自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

大力大力 發表於 23-9-21 12:13
因為黃之鋒、比人打了一巴、我在版面拍手掌~

所以被燉了冬菇~ :joyou ...

你真係以為呢件事,就係你單一燉冬菇嘅原因?

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

大力大力 發表於 23-9-21 13:11
我咁精明、怎會不知呢!

易請難送、順水推舟.....對嗎?

你就係從來都不會自省,你估錯晒。

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

大力大力 發表於 23-9-21 13:16
我就是我、我不想因為版主虛名、而令到我想做的事、做不到了~

要明白我留在BK的的目、不是做版主吧、毋 ...

你個人就係自以為是,仲沾沾自喜
理財版成個場俾你搞到死晒啦,琴日到而家有流動嘅post 10個樓下,得8個,真係唔講個句都講埋,你成日貼埋啲十幾廿年前資訊,係人都怕咗你,唔係講緊經紀怕咗你,喺其他會員都費事分享,我幾年都冇入過去,就係費事你又彈出嚟講晒啲錯誤嘅資訊出嚟。

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

大力大力 發表於 23-9-21 13:43
妳一直、都不喜歡我存在~

初到BK理財版、同我撐得最厲害、就是閣下~ :wahaha ...

當然啦,我買保險關你咩事呢,仲要踩埋我老公唔識計數,過百人嘅公司都係佢睇盤數,呢個世界唔係得你一個識計數。
最憎人話我屋企人,女人要小氣可以小氣過你啦,我認吖,I take it personal,so what?

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

sogreen 發表於 23-9-21 16:16
又唔可以話佢洗X錢,佢係無賴都唔可以咁話,這個指控太過啦。

唔少豆腐膶公司甚至中小企,以前都愛經地下 ...

其實有好多公司都諗辦法點樣走錢嘅,就唔係嚴重到叫洗X錢,以前我老公公司有啲vender都想搵啲方法,不外乎就係想人民幣與港紙之間的找數方法,又或者香港公司都要人民幣找國內開支….. 只但係做唔做就取決於嗰個風險評估喇,業內當然有人咁做,但我老公間公司都算大嘅,老細亦係穩陣派,所以佢哋唔做呢啲嘢。

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

回覆樓主:

不過唔知係咪而家Uber真係搶咗的士好多生意,近排如果我逼不得已喺街截嘅的士,又出奇地態度好咗喎,有陣時仲唔收我啲零頭,即是例如車資$55.5,以前一定收$56,而家有時收我$55喎,唔止一次係咁,有幾個司機都係咁喎,我落車即刻同佢講「拜拜!唔該晒,好生意呀!」

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

chanti 發表於 23-9-21 18:52
老實說、睇運氣、我真係好少受的士司機氣。其實上車一句去邊到呀司機唔該、玩下電話已經差不多落車、都冇 ...

因為我好多時都係要過海,咁佢哋就最憎過海!但自從我老竇過咗身之後,都比較少要坐的士過海了,我老竇已經震震吓,佢又話唔過海,又話車我去過海的士站,咁我梗係會發癲。

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

一隻鴨鴨 發表於 23-9-21 19:30
講開有次星期六,大約下午六點幾要過海,截左好多架的士都唔過海,雖然有行李,最後都搭巴士。

uber繁忙 ...

Uber 司機未見到你,佢都唔知你去邊㗎,所以佢哋冇得拒載,而且Uber喺收單程隧道費咋

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

yan_yan_mummy 發表於 23-9-21 22:52
Uber司機會晌個App見到有咩客去邊度,選擇接邊個客,繁忙時間較平車種都會難有過海,但勝在明碼實價,你情 ...

見唔到㗎,Uber 個setting係接到客才知去邊,所以有啲違規司機會打電話嚟問你去邊度,我就唔答佢架。

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

yan_yan_mummy 發表於 23-9-21 23:26
唔係喎,call Uber私家車要set起點同終點,上車只係講密碼畀司機聽,確認佢冇接錯客。
你係咪講Uber taxi? ...

UberX同UberTaxi都係一樣, 用戶係set起點同終點,甚至乎中間加多一站,但司機都係睇唔到㗎, uber就係唔想司機揀客,反而客人就會有晒司機嘅名同埋車牌號碼。我成日叫Uber架,但我從來都冇收過密碼,有架咩?反而完成個trip就會email receipt 俾我。

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

yan_yan_mummy 發表於 23-9-22 00:19
咁奇?我都用咗好耐Uber, 淨係未幫襯過Uber Taxi. 司機嚟到已經知我去邊,淨係問我個code.

我自己從來都冇試過佢問密碼,但大多數司機都會問我你係唔係XXXX?(佢知我登記個名) 我個妹就日日返工放工都坐uber,我頭先又問下佢,佢話佢自己都係試過一次,我真係冇試過。

我知點解啦,我都冇set到要verify code
attach1/tmp/phpjlVTDg

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

bing-jing 發表於 23-9-23 12:15
本帖由 憾事分享 演變為 恐龍力頂千斤,實為變質,現把本帖關上。

恐龍者,面皮之比較也……

我以為終於等到關帖….. 點知原來係你

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

大力大力 發表於 23-9-23 12:41
幾好呀!大家討論討論、才能擦出火花~

等我睇下佢哋、仲有乜板斧、去抹黑別人~

版主都對你不薄啦!平日咁嘅情況晨早封舖啦,仲俾你發咁多噏…….. 偉論咩

首頁

尾頁

跳至