潮流時尚

跳至

首頁
12345...8

尾頁

洋房

今年4月入坑,每個月入馬場搵SA 1次,次次都有買野(無買SLG)已經配到13-14,中間無甜品包offer
依家一直等B30/K28普皮不論顏色,到9月都無聲氣

點算好,會唔會近排配比高左?有冇同我同一個情況都仲等緊?
想請教下各位JM

珍珠宮

好媽媽勳章

確實係無乜準則同埋越嚟越高配,你話係等緊,即係sa都明/暗示已經申請咗?你又request咩spec? 有時太窄嘅選擇係真係要等耐啲,一係同sa傾下如果你可以考慮多啲唔同spec

洋房

多謝JM解答,我新手入坑未出過QB,都有D擔心

伯爵府

wenwench12 發表於 23-9-8 13:19
今年4月入坑,每個月入馬場搵SA 1次,次次都有買野(無買SLG)已經配到13-14,中間無甜品包offer
依家一直 ...

我舊年要200k先出到一個b30 ,但有人130K已出c24, p18同b30

珍珠宮

好媽媽勳章

奇奇媽媽 發表於 23-9-8 13:59
我舊年要200k先出到一個b30 ,但有人130K已出c24, p18同b30

200k先出到b30講真有啲啲高,我舊年年頭(計埋前年年中至年尾spending), spend 到十七、八先出到b25, 都覺得有啲高配,雖然b係第二個qb 同埋sa最後都出個靚spec俾我

大宅

依家一直 ...

13,14係k?定萬?

伯爵府

blackypurin 發表於 23-9-8 14:56
200k先出到b30講真有啲啲高,我舊年年頭(計埋前年年中至年尾spending), spend 到十七、八先出到b25, 都覺 ...

係呀,有jm話可能關買既item事,有人一,兩件貴既男裝褸就攪掂,我太中意買絲巾,10條絲巾都不及一件男裝大褸;不過我個前SA出袋好快,3星期攪掂

男爵府

blackypurin 發表於 23-9-8 13:29
確實係無乜準則同埋越嚟越高配,你話係等緊,即係sa都明/暗示已經申請咗?你又request咩spec? 有時太窄嘅選 ...

真係越來越高配,250k+都未有b25 ar…等左半年,其實點知SA有冇申請?開始心累,唔想再買。其實我兩年前出過mini c, k25, L26, 都算快出袋同唔算高配,我唔知點解呢個b等極都冇

伯爵府

chelseywong 發表於 23-9-8 15:48
真係越來越高配,250k+都未有b25 ar…等左半年,其實點知SA有冇申請?開始心累,唔想再買。其實我兩年前出 ...

年頭聽b25好多要200k,而家250K都未有 點玩呀

珍珠宮

好媽媽勳章

chelseywong 發表於 23-9-8 15:48
真係越來越高配,250k+都未有b25 ar…等左半年,其實點知SA有冇申請?開始心累,唔想再買。其實我兩年前出 ...

睇吓sa肯唔肯同你講囉⋯⋯我so far嘅理解係,sa會知來緊有咩袋返,如果啱客嘅spec而個客spending又夠,sa就同manager申請,但最後都係manager批,可能好視乎當刻多唔多人同你爭同一個spec. 我嘅observation 係呢幾年確係越嚟越高配,我雖然唔係咩大客但都叫買咗幾年,而家真係越嚟越難出袋。

大宅

我都想借post一問,每次去SA都會推介一啲野我買,分別唔同visit會叫我買絲巾、飾物、男裝scarf,餐具。個SA其實係咪幫我整靚緊個spending profile?到底係睇total spending amount定睇買嘅產品多唔多樣化?

侯爵府

睛靈勳章

依家一直 ...

你sa有話足夠可以排嗎?
我SA話買b/k spending裏要有至少一件over50k的衫/裱或鑽飾, A買了一件13萬的鑽飾,B買了一件8萬的錶,雖然2人spending一樣係20萬,但如果A+B都想要同一spec, A會買先。

珍珠宮

好媽媽勳章

booboozi 發表於 23-9-8 16:38
我都想借post一問,每次去SA都會推介一啲野我買,分別唔同visit會叫我買絲巾、飾物、男裝scarf,餐具。個SA ...

Profile有關係,我sa讚過我profile靚 不過都係高配

伯爵府

booboozi 發表於 23-9-8 16:38
我都想借post一問,每次去SA都會推介一啲野我買,分別唔同visit會叫我買絲巾、飾物、男裝scarf,餐具。個SA ...

我SA之前叫我買唇膏都話係整靚個profile,其他野我都買得多元化

子爵府

B30/k28 1:2應該係基本
另外都好睇你買咩
如果全部都係1-2萬一件小物
就算你配到1:2
可能都有排等
幾年前SA話可以零配mini c俾我
我就好心急成日問批唔批
佢嘅答覆係一定批
因為我個profile靚
而我大多數每個item係買幾萬嘅嘢
所以可能咁樣叫靚profile

大宅

我星期一轉鋪買左101K野
個Sa話過2日會whatsapp我
依家都冇影~真心唔轉又死轉又死

洋房

我有啲後悔,香港H好難玩,早知去上海/澳門H
入面又多貨賣,配比明確,即配即出
如果20先出到隻B30,可能去上海H即配即出,服務仲好啲

男爵府

wenwench12 發表於 23-9-8 22:29
如果20先出到隻B30,可能去 ...

係唔係你SA已經話幫你申請緊?如果係你可能等一等,我估新客要等多少少時間。同埋要睇吓你要咩spec我估。

我上年拎B25 (其實本身一心要B30)total spend 咗13,其實有少少唔開心因為其實我想要B30但等咗幾個月都冇。今年出咗B30 spend 咗11左右,我冇要求靚色,所以好快就有。我估真係睇你要咩色。

伯爵府

wenwench12 發表於 23-9-8 22:29
如果20先出到隻B30,可能去 ...

上海一定要買衫先有QB 1:2

男爵府

Janjanzzz 發表於 23-9-8 19:30
我星期一轉鋪買左101K野
個Sa話過2日會whatsapp我
依家都冇影~真心唔轉又死轉又死

轉鋪係就咁walk in 第一次就買咗10萬? JM 有啲勇喎!通常都係買1萬左右試吓佢態度,透露下你有興趣買其他貨品嚟發展長期關係。感覺良好先再繼續買
如果一路冇 WhatsApp, 可以試吓打落鋪約佢

首頁
12345...8

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊