自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 環保接龍勳章

一隻鴨鴨 發表於 23-9-21 22:43
唔該你先

Uber司機會晌個App見到有咩客去邊度,選擇接邊個客,繁忙時間較平車種都會難有過海,但勝在明碼實價,你情我願。

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

yan_yan_mummy 發表於 23-9-21 22:52
Uber司機會晌個App見到有咩客去邊度,選擇接邊個客,繁忙時間較平車種都會難有過海,但勝在明碼實價,你情 ...

見唔到㗎,Uber 個setting係接到客才知去邊,所以有啲違規司機會打電話嚟問你去邊度,我就唔答佢架。

侯爵府

麟媽媽 發表於 23-9-21 23:07
見唔到㗎,Uber 個setting係接到客才知去邊,所以有啲違規司機會打電話嚟問你去邊度,我就唔答佢架。
...

唔係喎,call Uber私家車要set起點同終點,上車只係講密碼畀司機聽,確認佢冇接錯客。
你係咪講Uber taxi?

侯爵府

大力大力 發表於 23-9-20 09:00
我們釣了那麽多年魚、魚竿帶入的士座位內、都未試過要收費、而車仔是摺疊埋、最小的車仔、的士佬明顯蝦個女 ...

lugguage 100@

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

yan_yan_mummy 發表於 23-9-21 23:26
唔係喎,call Uber私家車要set起點同終點,上車只係講密碼畀司機聽,確認佢冇接錯客。
你係咪講Uber taxi? ...

UberX同UberTaxi都係一樣, 用戶係set起點同終點,甚至乎中間加多一站,但司機都係睇唔到㗎, uber就係唔想司機揀客,反而客人就會有晒司機嘅名同埋車牌號碼。我成日叫Uber架,但我從來都冇收過密碼,有架咩?反而完成個trip就會email receipt 俾我。

侯爵府

麟媽媽 發表於 23-9-21 23:54
UberX同UberTaxi都係一樣, 用戶係set起點同終點,甚至乎中間加多一站,但司機都係睇唔到㗎, uber就係唔想 ...

咁奇?我都用咗好耐Uber, 淨係未幫襯過Uber Taxi. 司機嚟到已經知我去邊,淨係問我個code.

attach1/tmp/phpT4eZMK

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

yan_yan_mummy 發表於 23-9-22 00:19
咁奇?我都用咗好耐Uber, 淨係未幫襯過Uber Taxi. 司機嚟到已經知我去邊,淨係問我個code.

我自己從來都冇試過佢問密碼,但大多數司機都會問我你係唔係XXXX?(佢知我登記個名) 我個妹就日日返工放工都坐uber,我頭先又問下佢,佢話佢自己都係試過一次,我真係冇試過。

我知點解啦,我都冇set到要verify code
attach1/tmp/phpjlVTDg

男爵府

大力大力 發表於 23-9-21 18:36
妳又錯喎!

我不攞著數就真、但我常教員工、對客 6/4分、客 6、公司 4、如果公司可以做到、都儘量就客、 ...

你唔攞著數?你個cheap佬,係茶歺廳想要凍飲但又唔想加$3,結果你條死cheap 精厚顏到叫熱飲但另外問茶歺廳攞冰,你仲沾沾自喜上來分享,你真係完全冇羞愧之心

大宅

麟媽媽 發表於 23-9-20 09:42
我隻貓入袋,所以有陣時都冇收㗎,但如果佢唔生性喺度喵喵叫,司機要收我都冇辦法
...

反而我貓喵喵叫,咁岩幾次啲司機都係貓奴,勁好傾

公爵府

牛年勳章

bb060908 發表於 23-9-22 08:42
你唔攞著數?你個cheap佬,係茶歺廳想要凍飲但又唔想加$3,結果你條死cheap 精厚顏到叫熱飲但另外問茶歺廳 ...

咁cheap? 度縮到呢…
好在我隻佬做唔出咁小家嘅行為,真係影衰我
至於我和我家,我們必定事奉耶和華。(書24:15)

珍珠宮

你唔攞著數?你個cheap佬,係茶歺廳想要凍飲但又唔想加$3,結果你條死cheap 精厚顏到叫熱飲但另外問茶歺廳 ...

謝分享,原來佢人品真的那麼差,平時仲成日唱衰香港及搞中港分化,原來咁 cheap, 但又係第一批衝去日本送$比人的人

象牙宮

咁都做得出,真係好cheap 喎!

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

BKFinder 發表於 23-9-22 09:14
謝分享,原來佢人品真的那麼差,平時仲成日唱衰香港及搞中港分化,原來咁 cheap, 但又係第一批衝去日本送$ ...

我建議妳、開個貼文去數我、啦唔使咁辛苦~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

男爵府

BKFinder 發表於 23-9-22 09:14
謝分享,原來佢人品真的那麼差,平時仲成日唱衰香港及搞中港分化,原來咁 cheap, 但又係第一批衝去日本送$ ...

佢呢個行為我真係好記得。男人做到咁寒酸真係世一 呢個宇宙就只有大力嫂崇拜佢( 又話唔定冤豬頭都有盟鼻菩薩 ),除了力嫂,應該唔會有人睇得起佢。現實世界嘅佢自卑又自大, 自以為是,冇人認同佢, 所以先上嚟認屎認屁

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

bb060908 發表於 23-9-22 09:23
佢呢個行為我真係好記得。男人做到咁寒酸真係世一 呢個宇 ...

係呀! 唔抵得?

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

珍珠宮

yan_yan_mummy 發表於 23-9-21 22:52
Uber司機會晌個App見到有咩客去邊度,選擇接邊個客,繁忙時間較平車種都會難有過海,但勝在明碼實價,你情 ...

uber 司機應該只係知有客call,收幾錢,係唔知會去邊, 係接左單之後先比司機知道目的地,但接左就一定要去。

唔係uber司機好,係制度令佢地接左單,即使發覺係唔好做嘅單都唔可以踢單。

男爵府

麟媽媽 發表於 23-9-21 23:07
...

Rating 高的Uber司機會見到、有次坐Uber個司機同我講的

侯爵府

咁攞膽

大宅

大力大力 發表於 23-9-22 09:32
係呀! 唔抵得?

人無恥則無敵

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

maggie.tang 發表於 23-9-22 17:02
人無恥則無敵

係呀~ 又如何~

買基金真係好傷

首頁

尾頁

跳至