美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

asweetmom 發表於 24-4-23 00:03
茶是在收集清倉好物嗎?

清倉原因有多種,未必係做唔住/賣唔出,所以可以從中睇下有無好嘢。

羽西鎏金面霜因為2.0上市就清倉1.0,我睇唔到2.0有咩更好,而1.0日期有2026年,當然要貪下呢個便宜。

珀萊雅紅寶石精華我無用開,見到有技術流博主講3.0係降本升級,用開嘅人如果2.0有好價好日期唔一定要咁急住買3.0。

赫麗爾斯潔顏蜜竟然今年靜雞雞更新咗備案,唔經唔覺3.0。似乎真係改變策略,唔係唔做啦!

珍珠宮

liverpool2023 發表於 24-4-22 14:45
我最大問題係一到一個月,就想去美容院做下treatment ,但而家又覺得如果個個月都做醫美機,好像對塊面太 ...

我有個新花錢目標,就係xiaomi 14 ultra,為咗leica鏡頭。我好耐無買新相機,之前手機亦唔追求影相靚,xiaomi 14 ultra可以一次過滿足。

本來首選huawei,因為工作機係redmi,唔想重新再買一堆huawei配件。

呢排我忍得好辛苦先無再買煲俾自己,xiaomi 14 ultra成$9000,超出我預算幾多下,即刻無心機買煲啦!

你一個月要做一次醫美嘅心魔一定係滿足到你某個心理需求,改變唔到就唔使勉強,照安排做住先。
attach0/tmp/phpE49U1w
attach1/tmp/phpzE2r0r

珍珠宮

回覆樓主:

darphin a醇膠囊唔止改包裝,仲改埋系列!
attach0/tmp/phpa9He7Y
attach1/tmp/php8C4inx

男爵府

greentea000 發表於 24-4-24 21:00
我有個新花錢目標,就係xiaomi 14 ultra,為咗leica鏡頭。我好耐無買新相機,之前手機亦唔追求影相靚,xia ...

我之前都是用華為,但最近轉了用蘋果,都是貪影相靚,不過我無咁捨得,我唔係買pro max

我無乜娛樂,做facial係當一個消閒活動,不過我都擔心做得太多唔好,要思考一下點解決?

珍珠宮

9157 發表於 24-4-22 20:24
茶妹,你講完我好有興趣,我做完2次m22感覺上般,特別係毛孔,依期毛孔明顯咗,我有個幾月無做,因為去中山 ...

如果你主要目的係改善毛孔,其實所有射頻微針都做得到,甚至單獨只做微針都得。

打得輕手嘅話,每2月1次,連續做3次。

香港比較主流scarlet ,內地就jeisys 。

珍珠宮

asweetmom 發表於 24-4-23 23:40
要效果的話是不是Endymed最好呢?

主要目的係抗衰老咁就endymed最好,非絕緣體全支針放出射頻。

其他絕緣體機型只係針尖放出射頻,想皮膚全層次抗衰老就要唔同深度都打一次,變相更痛苦。

珍珠宮

回覆樓主:

見到呢間jan marini琉光精華乳md日期唔錯,但睇完評價唔敢買,唔想咁受氣。

佢又無授權書,咁我一定會問防偽碼。未問已經好大心理壓力,唔問好過。
attach0/tmp/phpCCj3KG
attach1/tmp/phptUCkfB
attach2/tmp/phpmYkDJv
attach3/tmp/phpBHV3dq
attach4/tmp/phpUSDwIk

珍珠宮

回覆樓主:

估唔到三式寶塔面霜都做百億補貼,花西子小蓮傘試用裝上架仲可以一次買兩個。
attach0/tmp/phprZFD8C
attach1/tmp/phpeJJSNF

珍珠宮

回覆樓主:

譯齡30+面霜用咗elevastin呢個好新嘅大廠得獎成分,針對皮膚下垂。原料商實驗做98日,30+面霜測試做28日已經有效果。
attach0/tmp/phpB5EBlt
attach1/tmp/phpyVh8W4
attach2/tmp/phph88JyG
attach3/tmp/phpsHbsai
attach4/tmp/phphNSgMT

男爵府

greentea000 發表於 24-4-25 00:31
如果你主要目的係改善毛孔,其實所有射頻微針都做得到,甚至單獨只做微針都得。

打得輕手嘅話,每2月1次 ...

如果兩個月做一次,中間係咪就唔好做其他了?

伯爵府

greentea000 發表於 24-4-25 00:31

打得輕手嘅話,每2月1次 ...

我主要想提升,面下垂只會越來越明顯,毛孔都比以前明顯,所以又要執執佢。

珍珠宮

liverpool2023 發表於 24-4-25 07:49
如果兩個月做一次,中間係咪就唔好做其他了?

你唔使觀察效果咩?每做一個新項目,呢個時間成本一定要俾㗎喎!

第一次試做價平,但如果效果維持唔到2個月,或者無你想要嘅效果,真係唔會影響到你決定下次正價仲做唔做?

我2月做完endymed,今次重點打川字紋。我目標係維持到3個月滿意效果先合格,先對得住我嘅價錢同痛苦指數。所以我仲等緊,6月前都唔安排醫美。

否則我下次川字紋就揀返m22 resurfx,起碼價錢平好多。

男爵府

greentea000 發表於 24-4-25 16:55
你唔使觀察效果咩?每做一個新項目,呢個時間成本一定要俾㗎喎!

第一次試做價平,但如果效果維持唔到2個 ...

佢有樣唔好,就是試做價可以買三次,但要第一次買
我如果想做,就一次買三次,上次RF就係咁,做完三次之後,我去出面做其他RF機,覺得效果比佢好,所以就無再响佢度做

我而家都諗緊試一次定三次?如果買三次,我啲laser,rf又唔知幾時做好?呢個就係我既煩惱

珍珠宮

回覆樓主:

iherb買滿70美金76折
優惠碼:TEACH70,70FBL

每次返港就係拎丸仔買丸仔
attach0/tmp/php5f5hmw
attach1/tmp/phpFVJsyd

禁止訪問

男爵府

greentea :
請問有atorrege ad+ 卸妝啫喱0號的替代品嗎?或者有其他好用的卸妝產品牌子介紹? 卸妝油除外,因為我雖然是敏感肌,但是容易生粉刺,油脂粒

珍珠宮

paulinewong 發表於 24-4-25 19:15
greentea :
請問有atorrege ad+ 卸妝啫喱0號的替代品嗎?或者有其他好用的卸妝產品牌子介紹? 卸妝油除外, ...

我比較認真用過嘅非卸妝油產品得幸福肌双效深洗卸妝液,主要係疏通毛孔效果好,但係幾貴下而且依家購買仲麻煩咗。
attach0/tmp/php2MVjag
attach1/tmp/php5uIxgI

珍珠宮

回覆樓主:

突然降價,不過唔係秒殺,所以買1件唔包郵。
attach0/tmp/phpEhCN6Y
attach1/tmp/phpIZYmxU

珍珠宮

Stellar8 發表於 24-4-25 18:51
好快7個月無見!對於油性皮膚,建議使用控油產品,保持肌膚清爽。保持護膚步驟,定期去角質,保濕對油性皮 ...

新朋友?!

珍珠宮

paulinewong 發表於 24-4-25 19:15
greentea :
請問有atorrege ad+ 卸妝啫喱0號的替代品嗎?或者有其他好用的卸妝產品牌子介紹? 卸妝油除外, ...

卸妝啫喱似乎係日系特色產品,國貨/其他國家牌子搵唔到。

如果你介意日產,咁aupres係國產中日合作品牌,應該好類似日本相關產品,不過有香料。

如果你只係想搵平替,curel都有。
attach0/tmp/phpA6SDnO
attach1/tmp/phpxLgpmV

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊