自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆樓主:

永安好好喎

伯爵府

春季勳章

panda361 發表於 23-8-15 20:39
有多些資訊?

永安d行程,晚晚換一間酒店。後生的話,咪無問題。
一家大細,有老有嫩,朝朝趕行程,pack行李。
完團,一半團友都病咗。

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

ngwong2 發表於 23-8-16 11:40
兩間(emoji)嗎?

老婆㨂團有一手、佢會分析
行程、
洒店級數、
洒店連住多少晚、
航空公司、
起程及回程時間、
出發日期、
自費項目、
早、午、晚餐、
團費.......

所以每次都是她捒圑及地方~

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

mocha_y 發表於 23-8-20 05:02
完團,一 ...

不會呢!

我估計應該是景點、行程關係、如十天歐州遊6國、當然要一早起程、及日日搬酒店、我們跟團無數次、知道怎麽選擇最合適~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

littlehoneymum 發表於 23-8-16 23:43
請問去土耳其安全嗎?因為都好近烏克蘭

我們9月尾起程、遊客區應該無問題~

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

大宅

畀面勳章

mocha_y 發表於 23-8-15 20:00
跟過永安,唔會再揀呢間。

me too

男爵府

WChan 發表於 23-8-15 20:48
食ok, 係瑞士小鎮住果間精品酒店非常正,可以望住馬特洪峰雪山睇日出,間房仲有蒸汽浴室同桑拿房,夠哂 re ...

請問團費幾錢呀?去幾多日

珍珠宮

完團,一 ...

如果唔換酒店,咁點去下一站呀?唔通住10幾晚瑞士,然後朝朝坐車去意大利,法國,奧地利,德國?

你如果唔想轉酒店,可以自由行

珍珠宮

回覆樓主:

廿幾年前跟過鐵行(即係勝景遊)去歐洲16日,係超級好,呢間專做歐洲團,去到歐洲都見到佢地好多分公司

珍珠宮

大力大力 發表於 23-8-20 05:56
老婆㨂團有一手、佢會分析
行程、
洒店級數、

除左內地團,已經有超過十年冇跟團去旅行,有時真係想偷下懶跟團

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

MissMaMa 發表於 23-8-20 07:31
除左內地團,已經有超過十年冇跟團去旅行,有時真係想偷下懶跟團
...

我們夫婦倆鍾意跟團、因為唔使煩、唔使用腦、只係記住什麼時間集合地點,就可以了~

仔女大個咗、就多些自由行、他們做計畫、做埋領隊/導遊.....

買基金真係好傷

珍珠宮

大力大力 發表於 23-8-20 08:03
我們夫婦倆鍾意跟團、因為唔使煩、唔使用腦、只係記住什麼時間集合地點,就可以了~
...

朋友笑我係導遊領隊,因為我就係帶團嗰個,次次平靚正,食得好,住得好,佢哋玩得開心

啱啱去咗2次日本,當中九州15日,住咗6晚溫泉旅館,食咗8日懷石料理早晚餐,各有特色,又去咗好多特別嘅地方,跟團應該唔會去。全程費用每人$20000,平靚正。

我好enjoy 自由行,不過有時都想偷懶限下圍
attach0/tmp/phpCPhtUy
attach1/tmp/phpqkgroX
attach2/tmp/phpUGsvSl
attach3/tmp/phpYrUImK
attach4/tmp/php2xK2Q8
attach5/tmp/phpA50qlx
attach6/tmp/phpE53VPV
attach7/tmp/phpgjaAkk
attach8/tmp/phpUHdlPI
attach9/tmp/phpYgnfk7
attach10/tmp/phpI1qfPv
attach11/tmp/phpml2lkU
attach12/tmp/phpaOQBPi
attach13/tmp/phpyVeWkH
attach14/tmp/phpmYDnQ5
attach15/tmp/phpQNETlu
attach16/tmp/phpSBMzRS

翡翠宮

完團,一 ...

大宅

回覆樓主:

有冇專辦歐洲團

珍珠宮

南北杏 發表於 23-8-20 09:39
有冇專辦歐洲團

樓上咪有人講左

大宅

終極熊貓 發表於 23-8-20 09:49
樓上咪有人講左

係喎發雞盲

男爵府

MissMaMa 發表於 23-8-20 08:39
朋友笑我係導遊領隊,因為我就係帶團嗰個,次次平靚正,食得好,住得好,佢哋玩得開心

啱啱去咗2 ...

好正喎,全程自駕?

珍珠宮

LOVEJELLY 發表於 23-8-20 12:54
好正喎,全程自駕?

唔係全程自駕,全程15日,自駕11日,去咗好多偏僻鄉下,治路享受美景。喺福岡市幾晚就冇自駕,坐巴士和地鐵。
我都覺得好正,今次訂好多晚靚酒店,食得好,住得好,海景溫泉,山景溫泉,酒店房間睇煙花,浸住溫泉睇日出
$20000玩十五日,我覺得抵玩
attach0/tmp/phpwtseWd
attach1/tmp/phpj2kLmY
attach2/tmp/phpcfYnNI
attach3/tmp/phpV255dt
attach4/tmp/php4ylTEd
attach5/tmp/phpTJHK5X
attach6/tmp/phpcuMEwI
attach7/tmp/phpBJrCXs
attach8/tmp/phpgicEod
attach9/tmp/phpJ7ALPX
attach10/tmp/phpwfg1gI
attach11/tmp/phpVQwlIs
attach12/tmp/phpyksL9c
attach13/tmp/phpbHBdBX
attach14/tmp/phpKFqI2H
attach15/tmp/php3azhus
attach16/tmp/phpaZuWVc

男爵府

MissMaMa 發表於 23-8-20 13:19
唔係全程自駕,全程15日,自駕11日,去咗好多偏僻鄉下,治路享受美景。喺福岡市幾晚就冇自駕,坐巴士和地 ...

好抵,真係正,我自由行初哥,只去過大阪及東京,-路未試九洲,下次試吓九洲先

珍珠宮

LOVEJELLY 發表於 23-8-20 13:26
好抵,真係正,我自由行初哥,只去過大阪及東京,-路未試九洲,下次試吓九洲先
...

我覺得九州會比東京大阪更平,人又少d,地方又落後d,不過我好鍾意 返黎香港2日,我又飛鹿兒島,快閃5日,洗費仲平,費用只係$6300。野外溫泉好正,見到鹿仔
attach0/tmp/phpoEYMyB
attach1/tmp/phpLw4eUJ
attach2/tmp/phpa59KfS
attach3/tmp/phpRgAjB0
attach4/tmp/php6NkVW8
attach5/tmp/phpx3hBih
attach6/tmp/php2conEp
attach7/tmp/phpl2fe0x
attach8/tmp/php6KKbmG
attach9/tmp/phphTbhIO
attach10/tmp/phpmTcu4W

首頁