婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

wingwing531 發表於 23-12-31 01:37
呢啲指數可以去邊度check?大約幾錢

我響政府醫院check吾使錢

大宅

Yee79620 發表於 23-12-31 11:59
我響政府醫院check吾使錢

我都想check,可以點樣係政府check

複式洋房

wingwing531 發表於 23-12-31 12:01
我都想check,可以點樣係政府check

去睇街症,但醫生覺得你需要先同你check,如果冇症狀區系吾同你check

大宅

Yee79620 發表於 23-12-31 12:03
去睇街症,但醫生覺得你需要先同你check,如果冇症狀區系吾同你check

個陣你有咩症狀?

大宅

回覆 nganfung 的帖子

請問割左息肉後,是否止到血了?

洋房

hinaki 發表於 23-12-16 18:02
pm左問你睇咩個中醫
翻發係最難搞,我對之前個中醫都無左信心
我仲要貧血,你情況都好過我

我同你情況一樣

大宅

回覆 klaiting 的帖子

割左息肉, 食左3個周期既荷爾蒙藥, 今個月11號M, 18號停左, 止左血.

男爵府

nganfung 發表於 24-1-24 11:55
回覆 klaiting 的帖子

割左息肉, 食左3個周期既荷爾蒙藥, 今個月11號M, 18號停左, 止左血. ...

樓主你好,請問你做咗幾多次割息肉?係米大約2年又再有?
我情況同你差唔多,第一次係m完後成日有鮮血,一用力就流1,2滴,之後婦科檢查夾走咗,無再流血,之後大約5年後,m完係流啡,m拖到1 x日先完,再check 有息肉,不過今次係子宮內,要做宮腔鏡,做完D 血都係停下嚟下,醫生話荷爾蒙失調,因為當時照子宮已經好正常,只可以再食荷爾蒙藥,好彩之後都正常反,但1年後又開始m後流血…今次約咗醫生未睇,睇開果個已經退休,我好怕做檢查…其實係米有咩因素成日復發,醫生就話咩原因,影響到你就要處理,但我唔想做咁多手術..

大宅

回覆 quiisuki 的帖子

前後共2.
差不多2年左右啦. 我兩次都係子宮內膜息肉
醫生話無特別講係乜原因. 例如: 雌激素, 高血壓/肥胖都算係高風險囉.
因為我D 月經唔識停, 黎足個幾月, 雖然量唔多, 未至於令

我貪血.. 但唔停M, 咪要進一步檢查, 之後就發現有息肉, 割左息肉後, 食左3個周期荷爾蒙藥, 呢幾個月既月經正常番希望KEEP到啦..

大宅

我今次已經嚟咗差唔多第十六日,開頭兩日冇乜,跟住正常嚟m,之後上星期初就轉啡,之後突然間又多返,之後又轉啡……呢兩日就好似嚟m咁紅色,我都四十幾,好驚唔知有乜事……

大宅

回覆 janice3604 的帖子

我既徵狀就係咁. 好似個CYCLE咁, 由啡到紅,轉啡, 諗住斷尾..之後又再紅過, 不停循環幾次.. 我2次有子宮息肉都係咁.. 不過亦有可能只係荷爾蒙失調, 唔好太擔心, 最緊要check清楚, 安心d

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊