美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章

greentea000 發表於 23-9-15 11:48
MAC同Sulwhasoo都有個高致痘成分,就算會二次清潔做到唔殘留,長期用都會過度去脂令皮膚粗糙、暗黃。

Cau ...

Thanks! 我會試下你之前介紹係iherb買到個D,不過都搵定其他可隨時係HK買到個D做後備。

珍珠宮

greentea000 發表於 23-9-15 12:24
咁可以考慮SIORIS Fresh Moment Cleansing Oil,iherb新上架但香港唔俾買,不過sephora.hk都有! ...

珍珠宮

greentea000 發表於 23-9-15 14:55
20號真係走啦,已經訂咗機票!

香港都有埋特侖蘇低脂高鈣奶,如果直播有好價就儲返些少。

今次又要隔幾耐先可以見到你上bk 呀?
真唔捨得你

MICLOH168    發表於 23-9-16 00:20

珍珠宮

greentea000 發表於 23-9-16 23:00
圖1、2、3用得最多
圖4新目標
夏天用量大,都會貪平買開架卸手腳。

幸福肌都唔平
係咪可以係官網訂運來HK?

珍珠宮

greentea000 發表於 23-9-19 09:36
幸福肌係淘寶只賣防曬霜,其他產品官網落單用順豐運港,間唔中有包郵活動。

如果唔係長期特別麻煩嘅皮膚 ...

等我留意下中秋優惠先

珍珠宮

greentea000 發表於 23-9-19 16:55
【港澳地區購物須知】
https://www.makehappyskin.com/info.php?info=270

Thanks

珍珠宮

greentea000 發表於 23-9-19 16:55
【港澳地區購物須知】
https://www.makehappyskin.com/info.php?info=270

https://www.makehappyskin.com/productlist.php?ptype=7&keyword=防曬隔離

呢款防曬好用嗎?
係物化?

珍珠宮

greentea000 發表於 23-9-20 13:00
幸福肌防曬霜一直只有全物理,做到pa++++都算極致啦!

NTD1450(=HKD35x)/32g嘅價錢,分攤到夠安 ...

Ok thanks!

珍珠宮

我這星期用clarins的多元活膚修護精華水試用裝, 覺得都幾保濕, 好似幾啱秋冬用
可惜唔知佢功效上有冇fresh 的紅茶水咁好..........又問唔到greentea.....

珍珠宮

https://skypost.ulifestyle.com.hk/article/3626441/美容變毀容-泰女生激光去痘痘慘爛面毀容-滿臉留深褐色長疤

好慘呀

珍珠宮

MICLOH168 發表於 23-10-19 13:56
嚟緊會去旅行游水, 請問大家邊隻防曬最防水最防曬㗎?

游水我用shiseido藍樽

珍珠宮

MICLOH168 發表於 23-10-19 15:55
我之前都用過, 都覺得好好, 而家係咪出多咗係款都係藍色樽㗎, 請問係邊隻, 我驚買錯
...

我無為意出左新款喎。
不過知道佢有款防曬粉底都係藍色樽。
我係用純防曬個款。

MICLOH168    發表於 23-10-19 19:38

珍珠宮

greentea000 發表於 23-10-20 23:58
大促之前特別多U先試用好嘢,好好把握!

https://www.clarins.com.hk/zh/面部-身體護理/面部護理/clarins-修護精華水系列-treatment-essence/多元活膚修護精華水--活力水--CS00595023.html

你返來就好啦,想問下clarins 呢款精華水,同fresh 紅茶水比較,邊款好啲?
Clarins 呢款我用sample覺得厚身啲,幾啱秋天用咁。
Thanks!
今次留幾耐?

珍珠宮

greentea000 發表於 23-10-21 18:24
更加簡約又抵用係makehappyskin美好時光全能乳,一支搞掂基礎保濕同滋潤,加埋有9大類作用成分。

我習慣有 ...

謝謝你!
希望你多啲時間留港同我哋傾吓

珍珠宮

greentea000 發表於 23-10-21 18:06
係簡約護膚既角度計,makehappyskin不老容顏保濕精華露包括咗4大類作用成分,仲係主流發酵液之外嘅另類組合 ...

EA 膠囊改版後咪冇咁好嘅,有冇其他牌子可代替?

珍珠宮

greentea000 發表於 23-10-22 17:55
如果重點放係想要靚油性成分,以補充皮膚營養強化皮膚本身健康角度計,咁EA粉膠就相當唔錯。

就算唔計reti ...

咁EA 金膠囊呢?

珍珠宮

greentea000 發表於 23-10-21 19:42
留港到11月頭同總監飛東京,之後就未知係返港定直接返內地。不過12月一定要返港,開年終總結大會同下屬寫 ...

你去日本出差會唔會買日本護膚品呀?

珍珠宮

greentea000 發表於 23-10-23 15:12
做医美怕色沉?
您需要了解“色沉体质”和判别方法!

我諗我掌紋色素係介乎0-1。
我本來大約1月1次M22, 但見隔離post 有JM 話做M22反黑,都諗緊係咪做疏d 好。

珍珠宮

greentea000 發表於 23-10-23 17:28
simply this唔係成日有U先試用,想試嘅把握機會,皇牌係屏障水、經典霜。

618嗰陣我貪埋跨店滿減想平多些 ...

起泡洗面膏/gel 有咩牌子好用?

珍珠宮

greentea000 發表於 23-10-23 16:25
疫情前我係內地公立醫院打光子,嗰陣知情同意書要求1個月內無暴曬(唔係有防曬就可以)、無搽維他命A類產品 ...

如果想keep住打光子,唔好用維他命A類產品,又想係平時護膚有抗衰老效果,係咪要用玻色因產品?

打光子同其他 laser, 例如pico, 俾咪一樣要避維A類產品?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊