自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

搵設計公司幫手裝修,但覺得櫥櫃質素一般,想另外搵廚櫃公司做廚櫃,但怕唔怕有手尾跟?例如櫥櫃同去水位嗰方面嘅問題。因為要設計公司同廚櫃公司兩方面夾。懊惱中!謝謝!

大宅

回覆 Beauty222 的帖子

留定位, 等一家離場再換第二家
夾得好就無問題

子爵府

wombphoto 發表於 23-9-14 11:46
回覆 Beauty222 的帖子

留定位, 等一家離場再換第二家

謝謝你的回覆,我就係怕如果有手尾跟,到時兩邊唔認頭,我就煩了。但見到設計公司個廚櫃質素一般。所以想另外搵廚櫃公司做。謝謝你喔!

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

之前裝修係一條龍,自己唔使煩,不過唔係咩豪裝,都係普通貨色,裝修公司都係大陸訂櫃落黎,只係d喉位掣位,香港師傅搞

男爵府

Beauty222 發表於 23-9-14 11:26
搵設計公司幫手裝修,但覺得櫥櫃質素一般,想另外搵廚櫃公司做廚櫃,但怕唔怕有手尾跟?例如櫥櫃同去水位嗰 ...

Ok 的、考慮尊業的廚櫃公司如中英, 名家便可

子爵府

oceandeepsea 發表於 23-9-14 12:13
之前裝修係一條龍,自己唔使煩,不過唔係咩豪裝,都係普通貨色,裝修公司都係大陸訂櫃落黎,只係d喉位掣位 ...

明白
謝謝你

子爵府

chanti 發表於 23-9-14 12:23
Ok 的、考慮尊業的廚櫃公司如中英, 名家便可

我都係考慮緊呢兩間又或者煤氣公司。不過煤氣公司會唔會好貴?仲有抽油煙機,電池爐嗰啲,使唔使在廚櫃公司一次過買,以便安裝?謝謝你!

大宅

Beauty222 發表於 23-9-14 17:55
我都係考慮緊呢兩間又或者煤氣公司。不過煤氣公司會唔會好貴?仲有抽油煙機,電池爐嗰啲,使唔使在廚櫃公 ...

我見我朋友屋企用緊煤氣公司廚櫃,用料好似都唔錯,同埋朋友話D師傅都跟得好足。不過一分錢一分貨,大公司用料都係外國進口,貴少少用十幾廿年都值得

侯爵府

質素一般的意思, 係設計一般? 定係用料一般?

我都係唔滿意裝修公司俾我揀的用料, 自己出去搵德國寶的板, 睇啱後叫師傅幫我買, 額外加錢, 整咗出嚟都幾靚

侯爵府

lolomaymay 發表於 23-9-15 15:44
我見我朋友屋企用緊煤氣公司廚櫃,用料好似都唔錯,同埋朋友話D師傅都跟得好足。不過一分錢一分貨,大公司 ...

煤氣公司廚櫃好耐用, 之前屋企用咗廿幾年都好實淨, 冇話木板皮甩咁個角彎出嚟之類。

男爵府

我都係考慮緊呢兩間又或者煤氣公司。不過煤氣公司會唔會好貴?仲有抽油煙機,電池爐嗰啲,使唔使在廚櫃公 ...

煤氣公司比中英及名廚貴、另外Panasonic 都貴。以上4間品質都有保證、按自己budget 揀便可。抽油煙機,電池爐嗰啲,直接經煤氣公司訂及安裝便可。

男爵府

回覆樓主:

廚櫃入面有好多入水去水,走法複雜(洗手盤,洗衣機,洗碗機等),仲有排氣管(煤氣乾衣機,抽油煙機得),仲有大量制位,同廚櫃唔夾就有排執手尾,小心

質素唔好,例如比歐松板,E1 板你,或者睇下可唔可以比多啲錢升級?

子爵府

唔同公司嘅人唔好安排同時係屋企開工,有咩事互相指責,或者大打出手都聽過!

珍珠宮

2018父親節勳章 2018復活節勳章 美好大世界2017勳章

回覆樓主:

留毛
我都想整廚櫃,考慮梗全屋整定只整廚房

侯爵府

唔需要同一間買

我係先睇啱款, 攞咗尺寸, 俾裝修公司替我留位, 到廚櫃起好入咗屋, 再度一次尺寸睇吓有冇差別, 先再confirm買爐買抽油煙機, 雪櫃都係, 怕最後啲櫃做大咗長咗細咗, 電器買咗反而塞唔入。

別墅

我見我朋友屋企用緊煤氣公司廚櫃,用料好似都唔錯,同埋朋友話D師傅都跟得好足。不過一分錢一分貨,大公司 ...

幾多錢?

珍珠宮

好媽媽勳章

Beauty222 發表於 23-9-14 11:26
搵設計公司幫手裝修,但覺得櫥櫃質素一般,想另外搵廚櫃公司做廚櫃,但怕唔怕有手尾跟?例如櫥櫃同去水位嗰 ...

我10零年前屋企搵設計公司裝修,廚櫃係另外搵廚櫃公司的。入水去水位各方面都冇問題,不過我已唔記得係唔係同廚櫃公司傾好後將廚櫃的圖俾設計公司。廚櫃公司我搵一間當時都出名的(x英),唔係細細間那些。

子爵府

出名嘅廚櫃公司係物有所值的,佢哋造D位好fit, 質素及手工非常好,我全部用崁入式,所以一定要俾曬你會用嘅爐具牌子佢,佢會睇埋D catalogue去就位, 造出嚟完全fit 曬,而且售後都唔錯

物有所值

子爵府

明白,
謝謝你!
問過煤氣公司,應該差不多十一,二萬,如果廚櫃公司差唔多七,八萬左右。所以諗緊值唔值得再比多幾萬蚊用煤氣公司。

子爵府

naicha 發表於 23-9-15 15:58
質素一般的意思, 係設計一般? 定係用料一般?

我都係唔滿意裝修公司俾我揀的用料, 自己出去搵德國寶的板, ...

用料一般,但有啲用料裝修話係廚櫃公司先買到,佢哋零售比較難買。所以搞到心大心細。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊