自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

manfatcentre 發表於 23-9-15 08:36
之前acting. 而家座正。
佢之前去左B 校攪到資深好老師大逃亡,炒職員連校工也不放过,將人地學校本身的學 ...

即係之前佢係Bradxxy, 而家轉左去Kennxxy school?

男爵府

莫失莫忘 發表於 23-9-15 10:38
原來如此!多謝你資料。G對我最近原本諗住first choice揀呢間,宜家要重新部署下。

請問你熟唔熟peak? 校 ...

Peak school 識英國人老師之前喺果度教,現已退休但仲坐緊喺Peak School school committee,佢話Peak School 雖然較細但係一個very close community very caring校風非常好。

佢啲仔同啲孫都係讀Peak School,有好多家族幾代都讀Peak School。

以我知Peak School 白種人或 Eurasian 比例比其他ESF 高。

大宅

haileyruthere 發表於 23-9-15 00:21
請問港島5間 ESF 如果真係要排先後大家會點排?
女女今年啱啱K2, 打算而家9月份報ESF year 1. 屋企住港島, ...

多謝大家踴躍分享, 知道多左好多

大宅

manfatcentre 發表於 23-9-15 08:16
唔係找間近自己嗎?
有幾間係细的例如Peak school.
同glenealy,bradbury。

多謝你分享 - 小朋友年紀仲細, 都會想越近越好, 只係都考慮到實際有無位, 面試面成點之類… 知道多少少有個心理準備

子爵府

港島QB一向難入
G細校呢兩年都易入咗,識人N無有offer
今年無咗zone唔知情況點

大宅

回覆 haileyruthere 的帖子

黎緊報year 1 嘅大家, 交左表未呀? 我琴晚啱啱交左… 過左第一關

大宅

好開心, 今日已經收到offer~~

大宅

haileyruthere 發表於 23-11-29 22:03

好開心, 今日已經收到offer~~

恭喜

haileyruthere    發表於 23-11-29 22:14

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊