自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

子爵府

wcandtt 發表於 23-8-12 12:36
我去蓮塘口岸一欣口腔,係連鎖店,我初初自己試吓先,唔敢比小朋友和老公試,¥170人民幣(promotion,  原 ...

環境幾好喎

大宅

janetlam74 發表於 23-8-13 08:33
我個牙醫洗得超乾淨
洗牙+檢查$500
仲要係好医生

可否pm牙醫名和地址給我嗎?謝謝(emoji)(emoji)

子爵府

我去蓮塘口岸一欣口腔,係連鎖店,我初初自己試吓先,唔敢比小朋友和老公試,¥170人民幣(promotion,  原 ...

伯爵府

janetlam74 發表於 23-8-13 08:33
我個牙醫洗得超乾淨
洗牙+檢查$500
仲要係好医生

我都想要牙醫嘅資料,謝謝

珍珠宮

心思思成日想試,在深圳搭車時成日見好多好大間既口腔中心,但未試過唔敢亂咁去,睇多啲大家分享先。

公爵府

2024年龍年勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

呢個價錢都吸引,我上星期香港洗500,如果200人仔都平一半,一次洗晒成家,再去食野,感覺都幾抵。

不過補牙就差唔多錢,我老公補左一隻,香港都係500一隻,幾分鐘攪掂,話可以用到幾年,我都覺得貴,但原來大陸都要呢個價,即刻覺得唔貴了

水晶宮

0q.cathy 發表於 23-8-13 10:40
呢個價錢都吸引,我上星期香港洗500,如果200人仔都平一半,一次洗晒成家,再去食野,感覺都幾抵。

不過 ...

你睇吓用乜嘢物料,牙醫叫我唔使用五百幾蚊嗰隻咁貴,因為隻牙好喺口腔裏邊好入嘅位置,根本睇唔到,佢叫我用$300嗰隻物料,再打八五折,即係¥255 補一只,3M 物料。

我個女搞咗好耐,佢話牙醫幫佢補之後,叫佢合埋個口,感覺一下舒唔舒服,自唔自然,我個女話有少少un 住,牙醫再幫佢再整好啲。

佢話成個過程係舒服唔痛,同埋服務好好,整到你舒服為止,個女話喺香港佢未試過有嚟d服務。

水晶宮

lovebbb 發表於 23-8-13 10:22
心思思成日想試,在深圳搭車時成日見好多好大間既口腔中心,但未試過唔敢亂咁去,睇多啲大家分享先。
...

我初初都好驚,唔敢亂來,但係我一直睇開嗰個醫生,已經唔做,我估佢去移民,所以試吓大陸大型連鎖店,暫時感覺好過我係香港洗

珍珠宮

Misshkc 發表於 23-8-12 22:39
我5月係香港洗牙,牙醫檢查牙齒、牙齒衛生員洗牙,用咗$600
檢查+洗牙,$600, 吾貴

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

RoseRosa 發表於 23-8-12 11:34
咁嘅價錢去一轉深圳,其實同香港差唔多吧

係,但服務差成條街

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

wcandtt 發表於 23-8-13 10:48
你睇吓用乜嘢物料,牙醫叫我唔使用五百幾蚊嗰隻咁貴,因為隻牙好喺口腔裏邊好入嘅位置,根本睇唔到,佢叫 ...

如果補大牙面,係會咁處理,啱啱先喺香港補過一隻 不過仲有一隻未補,見你介紹都想返去試下
放下自在

水晶宮

cattz288 發表於 23-8-13 10:58
如果補大牙面,係會咁處理,啱啱先喺香港補過一隻 不過仲有一隻未補,見你介紹都想返 ...

原來係咁我未試過,多謝提點。

其實在HK補只大牙要幾$?500?

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

wcandtt 發表於 23-8-13 11:00

我前兩日補過一隻,收我$1600

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

wcandtt 發表於 23-8-13 11:00

一個面就600,如果多過一面就850
我格過價,已算平
放下自在

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

有你總有好介紹

珍珠宮

cattz288 發表於 23-8-13 11:07
一個面就600,如果多過一面就850
我格過價,已算平

你已經好平,我前兩日補完收我$1600一隻

男爵府

nicelady2828 發表於 23-8-12 07:29
如題,有人試過,好手勢嗎?

請問價錢,同預約方法

麥芽口腔,我地第一次,大眾點評優惠人仔142/二位試左不錯。之後带孩子去洗 81/位貴左少少。。。

珍珠宮

呢個post又要收藏

水晶宮

bufferzone 發表於 23-8-13 11:07
我前兩日補過一隻,收我$1600

好貴

象牙宮

回覆樓主:

內地洗牙,我見有包噴沙,話咁先可以去茶漬,但香港又唔見咁寫
放下自在

首頁
12345...7

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊