親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

8月頭報了sun華旅行團落咗訂, 報名時未成團, 但話只欠兩位. 8月中就話人數已夠, 已不再接受報名, 但要等機位confirm 才成團.
但今日再問, 佢又話等機位, 等酒店, 有多少人報咗名電腦睇唔到, 唔知. 又話成團與否會係出發日前10天才通知.
次次打去問, 唔同人答法都唔同. 真係唔知呢間旅行社攪嘜, 好担心中伏, 到時先話唔成團, 仲要等成個月先refund番啲錢, 再找其他團都已經冬季了.
Sun華真係差!

珍珠宮

galatea 發表於 23-8-21 21:42
8月頭報了sun華旅行團落咗訂, 報名時未成團, 但話只欠兩位. 8月中就話人數已夠, 已不再接受報名, 但要等機 ...

不嬲成團嘅意思只係人數夠,出唔出到發係睇旅行社安唔安排到機位同酒店,如果機票酒店同佢預算相差太遠,旅行社計過數冇錢賺都唔會成行,所以問旅行社成唔成團係冇意思

大宅

回覆 whyyou 的帖子

如果真係咁嘅話, 就應該講清楚“成團”是甚麼意思, 訂單上也應標示清楚.否則“成團”不是無意思, 是有誤導的意思.

珍珠宮

galatea 發表於 23-8-22 08:45
回覆 whyyou 的帖子

如果真係咁嘅話, 就應該講清楚“成團”是甚麼意思, 訂單上也應標示清楚.否則“成團” ...

吓, 其實係你唔明成團嘅意思, 咁你問旅行社成唔成團咁人地咪照答你囉, 但係成團唔代表成行呢個意思消委會一早已經解釋咗

attach1/tmp/phpbdl31e
attach2/tmp/php79cY8D

大宅

連消委會都覺得旅行社職員陳述不清.
成十年了,還是未有進步.

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊