自由講場

跳至

首頁
45678...10

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

好奇一問, HOY電視嗰幾個新人有冇份

珊瑚宮

POD 發表於 23-8-3 08:22
同意, 佢根本已經無market, 等佢被自然淘汰咪更好

我同意
佢一話開演唱會, 同事都已經話out啦。
幾年無娛樂活動, 有乜演唱會係唔爆滿嫁, 古生演唱會應該係代表了。

POD    發表於 23-8-3 08:37

男爵府

減齡達人勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 Xmas吸收勳章

回覆樓主:

error個保x出名人品差,才藝欠奉,古生都走去提(emoji)佢,就知古生咩人啦

子爵府

回覆樓主:

古生個樣真係逆轉好大,而家變得好恐怖,吾知做左D咩,青雲都型佬過佢

另一位擺明同TVB劃清界線,如果講到搞大project無可能無聲夢,可以吾洗返大陸再撈

男爵府

hello12324 發表於 23-8-3 06:20
又關乜事呢?
搵VIU唔等於黃,搵星夢都唔等於藍,去回歸活動唔等於一定要搵星夢唔搵VIU藝人
...

係啦,tvb 同viu係商業機構,佢就算冇揾tvb人,只反映商業行為,又要無啦啦鬧佢立場,再話牆頭草,全無邏輯可言

伯爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

古巨基復出之後我都有留意他的合作歌手,唔好話只係Viu藝人,簡單講係TVB的藝人或合約歌手他都冇合作的,可能怕炎明熹唱歌仲好過佢 亦都唔關英皇唱片問題(張敬軒,泳儀都有兩邊台出現), 其實唔係一定要飲水思源,他當然可以跳槽或選擇黃經濟圈,但古巨基不是簽了Viu, 是一個自由身,所做的前輩提攜新人工作就有點肉酸囉,睇19 個新人的名字就知他的選擇是什麼。

我還是喜歡四大天王,自由身得來仍會比返幾分面子TVB

伯爵府

好媽媽勳章

siewbymum 發表於 23-8-3 07:33
睇東張佢嘅訪問揸住V台個咪,當tbb嘅人問佢嘢,佢眼尾都唔望吓,目無表情(不過不嬲都係咁)
真想知係咪tbb得 ...

我都有刻意留意古天樂接受TVB 東張西望訪問的情況,好明顯他是唔多理TVB的主播或hea答,和對其他傳媒唔同,如果不是為電影宣傳或慈善,相信他唔會接受TVB訪問

babycam    發表於 23-8-3 12:53

侯爵府

Anpanmama 發表於 23-8-3 00:49
相比起其他媒體訪問,明顯佢響TVB好hea好輕視㗎

留意藝人接受一眾娛記訪問時,某部份藝人每次親自隻手只攞住V或hoy個咪牌,T記永遠要企埋一邊自己遞個咪出去,不妨留意下。

侯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

Lilyforest 發表於 23-8-3 08:49
留意藝人接受一眾娛記訪問時,某部份藝人每次親自隻手只攞住V或hoy個咪牌,T記永遠要企埋一邊自己遞個咪出 ...

我留意到呀!臭四都係咁!

大宅

airhei 發表於 23-8-2 16:24
雖然唔知你同tvb有咩過節,定你同pccw簽左約呀? 你要用前輩身份提攜後輩,咁你就唔好做D唔做D啦
...

i;!i

男爵府

Lilyforest 發表於 23-8-3 08:49
留意藝人接受一眾娛記訪問時,某部份藝人每次親自隻手只攞住V或hoy個咪牌,T記永遠要企埋一邊自己遞個咪出 ...

我留意左好耐,我反而諗會吾會V 台根本吾夠人手,無人出席活動,為有叫藝人拎牌,tvb 就吾同次次都安排人手去做訪問,佢地都有即場答tvb 主持訪問,但古天樂就比較明顯hea tvb , 明眼人都睇得出。

HOY tv 所以明星都訪問,tvb & v 台就盡量cut 哂對家見樣訪問發問片段。

公爵府

2024年龍年勳章

anita_yps 發表於 23-8-3 01:33
古巨基係大6都冇咩劇集拍過, 音綜都唔見佢, 佢唔係靠香港邊搵到食姐?

而家咩都靠流量, 佢而家痴跟緊流量 ...
劇最出名咪"情深深雨濛濛"

呢期有個"劇好聽的歌",佢有份
個節目主要係唱陸劇歌

子爵府

我以為佢退左休留家湊仔添!為搵錢又走出來開演唱會,其實佢真是有點悶,不如正式退休吧

babycam    發表於 23-8-3 12:54

公爵府

2024年龍年勳章

sasa615 發表於 23-8-3 07:56
其實關唔關星夢合約事?
tbb本身對旗下藝人出鏡既條款好緊
星夢可以撈埋其他公司既人出鏡?
係囉!

男爵府

iwff 發表於 23-8-3 08:46
我都有刻意留意古天樂接受TVB 東張西望訪問的情況,好明顯他是唔多理TVB的主播或hea答,和對其他傳媒唔同 ...

其實雙古都係無記出身, 當年無記都真係俾咗好多機會佢哋, 佢哋今時今日有嘅名利, 我覺得無記絕對有助力! 無論之後同無記有乜意見都好, 山水有相縫, 飲水思源, 特別係娛樂圈, 日後留一線大家都好!

公爵府

2024年龍年勳章

nancy29 發表於 23-8-3 08:40
係啦,tvb 同viu係商業機構,佢就算冇揾tvb人,只反映商業行為,又要無啦啦鬧佢立場,再話牆頭草,全無邏 ...
可能要做端水大師先啱

珍珠宮

anita_yps 發表於 23-8-3 01:33
古巨基係大6都冇咩劇集拍過, 音綜都唔見佢, 佢唔係靠香港邊搵到食姐?

而家咩都靠流量, 佢而家痴跟緊流量 ...

佢系大陸紅反香港加,個套情深深雨濛濛做男主角,以佢當時個樣算夠運
廣告也好,節目也好,有幾個真系系viu先見到佢,佢同伊面加鄭中基

大宅

ICbaby 發表於 23-8-3 09:04
我留意到呀!臭四都係咁!

你都留意到,勁,
有傳當年臭4同黑人古拍寵物情緣,臭4勁冧佢,可能宜家黑人古鍾意咩,佢就投佢所好。

大宅

airhei 發表於 23-8-2 16:24
雖然唔知你同tvb有咩過節,定你同pccw簽左約呀? 你要用前輩身份提攜後輩,咁你就唔好做D唔做D啦
...
佢都有搵中年好聲音丫,會唔會係聲夢個邊合約比較嚴,冇咁易俾佢地同其他歌手藝人合作呢?

大宅

sasa615 發表於 23-8-3 07:56
其實關唔關星夢合約事?
tbb本身對旗下藝人出鏡既條款好緊
星夢可以撈埋其他公司既人出鏡?
有呢個可能都唔奇,我覺得唔駛諗到咁複雜,佢都係想帶多d唔同歌手或者音樂人姐

首頁
45678...10

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊