美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

發表於 前天 01:31 |顯示全部帖子

回覆樓主:

防曬霜可以有咩附加護膚價值,添加咩成分有意義,參考一下業界人士嘅選擇/點評。
attach0/tmp/phpBHRQxZ
attach1/tmp/phpbnH3tJ

珍珠宮

發表於 前天 09:58 |顯示全部帖子
siukei 發表於 24-5-12 09:11
茶妹,精華現做買一送一,請問精華定晚霜成份好d?thx!

如果你只考慮抗皺,只想香港買,咁就晚霜,retinol濃度0.22,效果都比較有保障。

neutrogena retinol系第四代已經出咗幾年,香港仲賣緊第三代。注意第四代宣稱有提拉緊緻效果,因為多咗一個idealift成分。neutrogena應該無加足濃度,但有好過無。
attach0/tmp/phpzYzOLv
attach1/tmp/phpu8zHKK
attach2/tmp/phpbBwJJZ

珍珠宮

發表於 前天 10:28 |顯示全部帖子

回覆樓主:

明確指出用4% idealift嘅仲有羽西鎏金面霜,1.0純粹因為2.0上市就清倉,1.0有2026年日期,呢個便宜可以貪下。
attach0/tmp/php8d9eAc
attach1/tmp/phpezKRUV

珍珠宮

發表於 前天 23:05 |顯示全部帖子
siukei 發表於 24-5-12 11:40
茶妹,呢個我有興趣噢,請問邊間有清倉價?thx

有大把,仲有二代!
你買一個試用裝試下膚感先,有幾多人話搓泥,我就無。
attach0/tmp/phpdX7BZ6
attach1/tmp/phpLPu05I
attach2/tmp/phpT8Vvcl
attach3/tmp/phppgFejX

珍珠宮

發表於 前天 23:44 |顯示全部帖子
asweetmom 發表於 24-5-12 23:11
茶買了哪家羽西鎏金面霜?一代還是二代?

三式寶塔面霜15g百億補貼¥89,我收集咗3個,每次確認收貨之後可以再買。成個系列得面霜未升級,但我又擔心降本升級,依家買定些少。

我有其他嘢係呢間買,順便買埋羽西一代。
attach0/tmp/phpBIM5hN

珍珠宮

發表於 昨天 02:10 |顯示全部帖子
liverpool2023 發表於 24-5-12 17:39
摷到屋企原來仲有三枝防曬係上年自己去日本買既,Elixir就已經是有護膚成分的
去埋店試晒,原來佢話妝前乳 ...

到你全部用過,可以分享好多shiseido集團防曬霜。

跟妝友好係咪你重要考慮因素之一?
attach0/tmp/php91zDnm

珍珠宮

發表於 昨天 02:24 |顯示全部帖子

回覆樓主:

京東京造係我新歡,買過午餐肉、充電寶、酒精濕巾、恤衫、衝鋒衣、抗菌T恤等,都好滿意。

今次試下黃油雞蛋卷,有獨立包裝係一大優點,不過每包120g一個人食太多。兩個小姐食咗一包,話同山姆差唔多。咁價錢又差唔多,叫做多一個選擇。
attach0/tmp/phpu0XOdC

珍珠宮

發表於 昨天 12:08 |顯示全部帖子
liverpool2023 發表於 24-5-13 07:41
係呀!不過我化妝不是全套,只是搽cc cream+碎粉,所以好少遇到搓泥問題
我去日本嗰時係專買有色防曬
我用 ...

我比較懷念ayura、2e嘅防曬霜,你係日本藥妝店見唔見?

你估4房2廁呢種裝修50萬得唔得?只做地板、門窗、廚房入牆櫃+地面牆身階磚、浴室地面牆身階磚。
attach0/tmp/phpcRrS6T
attach1/tmp/phpd6SyjH
attach2/tmp/phpqt7owu

珍珠宮

發表於 昨天 13:55 |顯示全部帖子
me920 發表於 24-5-13 13:24
我暑假去新加坡,所以又買咗萬秀雷敦一隻防曬兼防蚊的,搽手腳,希望ok.
...

呢個?
attach0/tmp/phpw2f9z8
attach1/tmp/phplWlL0w

珍珠宮

發表於 昨天 14:30 |顯示全部帖子
me920 發表於 24-5-13 13:57
係呀,你有冇用過呀?

我每年會買定IR3535,但唔一定用。
attach0/tmp/phpLXXi1o
attach1/tmp/phphwZIJG
attach2/tmp/phpROpusY

珍珠宮

發表於 昨天 14:42 |顯示全部帖子
liverpool2023 發表於 24-5-13 13:09
我唔認識呢兩個牌子啊!上次去我係自己一個去,可以慢慢逐間買,所以無亂買,都是計下邊啲用過牌子/想試既 ...

ayura、2e都係shiseido旗下牌子,防曬霜係物理。不過我只係台灣買過,上次去東京完全唔記得。

我問咗3間裝修公司,只做地板、門窗、廚房入牆櫃+地面牆身階磚、浴室地面牆身階磚,唔使佢哋設計,我諗好曬,我可以包材料。感覺佢哋唔係好想做我生意,一味話黑沉沉唔好,猛推我日式/奶油風。又問我水電唔使做咩,我話我有牌我自己做。之後就唔想理我啦,話工期好緊張,暑假安排唔到。

珍珠宮

發表於 昨天 14:55 |顯示全部帖子
me920 發表於 24-5-13 14:34
萬秀雷敦個支好似冇呢個成份呀........

咁有效成分唔係得一個

消委會檢測|15款天然成分驅蚊劑名單  DEET免敏感頭痛9大須知

https://www.hk01.com/article/623623?utm_source=01articlecopy&utm_medium=referral

珍珠宮

發表於 昨天 16:45 |顯示全部帖子
liverpool2023 發表於 24-5-13 15:26
我覺得,裝修入邊,最好賺就做櫃,其次就水電
你兩樣都唔做,剩係啲辛苦野叫佢做,又要同你夾位置時間,佢 ...

無人接呢單生意,咁就唔做住。我要保證9月入住,其實做唔到幾多嘢。

上個月搵人做咗驗窗、換窗、窗框防水,點知煤氣定期檢查發現全部喉管漏氣,等換喉管之後我再換燈+燈制。問咗樓下無滲水問題,咁廚廁唔搞都得,下年暑假再算。

顏色一淺,感覺完全唔同。
attach0/tmp/phpJmHtnD
attach1/tmp/phpDLCJ9G

珍珠宮

發表於 3 小時前 |顯示全部帖子
liverpool2023 發表於 24-5-13 18:24
煤氣喉管全部漏氣都得?
咁你既然全拆,梗係換埋水喉啦!否則之後好麻煩喎!
現在五月,你如果自己搵到師 ...

2e原來今年出多咗支物化防曬霜,包裝唔同物理嗰支。shiseido同anessa嘅物理都唔好用,好用嘅係其他低調子品牌。不過相隔好幾年無用,大小姐好有興趣,咁我都乘機試下膚感。我應該無時間周圍搵,睇定網購先。

聞唔到煤氣味,用儀器就測到,煤氣公司職員都即刻封咗唔俾用。

對面屋漏得仲勁,要搭棚換埋外牆喉管,加埋萬幾蚊。

我換埋一個漏水洗手盆,自己DIY廚廁防水,搵人換全屋房門,其他可以唔做嘅就唔做啦!
attach0/tmp/php5GpbmX
attach1/tmp/php3TauBD
attach2/tmp/phpXopSQj

珍珠宮

me920 發表於 24-5-14 09:13
你個單位係HK定大陸呀?
之前睇樓盤傳真, 大陸驗樓要驗真D, 水平同HK有D距離
...

我姨間屋,係港島區。
attach0/tmp/phpsQIzcb
attach1/tmp/phpdgvPmr

珍珠宮

asweetmom 發表於 24-5-14 02:33
茶買大單位了?為了學區嗎?

我大女兒問有眼霜推介嗎,現在用Simply This眼唇霜。

我姨升職調咗返內地,間屋起碼空置幾年。咁我哋就乘機考返港島區學校啦,於是開學前執一執。

時間上helius小紫彈緊急啲,唔知有無2.0,比較建議連續用幾盒先。羽西鎏金面霜2.0無大改動,只係貪1.0清倉價同日期又唔差,可以1.0同2.0各買1個試用裝,睇下邊個唔搓泥。
attach0/tmp/php0U3PnE
attach1/tmp/php6OfrC2

珍珠宮

回覆樓主:

Google正悄悄錄下你的聲音! 安卓、蘋果用戶關閉步驟一次看

https://tw.news.yahoo.com/google%E6%AD%A3%E6%82%84%E6%82%84%E9%8C%84%E4%B8%8B%E4%BD%A0%E7%9A%84%E8%81%B2%E9%9F%B3-%E5%AE%89%E5%8D%93-%E8%98%8B%E6%9E%9C%E7%94%A8%E6%88%B6%E9%97%9C%E9%96%89%E6%AD%A5%E9%A9%9F-%E6%AC%A1%E7%9C%8B-062919884.html

見yuu app有pizza hut大批買一送一優惠券,趁人齊啦啦聲食咗佢!

p.s.4月科學園pizza hut新分店派嘅優惠券,未用嘅人快手用啦!
attach0/tmp/phpzVkl14

珍珠宮

發表於 2 小時前 |顯示全部帖子
liverpool2023 發表於 24-5-14 09:28
你之前介紹既nov好用呀!
不過我而家平日就咁用cc cream就無再用物理防曬,所以無用
Anessa,Shiseido我係 ...

我自己單位上年定期煤氣檢查都測到煤氣錶漏氣,免費更換。就快40年樓齡,點會無嘢壞?依家法團傾緊換升降機,估計要夾萬幾蚊。

你珠海屋苑俾唔俾車主安裝充電樁?

shiseido/anessa嘅防曬系列都唔係支支有用到黑科技,總之到上山下海呢啲時間一定要用最強嗰支先有保障,藍胖子/小金瓶。

我換浴室洗手盆咋,仲使超簡單嘅台上盆款式,當年我姨新裝修嗰陣已經考慮咗好多之後要方便更換/修理嘅做法。
attach0/tmp/phpAmMvRv
attach1/tmp/phpkGNB2s

珍珠宮

siukei 發表於 24-5-14 10:06
阿妹,想請問你國貨有什麼維他命C精華推介?thx

圖1新歡,之前輪流用圖2,邊個價錢平日期又好就用邊個。
attach0/tmp/phpQ7GgKL
attach1/tmp/php5dxaHO

珍珠宮

me920 發表於 24-5-14 09:29
用來自住定租出去?
如果自住, 要整好D, 以免住落又有問題再整就麻煩.....
...

免費俾親戚嘅仔女住,為咗方便返學。所以危險/結構破損嘅一定要整,其他就唔做住。
attach0/tmp/php9zwm34
attach1/tmp/phpYladib

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊