懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

第一胎胎20週睇私家發現宮頸只有1.8cm-2.2cm,立即帶環托,食安胎藥同抗宮縮藥,全程卧床,BB 39週出世

今胎第二胎12週有2.6cm,私家都立即同我帶環托,食安胎藥同抗宮縮藥,但要照顧大女關係,無法全程卧床,間中都要出街,call車點到點,盡量行幾分鐘路程

20週時私家產度宮頸2.3cm,22週時私家產檢度宮頸2cm,今個星期24週政府產檢度宮頸2.8cm

下星期私家產檢,其實都唔知信私家定政府個宮頸長度

大宅

糖妹KC 發表於 23-8-20 10:34
第一胎胎20週睇私家發現宮頸只有1.8cm-2.2cm,立即帶環托,食安胎藥同抗宮縮藥,全程卧床,BB 39週出世

今 ...

想問下你每次度宮頸係陰超超定肚超度?

複式洋房

mekoyo 發表於 23-8-20 17:01
想問下你每次度宮頸係陰超超定肚超度?

陰超

大宅

今 ...

卧床係味真係徐咗去廁所,沖涼,食野,就一直訓?咁味好悶,會唔會好易肥,食飽又唔可以行下

複式洋房

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

大宅

糖妹KC 發表於 23-8-24 10:58
你可唔可以唔好講廢話?你估我想宮頸短同我想卧床?你講野前識唔識用個腦諗清楚先講?
...

我真係唔知先問姐,你唔使咁串嘅,唔問得你未唔好答囉,我完全冇其他意思,我都冇提過你宮頸問題,如果你覺我係唔適當嘅帖寫唔適當嘅野,我可以同你講唔好意思,但我有用腦,唔覺講廢話

大宅

糖妹KC 發表於 23-8-24 10:58
你可唔可以唔好講廢話?你估我想宮頸短同我想卧床?你講野前識唔識用個腦諗清楚先講?
...

嘩人地問下姐,你洗唔洗咁樣講野,都唔知咩人黎

複式洋房

Monmonfu 發表於 23-8-26 01:04
我真係唔知先問姐,你唔使咁串嘅,唔問得你未唔好答囉,我完全冇其他意思,我都冇提過你宮頸問題,如果你 ...

你明知人地宮頸短要卧床,仲問人地係咪好悶?正常人都唔會咁講野啦

複式洋房

happy34567 發表於 23-8-26 03:19
嘩人地問下姐,你洗唔洗咁樣講野,都唔知咩人黎

佢明知人地宮頸短要卧床,仲問人地係咪好悶?正常人都唔會咁講野啦

大宅

糖妹KC 發表於 23-8-26 15:43
你明知人地宮頸短要卧床,仲問人地係咪好悶?正常人都唔會咁講野啦
...

咁唔通明知做ivf 好辛苦,人地問我就話人有冇用腦諗野啊,咁有人問個過程係點,我就話人講廢話啊,將自己知嘅野同人分享下唔得架,唔得你唔好講出黎麻,哩度係論壇,比人討論架,原來關心下人訓床悶唔悶就係唔正常,人人都有自己懷孕經歷,我講過我冇特別意思,冇取笑你亦都冇可憐你,只係想知臥床係咪真係唔可以起身,你經歷過嘅野我冇經歷過,所以唔知,正如我經歷過你都冇,所以我先問,唔理而家我白痴定你臭串,你懷孕中,唔好再為d咁嘅野心煩喇,我唔會再回覆你!

複式洋房

Monmonfu 發表於 23-8-26 17:09
咁唔通明知做ivf 好辛苦,人地問我就話人有冇用腦諗野啊,咁有人問個過程係點,我就話人講廢話啊,將自己 ...

你問乜野卧床會唔會好悶,會唔會好易肥?你呢啲乜野問題?

別墅

今 ...

我都係宮頸短,係私家度上咗環托。每兩個星期睇一次私家,公立就每4個星期去一次,每次私家照都會短過公立度出嚟既長度,有次咁啱睇完公立第二日就去私家度睇,公立幫我照有3.4cm,第二日睇私家同醫生講,醫生就話冇可能咁長,話公立度得唔啱,因為上咗環托會夾住,所以佢地會度出嚟長啲,但果個唔係實際長度,私家幫我度得2.4cm,兩者差1cm 我會信私家囉,始終個托係私家醫生上,佢會有經驗啲

大宅

今 ...

上胎同你差唔多情況,15w開始2.x cm,捱到38w開刀。依家12周個醫生話依家照宮頸長度唔準確,唔同我度,淨係話冇開到。

我全程睇幾個唔同私家,冇去到政府,有唔好經歷..

侯爵府

複式洋房

侯爵府

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊