自由講場

跳至

首頁
34567...10

尾頁

禁止訪問

禁止訪問

侯爵府

StevenCheung_FB 發表於 23-8-6 16:53
我幾時踩低香港呀,我講係事實,你覺得香港再係國際城市?? 股市佔左八九成都係大陸股。其實你知唔知一國兩 ...

係又好,唔係又好,作為土生土長嘅香港人,正常都唔想佢繼續衰,始終香港是我家,但聽你口吻好似叫我認命!香港冇得救!如果我要離開香港,我自然會離開,唔使你叫我!
其實你唔使寫咁大篇文章去說服我!香港而家咩情況啊?我清楚到不得了!。
呢度啲人唔係只因為呢件事令到外國遊客受苦,而鬧政府,係積積埋埋好多,因為呢個政府處事真係好不知所謂而鬧!難得旅遊業復甦,政府都唔認真對待!
仲講咩「你好,香港!」嗌個口號香港唔會叮一聲就變好囉!

禁止訪問

男爵府

其實公道講又關政府事?個郵輪埋岸定時架?郵輪公司call 車廿蚊位出九龍灣地鐵站實有人做,五十人出去都-千啦!唔係咩都政府呀?
利申:支持祖國 反對移民

侯爵府

StevenCheung_FB 發表於 23-8-6 17:04
根本上你地班人係度鬧政府都無用,都改變唔到政府唔會做野既事實,咁我放長雙眼睇下政府會唔會做野law:cal ...

係人都知特首睇中央頭㗎喇!咁唔係因為知道而明知政策有問題、都唔可以發表意見呀嘛!
如果佢任內施政做到連阿爺都覺得佢唔掂,自然會換人㗎喇!

大宅

碼頭有的士有小巴有巴士, 需要既咪租旅遊巴囉
商業活動點解要政府幫手?
諗唔明
一年咁多隻郵輪來港, 下下納稅人埋單比鬼佬?

珍珠宮

shobi 發表於 23-8-6 15:39
政府花咁多錢係西九文化區,梗係安排架車,車啲遊客去M+,同故宮博物館參觀啦,然後啲客過海港城shopping! ...

你個呢幾個地方都好值得去仲有中環大館等等

政府真係應該做好啲,提供多啲服務比遊客啦

禁止訪問

侯爵府

StevenCheung_FB 發表於 23-8-6 17:14
真的嗎! 你港媽覺得李家超唔得,但阿爺覺得距得呢?? 阿爺最關心香港是否融入大陸,其他都係其次,如果唔咪 ...

其實佢任務,超額完成!前人做唔到嘅,到佢就做到,呀爺當然滿意!
但我哋作為市民,只關心自己嗰部分,任何政策損害到我哋市民利益,當然唔滿意!
前幾日係間店到見到一句說話好啱聽:
⬇️送比你!
「活魚係逆流而上,死魚係隨波逐流」

侯爵府

yiu_mimi 發表於 23-8-6 17:14
你個呢幾個地方都好值得去仲有中環大館等等

政府真係應該做好啲,提供多啲服務比遊客啦:call ...

咪係!多聽師奶嘅意見,係好有得着!

禁止訪問

侯爵府

StevenCheung_FB 發表於 23-8-6 18:04
如果聽你lee d 港媽死得,你根本上想香港同大陸分開。好似2019年咁多厚生出黎掟磚,其實都係拜d港媽灌輸d ...

我係港媽,請問你係咩媽?內地媽?新移民媽?
關口一直存在,冇消失過,你係咪發緊夢?想一家親,再等等啦!
我哋喺度討論郵輪碼頭?阻礙到你啲咩事呀?你係旅遊發展局定郵輪碼頭嘅成員?
其實你講多廢話,到係等待搵位入,重提2019!
你想做鹹魚,你就繼續好好做條鹹魚!摻和我哋嘅討論做乜
明明講緊啟德郵輪碼頭,你都可以搵依啲嘢嚟講,司馬昭之心路人皆知!
嘅然你覺得已經係事實,你驚乜嘢啊?
我都知呢啲係你任務,唔好再企圖或意圖洗人腦,唔係個個都好似嗰班學生咁人頭豬腦,俾你哋班IANG利用,唔該你唔好留言俾我,我唔想再同你講嘢,都九唔搭八!簡直拉低晒我啲Level!

禁止訪問

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

最主要無交通配套

侯爵府

StevenCheung_FB 發表於 23-8-6 18:45
**** 該帖被屏蔽 ****

你慳返啲口水啦,如你所講,做啲對香港人有利兼有意義嘅嘢啦!
成日都諗住點搵香港人着數!果然係白眼狼,養唔熟!真係好難一家親囉!
仲有呀!一個麻甩佬啊,入嚟女人堆做乜! 妖~

禁止訪問

侯爵府

StevenCheung_FB 發表於 23-8-6 18:53
on9我係香港人黎,白痴!

整個bk都知你係黃架,唔該你過主啦! 搵香港人着數,你香港人好巴閉呀。

根據BK JM經驗「民房」係專入來搞事!講嘢唔可信!
哦,曾經有班自稱香港人嘅人都出賣咗香港!俗稱漢奸!
你唔好再游說我哋什麼東西啦,你越講我越覺得你似係!
如果個個仔女都咁聽呀媽話,就唔使教到嘔晒血啦!我叫極啲細路唔好成日打機,打機時唔好講粗口,佢哋都唔理我喎!你哋啲麻甩佬識條鐵咩!返屋企淨係識打機!
第一次留言比我就講⬇️好難令人唔懷疑你入嚟留言係另有目的囉!你睇吓自己講啲咩?同郵輪碼頭交通完全九唔搭八!

attach1_sign/tmp/phpVGikEK

侯爵府

陪月勳章

郵輪碼頭交通唔好事實, 點解無開特別巴士路線?

鏡仔早前係郵輪碼頭開show, 九巴都有特別巴士路線比粉絲

邊個通知九巴安排?

禁止訪問

首頁
34567...10

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊