係咪回購多啲。

我打算買1565nm同果酸,買完今年就唔使心思思做咩醫美啦!
attach0/tmp/phpZe5WQb

珍珠宮

回覆樓主:

發現一個專門上臉測試防曬霜嘅小紅書博主,雖然唔夠嚴謹,都有一定參考價值。
attach0/tmp/phpTQoKMJ
attach1/tmp/phpG1PAW9
attach2/tmp/phptkCw6z

珍珠宮

回覆樓主:

諗起lotion plus要補貨,萬寧無咗,唔係缺貨?!
attach0/tmp/phpbVLLfu
attach1/tmp/php6yYSiE

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊