美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

greentea000 發表於 24-4-18 19:10
有時都要去其他麗格比較下價錢

為甚麼想去其他麗格了?

男爵府

asweetmom 發表於 24-4-19 00:58
Cosmax的Scarlet試做是打幾發呢?

小紅書上所謂的超聲炮青春版也很便宜,其實就是打很少發,還說是針對25 ...

我沒問,我去問下

珍珠宮

greentea000 發表於 24-4-18 12:18
helius小紫弹用比較多少見成分,我唔係每個成分有研究,亦唔見博主/配方師有提及佢成分/ph衝突問題。heliu ...

明白,唔該晒你
我可以只搽佢同補濕,但日頭就想搭一搭VC,夜晚就想加個cream鎖水,手頭用緊嘅cream就係紅寶石,所以想知同用有冇衝突
人生不如意事十常八九,最緊要跌低咗識爬番起身!活在當下,珍惜所有。

男爵府

asweetmom 發表於 24-4-19 00:58
Cosmax的Scarlet試做是打幾發呢?

小紅書上所謂的超聲炮青春版也很便宜,其實就是打很少發,還說是針對25 ...

Cosmax說這個沒有發數,是用能量的
一個客人一個頭
試做跟原價一樣

珍珠宮

回覆樓主:

又有好嘢清倉,仲要係revision頸霜!

我梗係買試用裝啦,更加平嘛,日期我搵咗3間25年7月。不過我未買住,用完我盒helius小紫彈先。
attach0/tmp/phpzOGqZP
attach1/tmp/phpeC0iOs
attach2/tmp/phpLWgeD5

珍珠宮

回覆樓主:

自從京東長期包郵到港,我真係少去咗好多香港嘅超市!
attach0/tmp/php1ePbac
attach1/tmp/phpBV85et

珍珠宮

回覆樓主:

總之,又平又舒服就效果差,效果好就又貴又痛苦!
attach0/tmp/phpvy7FvJ
attach1/tmp/phpnxTMp8

珍珠宮

asweetmom 發表於 24-4-19 01:00
為甚麼想去其他麗格了?

我就時間做醫美比較困難,搵多幾間地點上方便下自己,而且小忠同小珂都唔係咩機都有。

我幾個係長三角嘅表姐會揀更高檔嘅連鎖店,要求醫生、環境、服務都更好。我未去到嗰個境界,仍然最重視性價比。

就算麗格系,創始人/院長/主任呢幾個級數嘅醫生面診費同操作費都貴好多㗎,錢花係咩地方真係要諗過度過先。

珍珠宮

liverpool2023 發表於 24-4-18 19:58
以前用過分隔鍋,唔會漏既
不過,煲湯煲糖水我覺得用電煲更好,因為密封唔會走水,電飯煲用電又少
我用Phi ...

我電飯煲得1.6L,做乳酪多過煮飯。

我仲有3個電磁爐同N個煲,真係好趕時間我就2個電磁爐同時煮,慳時間唔慳電,最討厭係要洗2個煲。為咗心理平衡返,我順便做幾個蒸餸、燉蛋。

就係因為我有好多煲,所以再買一個感覺浪費。

珍珠宮

asweetmom 發表於 24-4-19 00:34
我有鴛鴦鍋,但是只用來吃火鍋。現在那個是不粘鍋款式,開始有點粘了。你打算買哪個?

等你試用OK了,我 ...

我要快煮完,又無點煮會痴底食物,咁不銹鋼鴛鴦鍋比較符合。

happycall微壓鍋我媽嫌貴,見國貨牌子多咗選擇,呢個會試咗先。
attach0/tmp/phpG9aMgs
attach1/tmp/phpu1wbeJ
attach2/tmp/php6uAGb0
attach3/tmp/phpKX4h9g

珍珠宮

liverpool2023 發表於 24-4-19 14:32
一個客人一個頭
試做跟原價一樣

我無研究開scarlet,你可以睇下youtube操作視頻接唔接受到先。
attach0/tmp/phpJ8bHAy
attach1/tmp/phpes9r8G

男爵府

greentea000 發表於 24-4-19 19:48
我無研究開scarlet,你可以睇下youtube操作視頻接唔接受到先。

你指接受到咩呀?
我覺得枝針好長好痛

珍珠宮

liverpool2023 發表於 24-4-19 14:32
一個客人一個頭
試做跟原價一樣

我搜到這家scarlet rf,試做300發,原價600發。

https://alliancemg.com.hk/product/scarlet%E8%86%A0%E5%8E%9F%E6%8F%90%E6%8B%89%E6%92%AB%E5%B9%B3%E5%87%B9%E5%87%B8%E6%B4%9E%E7%99%82%E7%A8%8B

男爵府

想問吓如果我用bionic face cream,係咪早晚都可以用?早上加強防曬就可以?

Thanks

珍珠宮

回覆樓主:

好耐先前就見到uface傳明酸院線版刮碼平賣,我用量唔多,通常收集U先試用都足夠。
attach0/tmp/phpLhV2aW
attach1/tmp/php7VEOSR

珍珠宮

回覆樓主:

依克多因代替原型C之後,無咗低ph同角質染黃問題,產品配搭輕鬆好多。
attach0/tmp/phpQ8h8nm
attach1/tmp/phpCzSZfO

男爵府

asweetmom 發表於 24-4-20 00:18
我搜到這家scarlet rf,試做300發,原價600發。

https://alliancemg.com.hk/product/scarlet%E8%86%A0%E5 ...

咁我都唔知,不過我其實都唔知道Cosmax係Scarlet,都是茶講先知
但原價600發,試做300發,咁個頭可以分一半嗎?剩餘嗰300發俾第二個做?

珍珠宮

liverpool2023 發表於 24-4-19 20:55
你指接受到咩呀?
我覺得枝針好長好痛

打射頻微針敷完麻藥都仲好痛,通常食埋止痛藥。不過最麻煩係修復期,最少7日。金錢同時間成本比較大,過程又痛苦,唔適合一時興起走去打,要有足夠了解同心理準備。

珍珠宮

bbbchoco 發表於 24-4-20 07:18

想問吓如果我用bionic face cream,係咪早晚都可以用?早上加強防曬就可以?

官方指示可以早晚都搽,無提及防曬。

對我嚟講,防曬霜/防曬口罩+防曬傘就叫做加強咗防曬㗎啦!
attach0/tmp/php5d2MMd

男爵府

greentea000 發表於 24-4-20 09:13
打射頻微針敷完麻藥都仲好痛,通常食埋止痛藥。不過最麻煩係修復期,最少7日。金錢同時間成本比較大,過程 ...

我問佢,話只係3日紅腫
佢話有藥膏搽
唔知係咩佢地打得hea?或者有藥膏?
我問佢有無咩要注意?佢話無:

「做完療程當天什麼都不需要敷,只是正常進行護膚程序就可以

面膜要隔第二天才可以進行的」

但我網上睇,又話連清水洗面都要隔6個鐘
其實佢嗰個係咪真是微針射頻?會不會無效果?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊