自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

shobi 發表於 23-9-9 11:50
香港政府,應該再搵劉華拍廣告,帶出一啲正面訊息!

尤其係呢度嘅jm

侯爵府

Shellyxlk 發表於 23-9-8 14:38

好慶幸終於唔使睇林鄭戚眉戚眼

佢嘅小動作,形容得好貼切

男爵府

cbeyond 發表於 23-9-9 10:10
現在只係香港差, 全球經濟好好?
係咪全球各國官員,都要日日出來開會檢討呀
...

你又知人地無檢討?你要求人地日日做。我地市民只要求班官檢討一次都唔得?受得幾十萬一個月人工對經濟冇貢獻,咁是咪要減翻去合理人工?

珊瑚宮

Dylanli2017 發表於 23-9-9 14:53
你又知人地無檢討?你要求人地日日做。我地市民只要求班官檢討一次都唔得?受得幾十萬一個月人工對經濟冇貢 ...

咦, JM你又知點有檢討呀?憑什麼?
靠估呀
現在我有要求日日做?你最好去驗吓眼, 或者去讀吓書先再講

男爵府

cbeyond 發表於 23-9-9 15:19
咦, JM你又知點有檢討呀?憑什麼?
靠估呀
現在我有要求日日做?你最好去驗吓眼, 或者去讀吓書 ...

咁你都唔知人地有冇做講來有咩意思? 你唔定止眼盲,仲心盲,你覺得佢柯舊屎都是香既,我都唔會阻你既 下下都要同人比較,通常是冇做好自己本份既人先會搵其他人來過橋掩飾自己既不足。真心,唔阻你咁愛佢,情人眼里出西屎。只要你中意就得,點讚點吹都唔關我事。我以為佢咁有文化英文應該好勁,原來凈是識講個good字,咁有學識引用下中國文化經典等人見識下呀嘛齋吹自己叻又證明唔到自己,冇料扮3張,笑死人。照理果d成人踩香港飲食業既人是咪應該返深圳住呢?按下文果d唔滿意就等於要走既道理

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Prosperous 發表於 23-9-9 04:08
全地球的政府, 好似都冇邊度攪得掂呢啲百年一適大雷雨, 全部都係你口中的廢政府?

做人做到你咁, 一味只係 ...

反而日本倒輻射水落海, 呢班人就會大讚

同D立場行先既人講乜都係嘥氣
天朗氣清

琥珀宮

emilylam 發表於 23-9-9 11:32
以前林鄭政府唔識做唔會做呢d,今屆政府識做,所以好多人讚呢點,bk jm唔係只著重公關方面,但公關方面係 ...

昨日記者會,我係由頭至尾聽哂,咁多個部門逐個代表解釋,有數據長知識,一小時落158.1毫米,邊一個地方都會方寸大亂啦!

要如哂所有人意冇可能嘞,做得幾多得幾多,唔使理啲路人甲乙丙。

男爵府

睛靈勳章

bebepopo 發表於 23-9-8 22:03
現屆政府用心做好跨部門工作

-間私人公司都要誇部門去合力做,所以政府都唔應該各自為政。

珊瑚宮

Dylanli2017 發表於 23-9-9 17:02
咁你都唔知人地有冇做講來有咩意思? 你唔定止眼盲,仲心盲,你覺得佢柯舊屎都是香既,我都唔會阻你既:hap ...

咦, 乜原來閣下知到你自己除了文盲, 仲眼盲,心盲, good 呀
除了越扯越遠, 吹水, 廢話一堆,閣下仲識乜
有, 粗俗囉, 出到屎, 啱你啦
除左屎,心眼盲的你,應該無乜野識

伯爵府

rhung 發表於 23-9-9 17:27
-間私人公司都要誇部門去合力做,所以政府都唔應該各自為政。

政府有10幾萬公務員,加上鐵飯碗,要改變佢地各自為政嘅思維模式去跨部門合作,做舵手要好有勇氣及堅持先得
正義或會遲來但不會缺席

子爵府

回覆樓主:

香港好多人太幸福,被寵壞的巨嬰,只懂張口就要,慢少少餵佢都放聲大哭,只識抱怨漫罵,不懂感恩
不過啲巨嬰去到外國就會立刻成長,所有嘢都可以包容

禁止訪問

侯爵府

雖然記者會呢都真係有少少做show嘅感覺,但我覺得好過連show都唔做,今屆政府鑊得唔少民心,我覺得都係好事,社會需要返d正能量先好

上星期一次大颱風,接住今個星期又大爆雨,其實好多野都未必夠時間去清理,最少路面嘅野我見係清得好快,落左波出去,仲有d樹倒冧左,但回程時已經清理左,公平d講冇可能一次清哂,變魔術咩
我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

大宅

emilylam 發表於 23-9-8 17:39
政府今次主動出嚟解釋比市民知係好好,以免被一堆黃色物體大造文章或帶風向

上次內地落雨好嚴 ...

呢個貼已經有黃色物體出來啦,咁唔滿意政府又無能力移民,鄧佢地可憐。

大宅

回覆樓主:

睇得出紀律部隊出身,識安排及調動人員,可惜佢唔擅長經濟同外交,呢樣影響深遠

水晶宮

邱悠月 發表於 23-9-8 20:19
香港越嚟越好,最愛鄧局長

我反而唔多鍾意佢
佢真係好做show feel
基本抄緊佢老細家超條路

但人地家超真係醒
根本警察上保安局長 已經少
佢仲可以因表現 做埋特首 好叻

嗰日見記者
一次都唔洗望稿讀
分析曬數據 日期時間
無廢話 慢慢清晰咁講
真係拍手

男爵府

BKsquare 發表於 23-9-10 10:03
我反而唔多鍾意佢
佢真係好做show feel
基本抄緊佢老細家超條路

同感!不過呢度啲人唔會buy 你的睇法,佢地係毫不保留咁愛鄧局長

[嗱,我都讚許鄧局長黑暴至國安法期間的表現架,大家唔好閙我,我只係對高官們的showmanship 呢part (例如在天安門前尋思的鏡頭)好敏感囉]

至於家超特首,本人一向無感(甚至不恥佢黑暴時經常呢埋林鄭背後唔出聲),亦不喜歡佢時時講野斷厥禾蟲咁句子中間一段段停,但我都留意到星期五果日佢對住記者係冇稿咁講咗幾個字,內容有條理,咁你話佢背稿啫但佢起碼都冇發台瘟丫。-件還一件,佢係越做越好啊

侯爵府

bb060908 發表於 23-9-9 11:49
get 到就get 到,get 唔到永遠都唔會get 到,因為有啲人只喜歡盲撐
...
恕我冇創意, 只能以子之矛, 攻子之盾

"get 到就get 到,get 唔到永遠都唔會get 到,因為有啲人只喜歡盲反"

仲有, 你一刀切批評晒所有 BK 的 JM, 你都好囂張下!

水晶宮

zbt 發表於 23-9-10 08:41
呢個貼已經有黃色物體出來啦,咁唔滿意政府又無能力移民,鄧佢地可憐。
...

最滿意政府派錢,其他都必反

男爵府

回覆 BKsquare 的帖子

非常同意你

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊