美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

greentea000 發表於 23-8-2 07:22
加插
京东自營包郵到港1/8~8/8又有!
茶妹, 你返嚟啦, 真好!!!

伯爵府

我雙眼下暫時冇魚尾紋, 但近月出現有格格嘅眼紋, 都唔知點攪好, 有朋友打過眼thermage, 佢自己覺得完全無效, 我見佢啲眼紋重係好勁

伯爵府

asweetmom 發表於 23-8-2 23:34
你起格子的眼紋是在甚麼位置呢?
下眼眼簾近眼尾

伯爵府

greentea000 發表於 23-8-3 02:48
會唔會只係壓痕?
兩隻眼都有?

洗完面唔查野等塊面乾哂就好明顯, 查返眼霜又淡返好多, 如果查下眼影都會現返出嚟, 應該唔係壓㾗, 兩隻眼都係咁

伯爵府

greentea000 發表於 23-8-3 03:38
咁就加強保濕,夏天冷氣環境其實要當秋天咁搽護膚品。

我呢2年眼霜無點轉季,最多唔開冷氣搽薄啲,開冷氣 ...
所以我而家隔日就連眼都查埋retinol, 再查一隻好潤眼霜上去保濕, 希望唔好惡化

伯爵府

fundfund 發表於 23-8-3 16:28
retinol查眼,小心會引致乾眼症
真的嗎? 未聽過會咁

伯爵府

我今日陪朋友去咗protop到, 佢買咗一部韓國hifu家用機, 現場幫佢試做, 我無留意開里間店, 但朋友有睇直播有心動想買, 店員話面個頭就有4mm, 眼頭有2mm, 朋友打面完全ok有小小拮拮下嘅感覺, 打眼就打一下就彈起, 話好痛, 即場係有小小提拉嘅,我都半信半疑, 等佢用一段時間先知有無用, 部機都唔平, 要$9999

伯爵府

greentea000 發表於 23-8-6 03:25
我今年又對左旋C多返興趣,就快用完1支pura d'or c20。大概用2個月多少少,顏色淺黃好OK。

執嘢發現有支at ...
Pura我有一支,未用過, 我用開vichy, 就用完想回購, 但淘寶無得買,唔知係唔係改包裝定改配方所以無得買, 請問pura同vichy邊支好啲呀?

伯爵府

asweetmom 發表於 23-8-6 07:06
那個韓國hifu家用機是怎麼樣的,有圖片嗎?

上網揾唔到張圖, 佢哋話係最新版本, 可能個牌子唔係寫protop, 佢哋話係韓國生產, 個樣好似疫情時,在食市門口啲人揸住個部體溫測量槍咁嘅樣, 朋友買個間店係喺旺角西洋菜街近惠豐中心到買嘅

伯爵府

MICLOH168 發表於 23-8-6 15:32
上網揾唔到張圖, 佢哋話係最新版本, 可能個牌子唔係寫protop, 佢哋話係韓國生產, 個樣好似疫情時,在食 ...
我覺得里間野影到做完即時效果太誇張, 我就唔係好信, 不過見朋友(剛剛認識唔耐嘅朋友)好想買就唔方便比太多意見, 如果有效果再上嚟話比大家知

伯爵府

greentea000 發表於 23-8-6 16:35
vichy c15已經改完包裝,成分就無大變動,香港都上市好耐啦!新包裝份量由10ml加到20ml,價錢就平咗好多。 ...

Pura真係好抵用, 我就係買嚟查埋身

伯爵府

多謝茶妹提醒我, 要買定啲海味, 日本化妝品, 另外, 我好鐘意用CNP防曬, 佢少少修飾毛孔,控油,但又唔係好乾, 我好鍾意佢個膚感,但係防曬就唔知防唔防到啦,感覺佢同anessa牙膏裝差不多

伯爵府

greentea000 發表於 23-8-16 20:20
小紅書消息,紅寶石面霜又要升級啦!

學人上穿山公園睇桂林夜景,點知要摸黑落山!
我紅寶石面霜就嚟用完, 都係睇茶妹介紹先買,都幾啱我用,多謝你先, 都諗住買返, 另外, 茶妹請問你有無眼霜介紹, 我之前咪話眼下出咗啲格紋,我覺得因為到咗更年期真係差咗,我而家用緊優時顏, 我覺得都ok, 有邊隻去眼統嘅介紹下, 唔該晒

伯爵府

係short, 寫咗一段post咗, 但係無咗

伯爵府

紅寶石面霜就嚟用完, 好啱我用, 都想回購, 多謝茶妹之前介紹, 另外, 之前我咪話眼出咗格紋, 用緊優時顏都ok嘅, 我諗我出紋係到咗更年期, 真係差得快, 平時查vitamin a都會查小小在眼週, 想問茶妹有無眼霜介紹? 唔該晒

伯爵府

greentea000 發表於 23-8-17 18:20
野兽代码金字塔眼霜

上半年我要把握機會做醫美,護膚品只可以係醫美之間穿插偷空搽。係咁唔規律搽護膚品 ...
咁我買試用嚟試下先

伯爵府

greentea000 發表於 23-8-25 04:58
今年再打返m22 resurfx係有個新想法,我眼下嗰條唔再改善嘅皺紋會唔會係淚溝。萬一唔係皺紋,我一路用抗皺 ...
聽你咁講, 我都想上深圳試, 想請問m22 resurfx中文係叫咩? 我眼下啲格紋一化妝就好覺眼, 我在小紅書睇小珂麗格啲療程有標價,感覺安心啲。

伯爵府

greentea000 發表於 23-8-25 17:42
m22 resurfx屬於非剝脫點陣激光,波長1565nm,你係小紅書搜尋可以用返呢啲字眼。

m22 resurfx係中階項目 ...
原來打到咁勁㗎, 多謝你提醒我, 咁我要睇定啲先

伯爵府

greentea000 發表於 23-8-29 16:35
小紅書成日講廣西水果自由,我無去菜市場,又唔敢生果店同街邊檔買,只會超市買。

桂林客世界廣場大潤發價 ...
茶妹, 想請問骨膠原,係唔係食粉好過食丸? 會唔會易吸收啲? 我而家食緊natrol丸, 而家想補貨呀, 唔該晒

伯爵府

greentea000 發表於 23-8-31 05:18
當然紅寶石面霜唔係完美,由1.0果陣已經講過欠缺針對第VII型膠原蛋白成分。

但係大把其他面霜欠缺更多,更 ...
聽你咁講, 我會繼續回購紅寶石面霜, 我都幾鍾意用佢

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊