美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

別墅

以前仲未夠30歲嘅時候,成日都覺得塊臉夠瘦先好睇,做咗好多瘦臉嘅treatment,塊面幾乎冇咩肉。但係今年到35歲,因為太瘦所以有啲皺,就發現身邊飽滿啲嘅反而睇落後生啲,依家有啲羨慕佢哋…………如果想皮膚飽滿啲,應該打邊種針?

別墅

臉會下垂係因為開始膠原流失,我早過你開始啊,天生瘦底所以20尾嗰陣已經開始眼窩凹同蘋果肌下垂,我係打膠原增生嘅針做保養,打完分別好大架

象牙宮

gogobbw 發表於 23-9-7 16:34
以前仲未夠30歲嘅時候,成日都覺得塊臉夠瘦先好睇,做咗好多瘦臉嘅treatment,塊面幾乎冇咩肉。但係今年到3 ...

塊面幾乎冇咩肉, 塊面好凹, 有啲皺。
塊面多肉, 易下垂。肉有重量。要減法。
「年紀愈大,臉型愈大」雙下巴、咀邊肉。老化肌膚松垮下垂
年長時, 別太瘦, 顯老。也別太胖, 显老。

微微胖吧。
想皮膚飽滿啲, 加法。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

複式洋房

係唔係打膠原針有用?

男爵府

後生時想塊面瘦, 年紀大左就想塊面有少少肉, 望落去後生同精神啲

大宅

檸檬查 發表於 23-9-7 18:32
臉會下垂係因為開始膠原流失,我早過你開始啊,天生瘦底所以20尾嗰陣已經開始眼窩凹同蘋果肌下垂,我係打膠 ...

打邊隻?

伯爵府

gogobbw 發表於 23-9-7 16:34
以前仲未夠30歲嘅時候,成日都覺得塊臉夠瘦先好睇,做咗好多瘦臉嘅treatment,塊面幾乎冇咩肉。但係今年到3 ...

細細個塊面已經好多肉,特別係蘋果肌即係面珠燈,所以以前我好唔明點解啲人係都要去打蘋果肌,我不知幾想塊面細啲尖啲,到而家一把年紀塊面仍然好豐滿,都唔知係好事定壞事,相學應該會好啲

333s    發表於 23-12-30 10:10

象牙宮

fatping 發表於 23-9-9 20:17
細細個塊面已經好多肉,特別係蘋果肌即係面珠燈,所以以前我好唔明點解啲人係都要去打蘋果肌,我不知幾想 ...

一把年紀塊面仍然好豐滿,係好事。
一把年紀 塊面豐滿.. 往下沉, 下垂。【年紀愈大,臉型愈大】肌肉和脂肪便會往下沉, 寬的臉型
皮膚筋膜層支撐力下降,面上的肌肉、脂肪下垂
想「告別嘴邊肉」難。
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

象牙宮

醫學美容 - 醫生 Dr. Lui
https://www.youtube.com/watch?v=ErldoDXxxgU

唔知呢個醫生退休未?

理性討論交流者。

伯爵府

gogobbw 發表於 23-9-7 14:34

我都係面無肉的人,所以Sculptra童顏,profhilo 我都打過,我覺得好好,好合適想面肥d有肉地的人,你可以問吓醫生邊隻岩自己

我個人最鐘意sculptra ,特別打lee個位,一般面無肉的人,圈起個位係凹的,只要漲返已經差好遠
attach1/tmp/phpGhDZJ4

複式洋房

太瘦冇肉顯老

大宅

回覆樓主:

一定要打有FDA認證嘅針,唔好亂試啲美容院就咁介紹你打嘅針,有保證啲安心啲。我覺得可以考慮膠原增生嘅針,我打過精X針同Radixxxx

別墅

檸檬查 發表於 23-9-7 18:32
臉會下垂係因為開始膠原流失,我早過你開始啊,天生瘦底所以20尾嗰陣已經開始眼窩凹同蘋果肌下垂,我係打膠 ...

個人太瘦好顯紋,化全妝都好似好唔健康咁..我查實兩個月前有做過啲膠原槍,頭兩個星期覺得好正,但過多性幾日就開始下垂返,效果好短暫,你打嘅膠原針last得耐唔耐?

別墅

MichellLok_FB 發表於 23-9-8 16:18
係唔係打膠原針有用?

我好少去打針,係咪有用?

別墅

affair 發表於 23-9-9 15:54
打邊隻?

係,打邊隻好?

別墅

Zoe蜜糖豬脾 發表於 23-9-11 11:14
一定要打有FDA認證嘅針,唔好亂試啲美容院就咁介紹你打嘅針,有保證啲安心啲。我覺得可以考慮膠原增生嘅針 ...

打針已經要好大勇氣,所以我一定唔會夠膽打啲太新嘅針,都未知安唔安全。請問你D針打一次維持幾長時間?

禁止訪問

複式洋房

我都覺得年紀大唔好太肥同太瘦,尤其係面,太瘦顯得太乾無福氣同顯老

大宅

我朋友有打過Radiesse
近幾次同佢見面都睇落好後生
又幾自然 搞到我都想去打但怕痛

大宅

Zoe蜜糖豬脾 發表於 23-9-11 11:14
一定要打有FDA認證嘅針,唔好亂試啲美容院就咁介紹你打嘅針,有保證啲安心啲。我覺得可以考慮膠原增生嘅針 ...

邊間有保證?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊