自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

上完小巴和吃完飯之後唔見八達通。雖然金額得二三百蚊,但係張八達通登記咗拎消費券,如果比人執咗佢咪可以拎消費券用,點算好

珍珠宮

Sweetbabymom 發表於 23-9-5 16:20
上完小巴和吃完飯之後唔見八達通。雖然金額得二三百蚊,但係張八達通登記咗拎消費券,如果比人執咗佢咪可以 ...
消費券唔係已經派完曬咩? 仲有得拎?

伯爵府

whyyou 發表於 23-9-5 16:24
消費券唔係已經派完曬咩? 仲有得拎?

咁就好

子爵府

Sweetbabymom 發表於 23-9-5 16:20
上完小巴和吃完飯之後唔見八達通。雖然金額得二三百蚊,但係張八達通登記咗拎消費券,如果比人執咗佢咪可以 ...

網上可報失, 轉消費券八達通卡號 (for未取的消費券)

但除非係個人八達通, 否則現有的餘額不能取回

伯爵府

qpalzm 發表於 23-9-5 16:29
網上可報失, 轉消費券八達通卡號 (for未取的消費券)

但除非係個人八達通, 否則現有的餘額不能取回

請問點樣網上報失

子爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

Sweetbabymom 發表於 23-9-5 16:25
咁就好

你要搞清楚你有冇用曬你啲消費券先 !
仲未用曬, 或者你未攞埋消費券嘅尾數。
就要立刻行動。
你嗰張係普通八達通,定係有自動增值嗰類嘅個人八達通。

https://hk.ulifestyle.com.hk/topic/detail/20013259/%E9%81%BA%E5%A4%B1%E5%85%AB%E9%81%94%E9%80%9A%E9%BB%9E%E7%AE%97%E5%A5%BD-%E4%B8%80%E6%8B%9B%E4%BB%A4%E6%B6%88%E8%B2%BB%E5%88%B8%E5%A4%B1%E8%80%8C%E5%BE%A9%E5%BE%97-%E5%8D%B3%E7%9D%87%E6%96%B9%E6%B3%95%E6%95%99%E5%AD%B8/2

呢度會教你點做。

珍珠宮

Sweetbabymom 發表於 23-9-5 16:25
咁就好

我自己攞晒咋,我唔知你係咪都已經攞晒

伯爵府

observer 發表於 23-9-5 16:35
你要搞清楚你有冇用曬你啲消費券先 !
仲未用曬, 或者你未攞埋消費券嘅尾數。
就要立刻行動。

我只係張普通八達通,冇自動增值的。謝謝

子爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

Sweetbabymom 發表於 23-9-5 16:40
我只係張普通八達通,冇自動增值的。謝謝

咁你跟個網頁咁樣,快啲買個張新嘅八達通,再去政府度改八達通number。
查實政府消費券第二期嗰兩千蚊尾數, 你係咪已經拍卡攞曬。
係嘅,你衹好希望,你嗰張八達通 係跌咗喺啲不知名地方 ,唔會俾人執咗。 因為你張喺普通八達通 ,啲消費券會凍過水

大宅

你有冇喺apps記到你張卡個號碼,或者可以check到張卡嘅消費紀錄 但係要搵返都真係有啲難

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊