自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

跟大佬只會越來越落後

男爵府

正常,德國有份參與華為5g研發,好多發怖會都係德國做,其實唔係尾國開初大力打,我諗德國應該一直用。

珍珠宮

Lilyforest 發表於 23-9-16 11:44
如果有睇過抗美援朝嘅紀錄片就知中國人嘅韌性幾強,當年無先進武器在手都可以令美軍喘不過氣及被擊退。
...

有呀! 舊年睇咗長津湖。

凍死變冰條都仲死守保衛。

珍珠宮

cbeyond 發表於 23-9-16 15:33
邊有拆過, 口話拆, 但繼續用

陽奉陰違,同盟友講話會拆,其實继續用。

男爵府

大力大力 發表於 23-9-16 04:37
全世界將會、用上華為的5G䋄絡、美國再也不能監聴其他國家及盟友~

轉華為可能德國唔想好似前總理咁被竊聽

禁止訪問

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

好事

大宅

2024年龍年勳章

歐洲d野...五時花六時變...遲d美國比壓力...又跪低...聽住先

琥珀宮

回覆樓主:

黃人圈傳梗有台灣人變節做間諜,俾料華為,所以出到呢部手機,都費事理,佢地收啲假資訊咁犀利,由得佢地信囉。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

czl115 發表於 23-9-16 10:09
奇怪香港媒體無報導,已經係幾日前嘅事
仔細睇新聞,原來仲未光明正大宣佈,又難怪

而家香港媒體好奇怪,搵好多新聞都揾唔到,我現時係靠睇台灣新聞嚟知道訊息。
聽台灣新聞講德國已經出過幾次報告話華為冇問題,無需要換。不過歐洲啲政府都係亂,各黨各自表述,今日打倒昨日
好似電動車咁,早幾日話要合作,今日又話要查補貼

伯爵府

opclk99 發表於 23-9-16 06:29
非常好。
再次一提,
仲有好多人忘記斯落登同阿桑奇...

有backdoor 好正常,只係睇下backdoor 邊個用到。

美國歐洲人咪驚美國既backdoor
中國人咪驚中國用到既backdoor

中國人做衰野,唔會驚美國睇到
美國歐洲人做衰野,唔會驚中國睇到
所以大家都鐘意用對家電話

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

SandyKL 發表於 23-9-16 17:37
黃人圈傳梗有台灣人變節做間諜,俾料華為,所以出到呢部手機,都費事理,佢地收啲假資訊咁犀利,由得佢地信 ...

中蕊國際其中一個創辦人、是臺積電的技術高層~

下面是另一位、毛蔚 放棄美國高薪厚職、回國拯救華為~

「芯片女神」毛蔚棄美歸國 研中國芯衝破美國封鎖
https://www.speakout.hk/%E6%B8%AF%E4%BA%BA%E9%BB%9E%E6%92%AD/93848/-%E7%9F%AD%E7%89%87-%E7%84%A6%E9%BB%9E%E2%80%A7%E4%BA%BA%E7%89%A9-%E8%8A%AF%E7%89%87%E5%A5%B3%E7%A5%9E-%E6%AF%9B%E8%94%9A%E6%A3%84%E7%BE%8E%E6%AD%B8%E5%9C%8B-%E7%A0%94%E8%A3%BD%E4%B8%AD%E5%9C%8B%E8%8A%AF%E8%A1%9D%E7%A0%B4%E7%BE%8E%E5%9C%8B%E5%B0%81%E9%8E%96 

大宅

mlcbb 發表於 23-9-16 20:27
有backdoor 好正常,只係睇下backdoor 邊個用到。

美國歐洲人咪驚美國既backdoor

中國權貴做衰嘢畀美國知道點會冇事,畀佢捉到痛腳,就好似而家啲歐洲政要咁,日日只可以中國,中國,中國!

公爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

FennieMan 發表於 23-9-16 12:20
知唔知以前啲英國人為乜上車就睇書?咪就係以前車站/火車/地鐵係上唔到網,就算而家有Wi-Fi, 但睇彩數,時 ...
有時高科技系帶俾人方便,我唔意人哋上車睇書,但我真系好介意車箱D人個個攞住電話對住你,特系香港人多擠逼既時候

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

hk1 發表於 23-9-16 20:58
中國權貴做衰嘢畀美國知道點會冇事,畀佢捉到痛腳,就好似而家啲歐洲政要咁,日日只可以中國,中國,中國 ...

美國佬最鍾意就是買通對方政客、如果對方唔受賄賂、就會找出他的黑歷史、勒索佢,做美國的代言人~

歐盟主席、馮德萊恩根本、就是美國一條狗、往往都是以美國利益為主、而不是歐盟~

為什麼美國一直要推行美式民主?
因為佢可以利用財力、支持親美的一方、奪取/贏取政權、然後控制該國政府決策~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

子爵府

okgoodla 發表於 23-9-16 10:07
比西方老鷹老尾監聽都勁啲叻啲, 係比人睇得起嘅表現嚟

係呀!

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

SandyKL 發表於 23-9-16 17:37
黃人圈傳梗有台灣人變節做間諜,俾料華為,所以出到呢部手機,都費事理,佢地收啲假資訊咁犀利,由得佢地信 ...

佢哋接受唔到現實

別墅

我部華為榮耀V10,2018新年期間返大陸時買的,到而家仲好順,哩幾年跌落地無數次,都無事,三星機跌一次就報廢,真係好襟用。

琥珀宮

美味 發表於 23-9-17 20:19
佢哋接受唔到現實

正常嘅。

子爵府

2024年龍年勳章

大力大力 發表於 23-9-16 10:10
近年有很多、中國血統的美國科學家、回流中國、幫助中國發展~

「芯片女神」毛蔚棄美歸國 研中 ...

好强 呢啲真係愛國人仕

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊