自由講場

跳至

首頁
34567...15

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

連申請津貼都要排隊

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章

回覆 gilgilgilgil 的帖子

係呀,用智方便+

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

rex13 發表於 23-9-14 10:03
而家入,塞晒車

晏咗,同埋多咗家長知道登入申請,晏啲再試吓啦,或者等今晚凌晨去申請,咁就唔使等㗎啦!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

happymama11 發表於 23-9-14 09:59
係呀,我都真係好憎填表格,今年學校所有通告通通用晒eClass,我覺得真係好正、好方便,唔使一大堆通告拎 ...

明明以前返學d手冊係我自己填,但現今手冊填明係要家長填

放下自在

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

cattz288 發表於 23-9-14 10:06
明明以前返學d手冊係我自己填,但現今手冊填明係要家長填
...

小學嗰陣就係通通都係我去,仔而家已經中學,通通都要自己填晒所有資料,淨係叫我簽名。佢話班主任叫所有嘢要自己填,只係比家長簽名就可以

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

想問問登記之後, 要入埋銀行戶口號碼嗎?

大宅

請問智方便不可以?一定要智方便+?
咁係咪要去自助站先整到智方便+?

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

Cc334 發表於 23-9-14 10:16

智方便不可以, 我都入唔到, 要我更新到+
去自助站或服務櫃位.

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

Tttboey10 發表於 23-9-14 09:23
填到小學。填唔到幼稚園細仔
點攪?

幼稚園等學校派紙本表格

珍珠宮

Cc334 發表於 23-9-14 10:16

係,去郵局或者流動站出示身份證、再加人面識別加簽,咁就可以成功申請!

侯爵府

happymama11 發表於 23-9-14 10:09
小學嗰陣就係通通都係我去,仔而家已經中學,通通都要自己填晒所有資料,淨係叫我簽名。佢話班主任叫所有 ...

咁大個應該啦

珍珠宮

回覆樓主:

唔急於今日申請,無謂要網上隊等,遲一個星期應該會少人啲。

珍珠宮

goo_littlebb 發表於 23-9-14 10:15
想問問登記之後, 要入埋銀行戶口號碼嗎?

因為我係22-23年已經成功申請,所以一入到去智方便+就已經有記錄。如果係新申請的話,可能真係要填多少少,包括銀行資料!

侯爵府

牛年勳章

剛入去睇,要等半個鐘,今日人多聽日再搞

大宅

Tttboey10 發表於 23-9-14 09:23
填到小學。填唔到幼稚園細仔
點攪?

一樣呀

男爵府

剛剛搞掂了

子爵府

2018母親節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第一回

排30分鐘隊後,網頁話發生錯誤,重新排30分鐘

男爵府

happymama11 發表於 23-9-14 07:26
啱啱已經喺智方便+成功申請電子簽署了!
各位家長可以登入去申請啦

是否過去係邊個登記人就要返本人登記?唔能夠轉?

大宅

肥婆媽 發表於 23-9-14 08:23
我有2個小朋友,但只顯示一個小朋友資料,大家係吾係?

我2個小朋友資料一齊顯示,

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

happymama11 發表於 23-9-14 08:35
係呀,你要去郵局或者流動站拎身份證再加人面識別加簽,咁就可以㗎啦

謝謝

首頁
34567...15

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊