自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

大廚勳章

cattz288 發表於 23-9-18 14:48
咁快去左失物處?

我唔係想去失物處 。。而係架車停咗喺九巴九龍灣車廠冇郁過。。。

我iCloud守到部電話係停頓左。。。所以我就諗住直接嚟九巴車廠睇吓。。。當然管理員唔俾我入就叫我上2樓辦公室查詢。。。

喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

珍珠宮

2024年龍年勳章

seaheart88 發表於 23-9-18 14:40
我已經直接去到九龍灣車廠,因為架車停咗喺度好耐。。。部手機冇郁過。。。不過我依家冇辦法入去。。上咗 ...
希望晏D有好消息...

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

seaheart88 發表於 23-9-18 14:30
希望架巴士不要開出。。。

你真係盡快去呀
如果郁左大鑊
我老公試過跌銀包
落總站前發現,即刻飛去總站,跟住站頭拎返,只係百零蚊現金無曬
好在佢帶好少錢、証件又無唔見、無俾人盜用身份證去借錢之類,已經好好了
祝你失而復得

珍珠宮

祝你可以找回電話

珍珠宮

seaheart88 發表於 23-9-18 14:25
我發現停在九巴車廠。。。已聯絡九巴公司。。。

但未有消息。。。所以我坐的去九巴廠了解下。。希望拿回 ...

希望你搵得返

大宅

希望可以快d搵返啦

瑪瑙宮

大廚勳章

littlefunpig 發表於 23-9-18 14:53
你真係盡快去呀
如果郁左大鑊
我老公試過跌銀包

暫時就話個車場好多架車。。。未知我係邊一㗎?。。。我其實iCloud嗰度search到佢喺宏冠道車廠個邊。。
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

seaheart88 發表於 23-9-18 14:59
暫時就話個車場好多架車。。。未知我係邊一㗎?。。。我其實iCloud嗰度search到佢喺宏冠道車廠個邊。。
...

你有無坐車既時間比到佢?
放下自在

瑪瑙宮

大廚勳章

cattz288 發表於 23-9-18 15:01
你有無坐車既時間比到佢?

有。。。坐太約咩位。。一
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

大宅

希望可以搵得返

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

希望你可以揾得返。

早兩個月响大圍火車站附近執到部 IPHONE,响原位等左半個鐘,期間又無人打電話黎,故又曾嘗試

打開電話睇下可唔可以打開電話簿,但要密碼既,所以最後都係攞去火車站服務處度,希望物主可以

攞返啦。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

瑪瑙宮

大廚勳章

多謝大家關心

我幾經波折自己兜兜轉轉終於攞返個電話

開頭我追蹤到自己隻遺失嘅iPhone停咗喺九龍灣車廠近住宏冠路。。都已經停咗成個鐘冇郁。。。咁我一完成手頭少少工作就立即坐的士去到九巴車廠,但係當然冇辦法直接入去停車場啦所以最入咗2樓嘅辦事處。。。結果又係叫我登記,其實我已經喺九巴電話嗰度登記咗一次

不過唔緊要,既然人哋要程序我都繼續做啦。。。我仲同佢講咗個電話而家仲停喺你哋車廠下邊架16號巴士。。。停咗個幾鐘希望你可以幫吓我叫人去check吓。。。。但係只有等

喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

瑪瑙宮

大廚勳章

中途九巴嘅客戶熱線cs 打嚟俾我其實又好好喎,知道我去咗車廠等。都幫我叫站嘅職員快啲去架巴士度睇吓。不過嗰度啲人就未必理會佢啦

結果我又睇到我個手機已經游咗出去宏光道。當時真係心情惡劣。因為睇住佢游走咗。我就冇再留喺失物認領署決定落樓下再諗辦法。跟住一路睇到㗎巴士沿着振華路上咗去聯合醫院,最後係停咗喺秀茂坪商場對面個總站幾分鐘都冇郁。我就決定再call Uber立即上去試一試。

喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

水晶宮

seaheart88 發表於 23-9-18 19:15
多謝大家關心

我幾經波折自己兜兜轉轉終於攞返個電話

好彩

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

seaheart88 發表於 23-9-18 19:19
中途九巴嘅客戶熱線cs 打嚟俾我其實又好好喎,知道我去咗車廠等。都幫我叫站嘅職員快啲去架巴士度睇吓。不 ...

追車咁搵,真係好驚險喎
放下自在

瑪瑙宮

大廚勳章

終於趕到去秀茂坪商場對面個巴士站見到個iPhone仍然冇郁,我就去站頭問職員求助。佢哋就越深好多,真係幫我睇吓車俾我上去。原來有個司機執咗不過未交去站,話放工先(但係已經11點幾到下午四點幾。。幾粒鐘九巴廠又不交,秀茂坪總站又不交仲諗住將會開車去下轉)
因為我同站長講我好肯定我個手機仲係繼續喺架巴士,剛剛由九龍灣廠上到嚟呢度停咗十幾分鐘

我好多謝秀茂坪站兩位站職員好熱心嘅幫忙幫我一齊跑來跑去
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

象牙宮

seaheart88 發表於 23-9-18 19:21
終於趕到去秀茂坪商場對面個巴士站見到個iPhone仍然冇郁,我就去站頭問職員求助。佢哋就越深好多,真係幫我 ...

咁個司機唔啱喎,返廠都唔交比站長處理,搞到你周圍撲
放下自在

水晶宮

終於趕到去秀茂坪商場對面個巴士站見到個iPhone仍然冇郁,我就去站頭問職員求助。佢哋就越深好多,真係幫我 ...

你好勁追車追手機位置

水晶宮

cattz288 發表於 23-9-18 19:23
咁個司機唔啱喎,返廠都唔交比站長處理,搞到你周圍撲

珍珠宮

BK Milk勳章

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊