自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2018復活節勳章

kuma112233 發表於 23-8-30 11:01
被家人渲染下,根本價值觀已扭曲,覺得偷呃拐騙係正常,我都覺得佢好勇,明知屋企咁嘅背景,仲夠膽出來選 ...

所以希望D人做壞事之前,真係要想清楚,他們不單止傷害别人,其實亦會令家人蒙羞

珍珠宮

kuma112233 發表於 23-8-30 10:10
佢有份做漢普森教師,好大可能有份呃家長買course,被呃的家長個個都幾萬起,被游說買coures就即刻執,班老 ...

香港系法治社會,持牌人吾系佢佢都吾會入罪,取消佢亞軍根本無理據,你估大陸咩,失德藝人你對佢做咩都得(两地文化吾同)

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

mcs74 發表於 23-8-30 02:07
佢仲扮傻扮唔清楚,原來佢好多去好多地方宣傳,偏偏缺席去大陸果個。
東張西望唔想人問就扮喊,逼到一滴眼 ...

佢冇返大陸宣傳活動?oh!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

其實千萬唔係好多錢, 一層新樓 伕樣d差不多呢個價

佢父母咩事呀 咁害個女

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

MrsSingSing 發表於 23-8-30 02:43
就算有份用錢又證明唔到佢早就知情架喎,不知者不罪…
我唔知佢知唔知情既情況下,會覺得佢有咁既父母係無 ...

我諗比錢個女唔會同佢講: d 錢我地呃返黎架
始終得21歲 讀緊書 唔知唔出奇, 父母比錢佢 唔會問d錢既來源掛

珍珠宮

selinako^^ 發表於 23-8-30 11:33

我諗比錢個女唔會同佢講: d 錢我地呃返黎架
始終得21歲 讀緊書 唔知唔出奇, 父母比錢佢 唔會問d錢既來 ...

認同。
我就認為當佢知情既時候已經係父母要避世的時候,繼而令佢想做富婆、參選…

侯爵府

佢嘅人生,係佢父母呃人錢,使係佢身上,佢先咁富貴,佢係既得利益者。

翡翠宮

MrsSingSing 發表於 23-8-30 11:43
認同。
我就認為當佢知情既時候已經係父母要避世的時候,繼而令佢想做富婆、參選…
...
就算佢知, 呢d都係大人既事 佢都干預唔到
宜家父母做埋晒d咁既野, 都唔會同個女講掛 少一個人知少一個憂累, 更何況唔想個女担心

男爵府

回覆樓主:

比賽完咗個訪問, 佢後面嗰兩個所謂嘅朋友原來係季軍嘅朋友嚟. 4號話自己冇朋友.

男爵府

2018復活節勳章

回覆樓主:

同一屋簷下,突然結束所有業務,逃離到香港,我覺得冇理由唔知囉!父母騙人家財,亦一手摧毀女兒錢途,就算唔褫奪后冠,亦蒙受白眼,合情合理

公爵府

2024年龍年勳章

angiehouse 發表於 23-8-30 11:11
香港系法治社會,持牌人吾系佢佢都吾會入罪,取消佢亞軍根本無理據,你估大陸咩,失德藝人你對佢做咩都得 ...
但父母欠錢亦唔屬於失德藝人範圍

珍珠宮

凌陵綾 發表於 23-8-30 12:01
但父母欠錢亦唔屬於失德藝人範圍

香港有幾時有處理失德藝人尼個動作加,最多未由佢自己消失,你估系大陸咩,要點處置就點處置

大宅

Farfetchhyt 發表於 23-8-29 18:53
咁佢有冇屋企人呃返嚟嘅錢先?又喺香港讀大學一個月生活費三萬蚊咁, 唔通有副業?咁咪仲衰 ...

咁佢得21歲接受家人供書教學都好正常,都唔 代表佢有份呃人喎,唔通所有做賊坐過監犯人既仔女,都係有罪咩?

公爵府

2024年龍年勳章

angiehouse 發表於 23-8-30 14:39
香港有幾時有處理失德藝人尼個動作加,最多未由佢自己消失,你估系大陸咩,要點處置就點處置
...
所以咪冇乜用囉

內地好幾個被爆父母欠債嘅,本身仲好哋哋呀

珍珠宮

凌陵綾 發表於 23-8-30 15:43
所以咪冇乜用囉

內地好幾個被爆父母欠債嘅,本身仲好哋哋呀

甘父母親戚犯事,又無理由要仔女幫手頂既,如果你有個亞哥或亞爸欠債,又吾系你欠,人地連小小機會都吾比你,你又會點諗?

男爵府

selinako^^ 發表於 23-8-30 11:17
其實千萬唔係好多錢, 一層新樓 伕樣d差不多呢個價

佢父母咩事呀 咁害個女 ...

唔好千萬,係過億

侯爵府

angiehouse 發表於 23-8-30 11:11
香港系法治社會,持牌人吾系佢佢都吾會入罪,取消佢亞軍根本無理據,你估大陸咩,失德藝人你對佢做咩都得 ...

參選的要簽協議書, 裡面可能有條款關於conduct, 行為影響香港小姐形像主辦有權取消資格之類, 拍廣告都有呢類條款, 影響到品牌形像已經可當違約要賠償代言金額幾多倍的損失, 未必去到犯法呢個程度。

珍珠宮

naicha 發表於 23-8-30 16:06
參選的要簽協議書, 裡面可能有條款關於conduct, 行為影響香港小姐形像主辦有權取消資格之類, 拍廣告都有呢 ...

Tvb都無咩理據取消佢資格,應該系佢本人conduct而吾系父母兄弟姊妹

公爵府

2024年龍年勳章

angiehouse 發表於 23-8-30 15:51
甘父母親戚犯事,又無理由要仔女幫手頂既,如果你有個亞哥欠債,又吾系你欠,人地連小小機會都吾比你,你 ...
我一直都冇話關子女/親人事0架喎

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊