親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

今早9:20am到達心齋橋大丸百貨(Daimaru)正門排隊,我是第一位排隊,9:40後陸續有人排隊,開門直衝10樓,然後沿扶手電梯落一層,幸好排到最早的10:10-11:30,11:30 出來後,只剩下15:30 一場的兩個空位。
attach1/tmp/phpIwX1Au
attach2/tmp/phpwIcwxL
attach3/tmp/phpkfUEu2
attach4/tmp/php01Tmsj
attach5/tmp/phpWvnlqA
attach6/tmp/phpkvcCoR
attach7/tmp/phpIgp7m8
attach8/tmp/php0BXOlp
attach9/tmp/phpWa3KkG

男爵府

tammykam01 發表於 23-8-30 11:09
今早9:20am到達心齋橋大丸百貨(Daimaru)正門排隊,我是第一位排隊,9:40後陸續有人排隊,開門直衝10樓,然 ...

之前的情報
attach1/tmp/phpn3Fb7d
attach2/tmp/phpTXP6oY

伯爵府

回覆樓主:

請問呢間cafe係咪長期都有?想下年去

男爵府

coldmilktea 發表於 23-8-30 21:27

日本只有東京和大阪有Pokémon cafe, 可以上網預約,但就見長期full booking,都要walk in 入去。

大宅

2024年龍年勳章

tammykam01 發表於 23-8-30 23:24
日本只有東京和大阪有Pokémon cafe, 可以上網預約,但就見長期full booking,都要walk in 入去。
...

我去過10次以上,以前無得walk in的
當初容易book好多,但上年開始要搶位,一個月前既唔記得17:00定18:00開始放位,基本上慢左5分鐘都已經無晒位
但有時會有人取消,間唔中上去望下都有可能book到

大宅

2024年龍年勳章

coldmilktea 發表於 23-8-30 21:27

係,大阪東京各一間
一個月前要上網book定
就算食完野都唔好走住,每個環節都會有比卡超出黎表演的

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章

kakaww 發表於 23-9-4 12:43
係,大阪東京各一間
一個月前要上網book定
就算食完野都唔好走住,每個環節都會有比卡超出黎表演的

請問 Cafe 內可否只叫甜品或飲品, 不叫主食正餐? 謝謝!

大宅

2024年龍年勳章

wiiabcd 發表於 23-9-4 13:00
請問 Cafe 內可否只叫甜品或飲品, 不叫主食正餐? 謝謝!

可以呀,我有時book 3點就係去食個甜品or飲杯野
每叫一杯飲品就可以抽一張杯墊,期期都唔同,我儲左好多張

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章

kakaww 發表於 23-9-4 13:43
每叫一杯飲品就可以抽一張杯墊,期期都唔同,我儲左好多張 ...

好呀, 唔該哂你, 好有用嘅資料, 我就只係想食下甜品飲杯嘢咁.
Thank you, Thank you !

男爵府

MommyPanel勳章

kakaww 發表於 23-9-4 13:43
每叫一杯飲品就可以抽一張杯墊,期期都唔同,我儲左好多張 ...

JM, 可否給我預約的LINK 呀?

我明年會去, 謝謝.
Black List below seller:魔怪媽媽
waieva13 ,adj4102, tiffytiffy2002
melody00,BAIDEN,heib0910,miffychsno8(Lai mei la)
hi952,waiyi1011,MC82"9277*334"
(BOC =012 608 1009846 9 chan wai yi)

大宅

2024年龍年勳章

happymap2013 發表於 23-11-14 11:34
JM, 可否給我預約的LINK 呀?

我明年會去, 謝謝.

https://www.pokemoncenter-online.com/cafe/

近年d booking爆到好誇張,如果你好想好想去既話,就要係你想去嗰日既31日前17:00入去搶位,遲2分鐘可能都full晒
準備定名、email
揀位ABCD section嗰d唔好理求其揀就得,去到佢先話你知坐邊的

男爵府

MommyPanel勳章

kakaww 發表於 23-11-14 13:44
https://www.pokemoncenter-online.com/cafe/

近年d booking爆到好誇張,如果你好想好想去既話,就要係你 ...

Thank you !真係唔講唔知咁多野~ 謝謝提點
Black List below seller:魔怪媽媽
waieva13 ,adj4102, tiffytiffy2002
melody00,BAIDEN,heib0910,miffychsno8(Lai mei la)
hi952,waiyi1011,MC82"9277*334"
(BOC =012 608 1009846 9 chan wai yi)

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊