自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

2024年龍年勳章

官方其實都公佈咗陸路貨物暫停通關,心水清市民都明白蔬菜呢類日日過境貨會包括在內,樓主只係講買餸情況,唔算為市面添亂

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔一定要食菜, 大把其他嘢食.

男爵府

陪月勳章

集團式唔清楚,但街市檔會有貨返,屋企人做呢D,已經出緊車來香港啦

goldpiglet    發表於 23-9-8 18:16

男爵府

loveclementine 發表於 23-9-8 17:38
官方其實都公佈咗陸路貨物暫停通關,心水清市民都明白蔬菜呢類日日過境貨會包括在內,樓主只係講買餸情況, ...

未就係,果個咁嘅人,我都癈事回應佢,多謝妳,妳都要注意,如要出門,帶把特大遮。

侯爵府

2024年龍年勳章

無菜賣,可以岀街食

男爵府

miu2012 發表於 23-9-8 18:15
集團式唔清楚,但街市檔會有貨返,屋企人做呢D,已經出緊車來香港啦

咁就好啦

水晶宮

回覆樓主:

剛去過街市,唔覺多人買菜,條街垃圾就好多,啲舖頭真係好衰,袋垃圾放垃圾桶隔離就算,有啲可能放佢對出條路就算,咁同亂拋垃圾冇分別。

大宅

回覆樓主:

而家已經轉好天,聽日星期六出街食

瑪瑙宮

大廚勳章

青豆 發表於 23-9-8 15:35
剛剛在佳寶買菜,很熟的店員姐姐叫我買埋明天的菜,她說今天下午沒有菜車送菜到店,即明天沒有什麼菜賣。
...

剛才行過商場百佳fusion。。鬼咁多嘢買。。成個fusion多唔多人。。。好似平日一樣好正。。。啲豬肉仲大減價。。。西施骨原本顯示66個幾。。。有啲就五十幾。。。而家全部均一39元。。。跟住買返個印度椰子合掌瓜,鮮淮山粟米紅蘿蔔湯包。。。今日煲完起碼有兩日飲呀仲有好多菜賣添。。。不過超市買菜係貴少少嘅
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

伯爵府

回覆樓主:

今日D菜好平.10元2個椰菜.10元3份菜.加埋超過2斤. 油麦/菜心都係15元2斤. 我都買左20元菜.蕃茄薯仔都買左些

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

剛剛在佳寶買菜,很熟的店員姐姐叫我買埋明天的菜,她說今天下午沒有菜車送菜到店,即明天沒有什麼菜賣。
...

頭先百佳都大把

男爵府

回覆樓主:

下午去,都冇加價,不過我都買多一日菜

子爵府

...

我都買咗

水晶宮

回覆樓主:

我都買定明晚既餸了。

大宅

可以高價放番出去

男爵府

我哩邊,佳寶啲嘢貴,今日錢大媽又平又多貨,買4送1。我都買了好多,不是囤貨,係見到平、靚忍唔到手。

子爵府

牛年勳章

...

上次蘇拉都係。 相熟菜檔都係話打緊嗰日有菜返會開檔, 但之後嗰日就冇菜落嚟唔開。

瑪瑙宮

...

咁有時買一兩日菜唔出奇,但昨日街市都大把菜賣,而家又唔係打風又冇暴雨,應該唔使擔心。

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

水晶宮

謝謝樓主提醒。其實未來幾日天氣都不是很穩定,放假日子如留家中,都盡量有啲糧食。(勿理是否菜類)

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

...

雖然我唔幫襯呢間,菜我食唔食都得

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊