自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

早幾個月出左部平板仔諗住出街用, 所以去PK 買左張3 So sim其間有增值過, 但幾個月來出親街都上唔到網得幾KB??!!

大家有無呢個問題? 如果再出儲咭出邊間好?
本身家庭CSL plan 5張咭都有人用緊, 唔想再有約在身

大宅

blackberry 發表於 23-9-17 13:55
早幾個月出左部平板仔諗住出街用, 所以去PK 買左張3 So sim其間有增值過, 但幾個月來出親街都上唔到網得幾K ...

另一部電話用緊,都幾順 睇片都ok

水晶宮

虎到金來勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

全家用緊,收得都ok
~ 神的恩典夠我用~
~用流淚撒種的 必歡呼收割~

水晶宮

虎到金來勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

早幾個月出左部平板仔諗住出街用, 所以去PK 買左張3 So sim其間有增值過, 但幾個月來出親街都上唔到網得幾K ...

增值完有冇購買組合?
30/90日果啲
入app睇下有效組合果啲顯示啲咩

~ 神的恩典夠我用~
~用流淚撒種的 必歡呼收割~

伯爵府

回覆樓主:

我手機用緊
又冇問題喎
以同一群組計,收message比其他人慢1-2秒,但搭車睇youtube, 淘宝,whatsapp 等,全部都得,有一段時間追開劇,係youtube 煲劇都ok, 冇侄
但呢個價錢,3x蚊個月,基本都冇投訴

全增值完有冇選合你想要嘅plan, 齋增但冇選plan, = 冇計劃在身

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

增值同買plan係兩件事, 你有無set到自動續購?
放下自在

男爵府

La張卡好似只比手機用,用平板係用唔到的

goldpiglet    發表於 23-9-19 10:03

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

好女人 發表於 23-9-17 15:54

我將佢轉左落手機,再研究下,謝謝

大宅

我爸爸用緊,佢話ok wo

大宅

我用緊,有時hotspot 出黎俾阿女係街睇YouTube … 大家都無問題…. 重點係咁睇都唔爆package

以前join 中移,成日好快用晒8-10  GB data

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Faq

23) SoSIM 卡可否支援 iPad? 可以
放下自在

公爵府

cattz288 發表於 23-9-17 15:30
增值同買plan係兩件事, 你有無set到自動續購?

啱啱開左so sim卡用左大半個月,吾係好識玩,我增值200蚊,沒有買任何plan, 見佢限期用到24年9月,是否自己每月扣錢?

象牙宮

cew 發表於 23-9-17 18:17
啱啱開左so sim卡用左大半個月,吾係好識玩,我增值200蚊,沒有買任何plan, 見佢限期用到24年9月,是否自 ...

撳入app睇, 佢default係每月自動續買plan, 增左$200就extend左1年有效期
夠錢就自動續,算好方便
放下自在

子爵府

cew 發表於 23-9-17 18:17
啱啱開左so sim卡用左大半個月,吾係好識玩,我增值200蚊,沒有買任何plan, 見佢限期用到24年9月,是否自 ...

你要睇返「設定」有冇開咗自動續購(通常都default咗會幫你開),開咗的話就每月同你扣錢續期

Btw 覆返速度問題,正正常常,有某啲位置會好慢,我用咗大半年,會轉其他咭試下

公爵府

cattz288 發表於 23-9-17 18:45
撳入app睇, 佢default係每月自動續買plan, 增左$200就extend左1年有效期
夠錢就自動續,算好方便 ...

謝謝

伯爵府

春季勳章

回覆樓主:

除咗地鐵內上唔到,其他地方都還好。

$103用90日,唔洗驚用爆要變慢速,我覺得好抵用。

公爵府

!PO 發表於 23-9-17 18:49
你要睇返「設定」有冇開咗自動續購(通常都default咗會幫你開),開咗的話就每月同你扣錢續期

Btw 覆返速 ...

ok, 謝謝,等我望下先

大宅

用到,我都插左張卡係平版用

goldpiglet    發表於 23-9-19 10:05

男爵府

iPad 同電話都有用, 唔會用唔到

珍珠宮

2024年龍年勳章 睛靈勳章

冇問題好順

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊