自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

大家之前應該睇咗了, 但我而家先睇完, 覺得啲演員演成點呀? 我覺得表哥做得幾好喎, 女主都唔錯, 但小狐狸就唔得喇, 我第一下睇佢, 就諗起長月燼明的蕭凜。 我睇小夭比阿念打手板, 見到靜妃嗰幕, 睇幾次, 幾次啲眼淚都喺咁流, 嗰幕女主做得幾好。

男爵府

四個男主,我淨係鐘意相柳

子爵府

秋思 發表於 23-9-17 22:15
四個男主,我淨係鐘意相柳

我而家睇緊第7集,之前睇小說我係堅定嘅相柳黨,但睇咗幾集,覺得塗山璟好cute,尤其女主角話乜佢都話「好」嗰陣,演員好乖好聽話咁嘅樣,鼻高唇型靚當然相柳係最最吸引喇!

伯爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

我鍾意瑲玹,因為張晚意演技好

大宅

Zahn 發表於 23-9-17 22:04
大家之前應該睇咗了, 但我而家先睇完, 覺得啲演員演成點呀? 我覺得表哥做得幾好喎, 女主都唔錯, 但小狐狸 ...

我看過小說。
剛剛好奇電視劇如何,第一集睇咗一陣,接受不了,無興趣。

大宅

19801980 發表於 23-9-27 22:54
我看過小說。
...

電視劇喺女主變返公主身份前,啲劇情係比較難頂,同埋無聊。

子爵府

19801980 發表於 23-9-27 22:54
我看過小說。
...

如果你睇過小說,第一集除咗最後幾分鐘之外完全可以skip。我係睇到大約第三集先入戲,原來葉十七同小六都幾好睇,到小六畫花相柳塊面嗰度好好笑

子爵府

tkinwong 發表於 23-9-27 23:00
電視劇喺女主變返公主身份前,啲劇情係比較難頂,同埋無聊。

女主角女扮男裝時期啲舉動真係好嘛甩,而且比起幾個男角色,真係唔靚。頭三個男主角都好靚仔,尤其檀健次嘅相柳,真係豐神俊逸好靚仔

侯爵府

牛年勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

回覆樓主:

我都鍾意瑲玹,演技好掂

樓主你講既果場戲我當時都睇到眼濕濕

男爵府

mr.bb 發表於 23-9-27 22:47
我鍾意瑲玹,因為張晚意演技好

張晚意我好鐘意佢做喬家的兒女做二強
睇到我喊幾次

男爵府

17 d戲唔掂,search下先至知佢原來係長月燼明既蕭澟,完全冇印象睇過佢。 相柳角色好出,最鐘意係佢。而表哥d戲都好好,前期尋妹故事線唔錯

子爵府

大家之前應該睇咗了, 但我而家先睇完, 覺得啲演員演成點呀? 我覺得表哥做得幾好喎, 女主都唔錯, 但小狐狸 ...

我睇小說時都喊咗。

大宅

回覆樓主:

我睇到25集,暫時最鍾意都係白銀髮的相柳,黑髮即刻大打折扣

禁止訪問

男爵府

三個男演員演技排名~表哥/ 相柳/ 十七,十七演得差但佢爆紅!
最好都係楊紫,全程靠女主演技帶,但到變回公主, 劇情就開始悶!我還是比較期待清潛行,有林更新!

子爵府

廢柴孖條 發表於 23-9-28 07:02
三個男演員演技排名~表哥/ 相柳/ 十七,十七演得差但佢爆紅!
最好都係楊紫,全程靠女主演技帶,但到變回 ...

如果輪演技十七仲係好稚嫩,尤其全部人笑,畀特寫鏡頭佢,佢笑到好似韓劇入邊啲男角咁,雖然好睇但比較刻意。但係佢真係高挑靚仔眼神清澈乾淨好有少年感,葉十七時忠狗貼心,變返塗山二少主時清俊貴氣有求必應,完全撫慰到「中年少女」疲倦的心我琴晚睇完幾集就愛上佢,雖然睇小說時直頭鬧佢無鬼用,係演員嘅色相改變我睇法

男爵府

3333 發表於 23-9-28 07:19
如果輪演技十七仲係好稚嫩,尤其全部人笑,畀特寫鏡頭佢,佢笑到好似韓劇入邊啲男角咁,雖然好睇但比較刻 ...

可能我睇戲鐘意演技行先,所以唔係幾識欣賞,大6靚仔大把,胡一天/宋威龍/陳哲遠等,我喜歡有演技~如歐豪/ 易烊千玺這種,而劇情人設方面亦唔識欣賞,淨係叫楊等他,做小三等,人設比較鍾意相柳默默付出,不救回報!

子爵府

原著小說都係,寫小六時期嘅女主角生動有趣,市井而有義氣,寫到變回公主遜色好多,幾個男主角就變得出彩。我係第一次睇楊紫做戲覺得佢真係唔靚女裡面任何一個男女主演都靚過佢,我依稀記得佢好似整咗容因為比好多年前好樣咗,但勝在演技自然,佢喺相柳幾個男演員面前時,真係體現到自然界:雄性動物靚過雌性嘅定律。

子爵府

廢柴孖條 發表於 23-9-28 07:27
可能我睇戲鐘意演技行先,所以唔係幾識欣賞,大6靚仔大把,胡一天/宋威龍/陳哲遠等,我喜歡有演技~如歐豪 ...

多年前我睇原著小說係堅定嘅相柳黨,睇完之後好多日都走唔出來好希望作者可以改一改劇情等小夭相柳有個好結局。前排喺BK見到有jm討論呢部電視劇我Google咗一吓,嘩!相柳個男演員真係演繹出我心目中嘅相柳,白髮白衣妖異俊美得不似人,對小夭默默守護以命相救,檀健次好多眼神動作自然流暢,尤其是得知小夭真實身份感覺被騙後獨自飲悶酒不甘心奮力一甩酒壺那個動作,真係迷死人啦!多謝Netflix有播,我唔使周圍搵來睇。

子爵府

佢一變返公主,好似變左第二個人咁,人設同清水鎮個時唔同晒....同埋靈力設定好似雞肋,無乜用咁....淨係爭皇位....有d悶喎

小夭又好似渣女咁....明知人地有未婚妻就算對方話鐘意你都應該同相柳一齊啦

或者男四都得

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊