想生BB

跳至

首頁

尾頁

洋房

年頭去仁安醫院,取到20個卵
老公有圓頭精子症
最後用ICSI + AOA (artificial oocyte activation)都0成功受精,好唔開心..
有無人可以分享下經驗?
個醫生二話不說叫我去借精(我唔想!),真的如此絕望?
.
PS. 仁安醫院的胚胎專家只是致電口頭講受精情況,無formal report。Really?

大宅

MamaMia! 發表於 23-9-6 21:43
年頭去仁安醫院,取到20個卵
老公有圓頭精子症
最後用ICSI + AOA (artificial oocyte activation)都0成功 ...

抱抱
呢d特殊罕見案例,去台灣/大陸可能會幫到你,本身香港ivf技術都好普通。
你查下d journal 似乎大陸/台灣有相關成功案例,加油,唔好咁快放棄。

洋房

annielo2002 發表於 23-9-6 23:33
抱抱
呢d特殊罕見案例,去台灣/大陸可能會幫到你,本身香港ivf技術都好普通。
你查下d journal 似乎大陸/ ...

謝謝(emoji) 我都有查啲research,的確台灣 even 中國成功例子多… 但有無香港sis去過邊間比較好?始終網上宣傳會有虛假

洋房

我去過台灣的禾馨宜蘊做過IVF,個人覺得佢地個Lab專業D,我私訊你他們的聯絡方式,希望可以幫到你。

洋房

Lokaki1989 發表於 23-9-7 10:12
我去過台灣的禾馨宜蘊做過IVF,個人覺得佢地個Lab專業D,我私訊你他們的聯絡方式,希望可以幫到你。:fortun ...

相信你應該畢業了,恭喜:)
好啊,謝謝

禁止訪問

大宅

YYLee_ 發表於 23-9-15 10:40
得罪講句....如果話醫學技術嚟講, 無可能會係內地....
而台灣我覺得宣傳得比較誇張...可能對醫生監管比較低 ...

其他方便好難講,但係生仔/器官移植,內地普遍技術一定唔差,技術呢樣野,要視乎社會重視程度同實踐次數,簡單嚟講人口比例越高,某d技術層面就越成熟。

複式洋房

回覆 MamaMia! 的帖子

Jm 你依類係基因病,可以試下the woxxx clinic 黃元x醫生,喺香港好多年經驗的

禁止訪問

大宅

YYLee_ 發表於 23-9-19 17:43
回覆 annielo2002 的帖子

但係本身即使不育,想喺內地要求做三代都有限制而香港除左服務香港人,其實好多內 ...

想做三代,東南亞(泰國、馬拉)會係更理想選擇。香港真心非常普通而且價錢貴。

複式洋房

可以問下其他地方做唔做到ICSI, 或者有個再勁D叫 IMSI, 唔知會唔會有用

別墅

如果系精子問題,ICSI同IMSI應該都冇咩分別

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊